Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
menstrual cups : 267 reacties (3/14) [Lifestyle]

menstrual cups

20/09/15 20:55
josfindus
quote door


- ik ben geregeld meer dan 12u van huis, maar ik ga dat ding echt niet staan uitwassen op mijn werk, en als ik het enkel thuis zou gebruiken is het dan weer echt de moeite niet (je bent nu eenmaal vaker niet thuis dan wel)



eigenlijk is het zelfs dan wel de moeite. Het kost slechts 15 euro (die van meluna tenminste, mooncup en divacup is duurder). Dus zelfs als je dat maar 1dag in de maand enkel thuis gebruikt haal je dat eruit. Met wasbaar maandverband is dat anders. Dat is een grotere begin investering waarbij ge rap over de 100 euro kwijt zijt. Maar voor een cup haalt ge die investering er zo snel uit dat het sowieso wel de moeite is om het te proberen.
En geloof mij ik ben ook superonhandig en tis gelukt. Het gaat nog moeilijk, maar het gaat. En nee dat doet geen pijn omdat er uit te halen. Dat is neit gelijk een uitstrijkske of een baby uitpersen ofzo he.

En ja int school daar is het meestal zo vies, ik zou dat ook niet zien zitten. Ik ben blij dat ik in mijn eigen wc een pombakske heb. Ergens anders weet ik ook niet of ik dat zou doen hoor.
20/09/15 21:59
Mokeponn
Ben die site van meluna aan het bekijken. Die kleuren :' ) alsof dat iets uitmaakt..
Die desinfecteerpotjes lijken mij wel handig. Gewoon de microgolf in!
20/09/15 22:08
basilica
Ge kunt dat ook gewoon leegkappen in de wc, schoon wrijven met wcpapier en terug inbrengen he. Ge moet gewoon op voorhand even uw handen wassen. En als ge dan terug thuis zijt, wast ge dat dan even uit. Das niet nodig om dat in een openbaar toilet uit te wassen, dat is idd niet zo aangenaam...
Ikzelf vind zo'n divacup heel handig. Met een tampon moet ge om de zoveel tijd 8 uur pauze inlassen omwille van het Toxic Shock Syndroom, een divacup moogt ge gewoon de hele periode inhouden (enfin, elke zoveel uur eens leegkappen en uitwassen natuurlijk). Vroeger liep ik tijdens mijn regels altijd met te veel tampons rond, nu heb ik gewoon die divacup in en ergens nog een maandverbandje of inlegkruisje in mijn tas. Veel handiger
Qua inbrengen en uithalen: oefening baart kunst
20/09/15 22:14
josfindus
quote door

Ben die site van meluna aan het bekijken. Die kleuren :' ) alsof dat iets uitmaakt..
Die desinfecteerpotjes lijken mij wel handig. Gewoon de microgolf in!

haha echt he. Ik had ook zoiets van 'hebt ge niet gewoon ne doorschijnend ofzoiet', dus nu heb ik ene met glitters.

pfff dat potje is handig ja. Maar ge kunt dat ook gewoon in een tas of in een kom doen (desnoods eentje die ge vr niks anders meer gebruikt voort idee). Ik heb hier gelukkig een kraan waar kokend heet water uitkomt ik steek dat voorlopig gewoon daar onder, mij lijkt dat steriel genoeg.
Ik denk wel als ik dat ooit in mijn handtas ga meenemen dat ik dat inderdaad misschien ook in een potke moet doen. Want dat zakje is niet voldoende, dan gaat dat binnen de kortste keren vol koekkruimels en tabak hangen zoals bij mijn maandverband.
20/09/15 22:17
Mokeponn
Haha ik vond die glitters nog het grappigst :D
Allebon, ik ga mij ene bestellen. Zijn die borsteltjes enzo echt nodig? Ik ben wel iemand die zo alles compleet mogelijk koopt altijd :' ) maar de ervaring leert mij dat ge de helft niet gebruikt.
Zo die tabletten enzo, buh? :D
20/09/15 22:32
josfindus
borsteltjes? als ge zo iemand zijt koopt dan ne cup en ne beker. Dat gebruikt ge wrs nog. De rest is boelshit en dan zit ge weer aan een hoge begininvestering. Als ge het dan uiteindelijk toch niet gebruikt zit ge daar mee en dat is ook niet ecologisch.
Echt borsteltjes, ge moet daar totaal niet op schrobben want ge laat dat niet opdrogen he. En die tabletten? als ge dat ooit echt niet meer schoon krijgt smijt ge dat in een potke met een schep zuurstofbleekmiddel.
20/09/15 22:38
PushAndScream
Ik ga mij ook ene bestellen, mss zijn mijn ecocheques dan nog eens van nut.
Maar ik weet dus ook niet welk kleurke te kiezen :p
Tzal toch voor morgen zijn.
Mss weet ik dan wel of ik glitters wil of niet.
20/09/15 22:41
Mokeponn
Haha op die site van melune.eu zijn die met glitters in maat m wel enkel zo in sportvariant. K heb mij ne gewone clear gepakt met bijhorend potteke
21/09/15 09:20
euhm ja ik vind dat precies de moeite niet... Ik gebruik al sowieso geen tampons omdat ik dat "vies" vind, aleeja, kvind dat een vies idee dat er watjes in mijn lichaam bloed zitten op te vangen en daarbinnen wachten tot ik dat naar buiten haal. Dus ik ben het sowieso niet gewend van dingen in mijn foef te steken haha, en als ik zo lees dat mensen er moeite mee hebben ga ik daar sowieso ook moeite mee hebben en ik wil dat ook niet voelen zitten, ik vind dat heel ongemakkelijk. Ok maandverband voel ik ook zitten, maar dat is extern dus ik word daar niet zo ongemakkelijk van.

Ik weet ook niet welk maandverband of tampons jullie allemaal gebruiken dat zo duur is, maar zo maandverband van geen merk kost nog geen 2 euro (die dat ik koop zelfs minder dan nen euro dacht ik, maar ik weet het niet meer zeker) en ik doe makkelijk 3 maanden met zo'n pakske (maar sinds ik deze pil neem heb ik wel heel weinig bloedverlies bij mijn regels, 't zal daar wel door komen).
21/09/15 09:52
Ik ben langs één kant enorm enthousiast over zo'n menstruatiecup, maar langs de andere kant cringe ik al als ik nog maar denk dat ik iets in mijn vagijn moet steken en eruit moet halen (which can hurt als je het niet juist doet). Ook ben ik rete-onhandig. Laat staan dat dat dan vol bloed zit. Ik heb trauma's door tampons. Dat inbrengen en uithalen vond ik allesbehalve fijn, en ik voelde constant een zeurende pijn. Vaak geprobeerd, ontelbare tips van andere vrouwen, geen verbetering, so nope.
Ooit heb ik misschien wel de ballen om het te proberen, maar nu nog niet.
21/09/15 10:45
Uw2ePersoonlijkheid
Bij mij deden die tampons juist vaker pijn, toch zeker op het einde van mijn regels, omdat dat dan alles zo droog maakt. Maar ja, zeker in het begin zijn die cups wel een gepruts. Maar voel die minder hard zitten dan een tampon, aangezien die geen touwtje heeft.
21/09/15 12:02
Warum
Ja, een tampon zuigt gewoon alles mee op he, ook het vocht van uw vaginawand enzo. Dat deed bij mij echt veel pijn met momenten. Daarom dat ik zo raving enthousiast ben over die menstruatiecups. Daar heb ik geen zeurende pijn of het gevoel dat mijn hele vagina wordt meegetrokken naar buiten, omdat dat gewoon dat bloed opvangt maar niets opzuigt, dus uw vaginawand blijft ehm..moist? Hoe zegde dat in't Nederlands, haha.

en ik ben ook echt een onhandige oen ze, ik denk niet dat ge voor zoiets persé handig moet zijn of dat ge daar een natuurtalent voor kunt hebben :p
21/09/15 12:15
stagnation
Ik ben wel benieuwd eigenlijk, maar ik ben bang dat als dat ding zich vacuum zuigt hij mijn spiraaltje er uit trekt. Hmm
21/09/15 12:16
Warum
It is not that powerful haha
21/09/15 12:22
stagnation
Ik ben een beetje paranoia over mijn spiraal :(
Maar goed, wie weet bestel ik het alsnog wel, ik ben benieuwd geworden.
21/09/15 13:59
Dat is echt easy om te zorgen dat het niet vacuum trekt hoor. Niet gewoon eruit trekken aan het uiteinde, maar met uw vinger de zijkant van de cup induwen. Ge voelt dat direct of het lukt of niet.

Allez, om maar te zeggen dat dat u echt niet moet tegenhouden om het te proberen!
21/09/15 20:16
josfindus
quote door

Ik ben wel benieuwd eigenlijk, maar ik ben bang dat als dat ding zich vacuum zuigt hij mijn spiraaltje er uit trekt. Hmm

Mijn moeder gebruikt die cup als 10 jaar en mijn zus ook al meer dan 5 jaar. Beiden hebben een spiraal en ik heb die daar nooit iets over horen zeggen eignelijk (ok mijn moeder zit ondertussen ook wel allang in de menopauze maar toch).

los daar van ik ken ook 2 mensen die hun spiraal kwijt gespeeld zijn en die cup niet gebruiken.
das voor mij dan weer een reden om niet voor een spiraal te gaan.Maar eum eigenlijk is dat kei goe dus ik zou die horrorfacts beter voor mij zelf houden misschien.
22/09/15 00:22
Mokeponn
Ja ik zou dus ook niet voor een spiraal kiezen. Om dat erin te krijgen alleen al. Brr. Ik stel mij eruit halen nog veel erger voor :' )
Maar dat zal wel van persoon tot persoon afhangen, zoals die cups. Maar kom, dees heeft ten minste nog algemene voordelen :p
22/09/15 08:37
quote door

los daar van ik ken ook 2 mensen die hun spiraal kwijt gespeeld zijn en die cup niet gebruiken.
das voor mij dan weer een reden om niet voor een spiraal te gaan.Maar eum eigenlijk is dat kei goe dus ik zou die horrorfacts beter voor mij zelf houden misschien.


Kwijtgespeeld? Als in, het zit nog ergens in hun lichaam maar het wordt niet meer gevonden?
Ik mag hopen gewoon kwijtgespeeld ergens, euh ja, ergens buiten hun lichaam :" )
22/09/15 10:53
stagnation
quote door

Ja ik zou dus ook niet voor een spiraal kiezen. Om dat erin te krijgen alleen al. Brr. Ik stel mij eruit halen nog veel erger voor :' )
Maar dat zal wel van persoon tot persoon afhangen, zoals die cups. Maar kom, dees heeft ten minste nog algemene voordelen :p


Uithalen doet naar het schijnt minder pijn (met die gedachte probeer ik me toch te troosten), iets IN uw baarmoeder steken is uiteindelijk toch meer tegen de natuur dan iets eruit halen. Maar ik kan u wel bevestigen dat de plaatsing van dat ding enorm pijnlijk is geweest bij mij :p