Externe hrde schijf of online back-up

07/01/19 03:36
Ik heb laatst een volledige map perongeluk op mijn externe harde schijf (2tb ) verwijderd.
Omdat ik natuurlijk veel te weinig plaats heb op mijn laptop (windows) , is mijn externe harde schijf best belangrijk voor me.
Nu dacht ik, eigenlijk zou ik graag een back up voor mijn externe harde schijf hebben
voor indien iets met deze zou gebeuren en ik maar 15% ervan op mijn laptop heb staan,.
Ik was aan het denken om een soort van online backup systeem aan te schaffen,
Maar meestal gaat het dan over een 100tal gb. Of kost het 99€ per jaar zoals bij dropbox.
Zijn er andere online back up systemen die bv toch 1TB minimum aanbieden, maar niet te veel kosten?
Want voor 50€ vind ik al een nieuwe, extra externe harde schijf als het ware.
Het mapjes systeem van dropbox vind ik handig (slepen binnen Windows en dat doet op de achtergrond zijn ding),
maar zijn er nog systemen die op deze manier werken?
Dank jullie wel!
07/01/19 12:08
Voor backup-doeleinden is Backblaze een goeie oplossing. Kost u $50 per jaar of $5 per maand. Ongelimiteerde ruimte.


Een externe harde schijf gaat altijd minder kosten. Ge betaalt maar één keer en de schijf gaat enkele jaren mee als ge er omzichtig mee zijt.

Maar er zijn natuurlijk ook risico's en ongemakken aan verbonden..

Ge laat de schijf vallen? Oeps, kans bestaat dat ze kapot is en uw data weg is.
Stroompiek? 't Zelfde.
De hond heeft 't te pakken en besluit zijn tanden ermee te flossen? Klinkt absurd, maar is al gebeurd.
Uw kot staat in de fik? 'k Wens het u niet toe, maar huizen willen in uitzonderlijke gevallen wel al eens afbranden.

En de ongemakken: Die schijf moet aangesloten zijn om uw backup te maken. Software kan het proces automatiseren, maar zonder aangesloten schijf gebeurt de update niet. Bij online diensten gebeurt het automatisch zolang ge wifi hebt.

Zo'n schijf raakt uiteindelijk ook vol, en als ge meer dan 1TB data per jaar genereert, dan is het uiteindelijk ook goedkoper om zo'n online dienst te nemen.Uiteindelijk moet ge uzelf afvragen hoe belangrijk uw data voor u is. Als ge echt 200% zeker wilt zijn, dan is de online oplossing 't beste. Als ge't niet zo serieus neemt of minder dan 100GB data genereert per jaar, kan ook een externe HDD volstaan.
ps. Hebt ge Recuva al eens geprobeerd om uw per ongeluk gewiste map terug te zoeken?
07/01/19 12:32
Ik ben, na een overload aan harde schijven te kopen en te zitten sukkelen met backups te maken, overgeschakeld op dropbox. Dat was wel een verlossing aangezien ik nu niet om de zoveel tijd eraan moet denken om een back up te maken, wat dan ook nog eens uren in beslag neemt omdat ik dat niet continue doe. Nu heb ik van elk bestand continue een backup. Ik heb 1 keer gehad dat dropbox niet wou opstarten, maar dat was omdat mijn virus scanner opeens iets van dropbox verdacht vond.

Iemand vroeg mij overlaatst of er een reden was waarom ik google drive niet gebruik en het enige antwoord dat ik had was omdat ik dropbox al heb. Dus misschien dat dat goedkoper en even gemakkelijk is?
07/01/19 14:31
Depulso
Ik heb onedrive Office 365 Personal abonnement. 1 TB, met inbegrip van office programma's. Ik gebruikte al jaren de gratis variant die vroeger genoeg opslag had, maar toen hebben zij hun gratis opslag afgebouwd. Ik betaal 69 euro per jaar (sinds dit jaar pas) en heb ook altijd de nieuwste office programma's om te gebruiken voor thuisgebruik wat voor mij voldoende is. Ik gebruik die onedrive vooral voor back-up van foto's (reizen/verbouwingen), video's (reizen/huisdieren/familiefeesten), en bestanden van op de laptop/gsm. Niets werkgerelateerd, en geen zware bestanden (behalve dan soms video's). Ik heb alle bestanden ook op een harde schijf staan (minus de gsm upload) maar ik vergeet soms deze tijdig bij te werken (ik zit écht amper aan de laptop thuis) waardoor ik dus blij ben met de online opslag.

Waarom ik koos voor Onedrive? Awel omdat daar al al mijn bestanden opstonden en ik geen zin had om alles te zitten overzetten naar een andere :D
07/01/19 14:55
Fridge
Ik gebruik deze Scandisk usb sticks van 256gb. Deze zijn echt klein.
Nu, als deze kapot gaat (kwenie of da mogelijk is?) ben je wel alles kwijt. Een backup van een backup maken is nu ook niet de beste oplossing. Ik wil wel overstappen naar een dropbox of drive, maar momenteel heb ik ff mijn buik vol met maandelijkse abbo's
07/01/19 15:22
quote door

mijn buik vol met maandelijkse abbo's

Ge kunt ook jaarlijks betalen. :p
07/01/19 15:42
Fridge
quote door

Ge kunt ook jaarlijks betalen. :p


Hiervan krijg ik een kleine glimlach. :)
07/01/19 17:39
Duc
Ik heb een onedrive met onbeperkte opslagruimte & een Mycloud Home Duo van 4TB. Foto’s en familiezaken bewaar ik enkel op de Mycloud schijf, prullaria zet ik op OneDrive.
08/01/19 22:45
Ma die online dingen zijn allemaal zo duur :( voor iemand zonder inkomen en met hoge kosten is dat toch :p zeker aangezien ik al een externe harde schijf heb, dit is gewoon een extra maatregel, dus ik wil daar eigenlijk geen geld aan spenderen :p
09/01/19 09:30
U235
Ik weet eigenlijk te weinig van cloud's. Ik zou dat eens moeten uitzoeken hoe dat nu allemaal zit. Op mijn werk is men nu overgeschakeld op Office 365, en we zouden mits een aantal aanmeldingen ook van buiten het bedrijf moeten aan kunnen. Onze bestanden en mails, dat moet dus ook gewoon in een soort cloud staan.

Maar qua back-up, sla ik het geen ik niet kwijt wil gewoon af en toe op op een externe harde schijf, of usb-sticks. Dus ik loop eigenlijk al een paar jaar achter.
11/01/19 22:37
Kheb een externe harde schijf, die kan ook draadloos enzo. En ik heb die altijd mee tegenwoordig!
Kheb ook wel Orange cloud nog, maar kheb over het algemeen het idee over clouds dat ik dan zelf mijn gegevens niet beheer/bijhoud.
31/01/19 17:09
Ik zou eigenlijk een nas aanraden. Met een RAID 1 opstelling wordt je data altijd gebackupped en je kan van op afstand aan je bestanden!

Kost wel veel centjes..Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.