Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Antidepressiva : 347 reacties (18/18) [Ernst]

Antidepressiva

16/02/18 11:21
Ik heb het al wel gezien ...


Mirtazapine kwam ik te hard van bij..

Ik ben begonnen met Seroquel (anti-psychotica, voor het slapen gaan om mijne kop een beetje op pauze te zetten), verhoogd naar 300mg

Sertraline, onlangs een aflevering op Telefacts ging over deze medicatie... over het feit dat het agressie opwekt naar aanleiding van een schietincident in een amerikaanse cinema... daarin werd Sertraline als boosdoener gegeven, wat dubbel is... net zoals elke medicatie heeft een bepaalde medicatie een mogelijke werking waarbij het effect voorvalt waarvoor het juist genomen moet worden om tegen te gaan. Tevens ben ik er eigenlijk van overtuigd dat de toenmalige Psychiater TOEN had moeten ingrijpen en ipv te verhogen iets anders moeten geven of laten opnemen. Maar bon, ik wijk af...


Ik pakte ook Temesta, wordt vaak gebruikt bij mensen die in shock zijn na een traumatische gebeurtenis, dat bleek niet meer te helpen, dus zijn ze maar overgeslagen op Etumine, als ik daar 1 van pak (en ik pak dat indien nodig), dan lig ik nen dag lam... Temesta neem ik als ik niet thuis ben en ik mij absoluut niet meer op mijn gemak voel (en dat heb ik veel!!!! maar neem ze niet veel)


Uiteindelijk heb ik altijd heel lang afgehouden met anti-D's, ik geloof in een werking van die pillen op voorwaarde dat ge ook praat met een GOEIE psycholoog of psychiater (en geloof mij, die zijn zeldzaam).


Ik ben anderhalf jaar opgenomen geweest in TG Den Evenaar, en in heel mijn leven heb ik heel wat psychologen gezien en gesproken, die er toen gedurende mijn verblijf daar als psychotherapeute functioneerde, deed meer dan al die voorgangers tesamen...


Als ge nog vragen hebt, laat me dat gerust weten via PB
12/03/18 10:39
SardaukarLevenbrech
Omdat er in dit topic zoveel discussie gevoerd werd en dat het kantje van noxa is dat ik probeer te mijden, herhaal ik misschien wat eerder werd aangehaald. If so, link me de pagina in het topic of herhaal uzelf even, danku.

Ik ga sinds september naar een psycholoog en probeer veel aan mezelf te werken door te schrijven, te mediteren, nieuwe hobbies te kweken. Vaak lukt dat, maar soms gaat het gewoon niet in mijn eentje en zit ik vast. Troebele gedachten, doemdenken, lastig of kwaad zijn zonder reden.

Voor die momenten schreef mijn dokter me lysanxia voor. Eerst druppeltjes, maar omdat mijn zus mijn volle flesje liet vallen in de badkamer nu pilletjes.

Naast het feit dat het een angstremmer is, werkt het ook slaapwekkend. Geluk bij een ongeluk neem ik dat meestal ook enkel voor het slapen. Nu 'meestal', ik heb da nog maar 4 keer genomen op 3 maanden tijd, dus ik denk dat ik er wel verstandig mee omga. Ik heb heel veel schrik om dependant of tolerant of whatever te worden dus ik let er wel op dat ik enkel gebruik als het echt niet gaat.

Maar ik zou graag eens horen of er nog mensen zijn die lysanxia of een andere Prazepam nemen en wat jullie ervaringen zijn?
Na dit weekend een halve xanax te nemen, merk ik wel een enorm verschil tussen de twee. Xanax werkt vrijwel meteen en heel merkbaar, terwijl lysanxia meer gelijdelijk en langdurig werkt. Nu, ik hoef geen meds die mij een roes bezorgen (allee, jawel, da's plezant ik geef het toe), maar ik wil kalmeringsmiddelen enkel nemen om te kalmeren. Alleen wat het slaapwekkende effect betreft, ja, daar ben ik niet veel mee aangezien ik echt altijd al kan slapen.

Dus,voor pakt 1 keer per maand zo'n pil te slikken, zit ik goed met lysanxia of zijn er andere die ik best eens met mijn dokter bespreek?
12/03/18 11:49
Als dat voor u werkt en je pakt het maar ne keer per maand, waarom er niet bij blijven?
12/03/18 13:53
SardaukarLevenbrech
quote door

Als dat voor u werkt en je pakt het maar ne keer per maand, waarom er niet bij blijven?


Ja omdat ik dus vooral merk dat ik er slaperig van word en da door de dag nie durf nemen (terwijl da soms nodig is). En da's idd goed dat da mij helpt om 's avonds nie te piekeren en makkelijk in slaap te vallen, ma overdag is da nie echt ne go to.
12/03/18 14:29
Xanax heb ik is overdag gepakt en ik had dat ook, zo zombie. Ik vond het niet fijn. Euhm Fluanxol hielp bij mij wel zeer goed. Maar dat is zo persoonlijk he. Proberen en zien? :)
12/03/18 18:39
Benzodiazepines zijn wel behoorlijk prettig, echter alleen wat verslavend. Qua antidepressiva ervaring met fluoxetine, Escitalopram en nog eentje waarvan ik de naam niet meer weet. Werkt behoorlijk slecht bij mij, vond t nogal onnozel om antidepressiva te slikken als ik er niets aan had. Ik zweer wel bij m'n dagelijks wietje, niet dat het zich in excessen uit. M'n humeur is over het algemeen beter, s'ochtends ben ik een onmens anders, mijn concentratie is meer gericht ipv verspreid en ik slaap er beter door. Heb zonder niet zo'n aangename dromen, dus ik vind t wel fijn dat ik die op een zekere afstand kan houden door te blowen voor het slapengaan. Geen aantrekkelijke levensstijl, maar het geeft me meer levensvreugde, dat is op zich al iets waard.
12/03/18 20:18
batsen
hoelang al

ik droom daar ook nie van ma kvind dat eerder een negatief effect
12/03/18 20:39
Dat ik wiet? Sinds m'n 16de onafgebroken, soms eens een maandje of 3 gestopt om dan toch terug te blowen.

Goh als ge echt nog eens wilt lucid dreamen, stop een week of twee en rapporteer uw bevindingen.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.