Wat voor werk doe jij?

17/10/18 17:40
Ahja en nog een min-punt is soms achter mensen moeten aanzitten om mijn faktuur te betalen of het risico dat het bedrijf een faktuur niet kan betalen (1 keer voorgekomen)
17/10/18 17:47
Zo interessant al tot nu toe en zoveel verschillen! :D
17/10/18 19:09
Ah WoW nog een mega pluspunt: in de zomer ben ik constant buiten én er is geen dresscode, nergens en nooit, heheeeee
17/10/18 19:14
Ahja, dat kan ik ook wel toevoegen als pluspunt: geen dresscode. Tattoos, piercings: allemaal geen probleem. Dat is dan weer een pluspunt aan de media.
17/10/18 19:33
Hier 't zelfde! Ik mag mijn 'stijl' behouden en piercings en tattoo's mogen perfect zichtbaar zijn. Hoeraaa
17/10/18 19:36
quote door

Volgende week start ik als communicatiemedewerker/grafisch vormgever voor een club in Brussel. Voor zover ik mijn werkzaamheden nu al ken zal ik instaan voor het opstellen van nieuwsbrieven, het schrijven van teksten voor de website/het magazine/brochures, eindredactie van teksten, beheer van social media.. en dus ook alle grafische content dat hierbij komt kijken. Voor een heel klein deeltje ook administratie en onthaal: factureren, clubleden en hun gasten rondleiden..

38u p/w, ongeveer van 9 tot 17u (glijdende uren). Uitzonderlijk een keer avond- of zaterdagwerk als er een speciaal evenement is.

Minpunten : daar kan ik nu nog niets over zeggen, hopelijk zo weinig mogelijk haha. Hoge werkdruk sowieso, maar dat lijkt me eerder normaal dan een minpunt.

Pluspunten : mijn collega's en bazin lijken tot nu toe ontzettend fijn en down to earth en ik heb het idee dat er over het algemeen een aangename sfeer hangt. Zijn ook zeer flexibel ivm thuiswerk en verlofdagen opnemen. Maaltijdcheques bovenop de gratis lunch die al iedere dag voorzien wordt. En een enorm indrukwekkende locatie om te kunnen werken.


Welke club als ik mag vragen?
17/10/18 19:37
quote door

Hier 't zelfde! Ik mag mijn 'stijl' behouden en piercings en tattoo's mogen perfect zichtbaar zijn. Hoeraaa


Hier ook gelukkig hehehe
17/10/18 20:08
Ah ja, hier hetzelfde. Ik heb niet zo'n uitgesproken stijl maar ik kan gewoon in jeans en t-shirt voor de klas staan, dat vindt niemand een probleem.
Ik kan ook vaak van thuis uit werken als ik geen afspraken of lessen heb. Handig voor persoonlijke afspraken tijdens de kantooruren en ook omdat ik 1u15 moet pendelen enkele reis.
17/10/18 20:10
Ik ben notarieel jurist. Niet de richting die ik wou uitgaan toen ik aan mijn rechtenopleiding begon maar een jaar extra studeren en specialiseren in het notariaat was echt de beste beslissing van mijn leven.

Ik ben zelfstandige dus ik kies mijn uren een beetje zelf. Er wordt verwacht dat ik tijdens kantoor uren aanwezig ben voor mijn cliënten telefonisch bij te staan dus een 40 uren week maar in de realiteit toch 50 urenweek en meer.

Taken zijn heel gevarieerd. Voorbereiden van alle soorten rn akten die dat er op een notariskantoorverleden worden. Huwelijk, vennootschap overlijden koop huur schenking verdelingen afstanden erfpacht opstal....

Daarnaast is het werken op een notariskantoor soms een emotionele rollercoaster om 9 uur mensen die een huis kopen en blij zijn om 10 een faillissement met de nodige frustraties om 11 uur een huwelijkscontract dus blij om 12 een aangifte van nalatenschap dus droevige mensen om 13 uur een echtscheiding dus weende mensen. Als notarieel jurist moet ge een beetje meeleven met die mensen en dat kan soms erg zwaar zijn. Ik vermoed dat dat wel zal wennen.


Pluspunten
- fantastische notaris voor wie ik de aktes voorbereid
- veel verantwoordelijkheid
- ik leer elke dag nieuwe dingen
- fantastische collega's
- uitdaging
- regelmatig fancy diners op kosten van de notaris
- flexibel uurrooster. Als ik eens een dag eerder wil stoppen, kan dat. Zolang ik mijn deadlines maar respecteer
- op wandelafstand

Minpuntje is dat cliënten soms heel onbeschoft kunnen zijn. Bv in het geval van een echtscheiding. Als het hen niet zint dan kunnen ze het uitspelen op ons.

17/10/18 20:21
Sinds augustus 2017 ben ik de magazijnier in een chocoladefabriek.
M'n jobinhoud bestaat uit enerzijds inkomende goederen (grondstoffen en verpakking voor de productie) ontvangen, en uitgaande goederen (afgewerkt product) klaarmaken voor verzending door een externe vervoerder.
Daarenboven word ik soms gevraagd te helpen in productie (iemands pauze opvangen, bijvoorbeeld) en mag ik af en toe naar leveranciers, vooral wanneer het om dringende ingrediënten gaat.
Slechts 38 uur - te weinig naar m'n goesting -, zo verdeeld dat m'n weekend vrijdag om 12u start.
'k Bezit geen diploma hoger dan dat van na het zesde middelbaar, maar dat is hier ook niet nodig.
Magazijnen bevallen me wel, dus voel 'k me wel op m'n plaats.

Pluspunten:
Zelfstandigheid in zekere mate, fysieke job, voldoende druk om de dag te vullen, voldoende variatie, KMO met fijne sfeer, vooral dankzij fijne collega's (de meerderheid).
Minpunten:
Collegas uit productie zijn soms ... slordig bij het stapelen - met instabiliteit tot gevolg wanneer ik niet zou ingrijpen.
In mijn perceptie ziet men mij als 'hij die toch met niets dringend bezig is'.
De tijd die ik krijg nadat de productiechef klaar is (en het dus kan vertrekken), is vaak beperkt.
Collectief verlof, dus slechts 25% vrij te kiezen.


Voorlopig hangt de balans nog in de positieve richting. :)
17/10/18 20:36
quote door


Welke club als ik mag vragen?


De Warande. Hier wel een dresscode (al heb ik daar totaal geen moeite mee want dat droeg ik al vaak uit mezelf), maar met mijn tattoos/piercing hebben ze absoluut geen probleem.
17/10/18 20:39
Ik doe de administratie voor een Nederlands veevoeder bedrijf, kippen-, koeien en varkensvoer. Vanuit België doen wij alles voor de Belgische en Franse klanten. In 't kort bestaan onze taken dagelijks uit: Bestellingen aannemen, facturen plooien, bank inboeken en afrekeningen voorbereiden of afwerken (we verkopen voer, kopen vleeskuikens van de boer en verkopen die vleeskuikens aan een slachterij). We helpen onze Nederlandse collega's die de vrachtwagenplanning moeten maken om zo vol mogelijke vrachtwagens te laten rijden (door 2 adressen samen te laden, en soms klanten opbellen om te vragen of ze nog voer kunnen gebruiken). Sporadisch gaan we ook naar de supermarkt en poetsen we 't kantoor.

Ik heb audio-video gestudeerd dus nee, ik doe niks met mijn diploma. :p

Pluspunten
- Afwisselende job
- We zitten maar met 4 op kantoor waardoor ik echt mezelf kan zijn.
- Topbaas: we gaan vaak met z'n allen uiteten, soms trakteert hij 's middags op kantoor op eten (love it), doet er alles aan om u en het team tevreden te houden. Is niet dagelijks aanwezig op kantoor.
- Beginnen om half 8 of 8 uur, klaar om half 5 of 5 uur en da's ook echt deur toe en gedaan met werken.
- Last minute ne dag verlof nemen of overuren oppakken kan bijna altijd. Zolang er 2 aanwezig zijn ist oke.
- We zitten kort bij het centrum, als ge is rap naar de h&m of de apotheek ofzo wilt voor iets mag da.

Minpunten
- Al geruime tijd problemen met 1 collega met 2 gezichten. Er zijn dagen dat de sfeer echt onder 0 zit, gewoon door die ene collega. Ma gisteren is mijne emmer overgelopen en heb ik voor de eerste keer is geroepen wat ik dacht. Nog maar is een groepsgesprek gehad en vandaag was de sfeer echt 10 x beter. Ma we zullen zien voor hoelang... Zou nog een reden kunnen zijn dat ik ander werk zoek.
- Er zijn soms dagen dat er echt zo weinig werk is dat ge bijna heel de dag niks te doen hebt.
- Frans praten. Over 't algemeen gaat da wel oké, ma 'k zou het graag nog beter kunnen zodat ik altijd iedereen kan verder helpen. Er zijn nog af en toe telefoons die ik moet doorschakelen naar collega's.
17/10/18 21:00
Ahja, voor mij persoonlijk positief is idd de deur achter mij dichttrekken en naar huis kunnen gaan zonder werk mee te moeten nemen. Nadeel is de opgebouwde stress doorheen de dag of de week gaat vaak wel mee. Vandaar de 4/5de om voor mij een betere balans te hebben. En om mijn gezondheid onder controle te proberen houden op die manier.
17/10/18 21:06
Ik ben Category Manager bij Microsoft Consumer Devices.


Ik ben op niveau van twee categoriën (Surface en PC Accessoires) verantwoordelijk voor het tracken van omzet, implementeren van promo's, plannen van de businessstrategie per kwartaal, forecasting (hoeveel producten moeten maandelijks voorzien worden om aan de vraag van de retailpunten te voldoen?), plannen van beurzen en evenementen, etc.


Nadelen:

- Het kantoor ligt niet bepaald dicht bij de deur.
- Als creatief persoon zit ik nogal vaak tussen de excelsheets en getallen, dat vraagt enorm veel focus van mij.

Voordelen:

- Ik kan mijn tijd zelf wat indelen, naargelang het werk dat toelaat.
- Ik kan thuis werken indien nodig.
- Wordt niet slecht betaald.
- Gratis parking op de luchthaven woohoo!
17/10/18 21:24
quote door

Ik ben onthaalmedewerker op een indoor skipiste. Ik sta in voor de boekingen van skilessen en andere groepen, de facturatie, overige administratie, de website & social media, algemene informatie-aanvragen en dergelijke meer, 38 uur per week.

Ik heb in het secundair Humane Wetenschappen gevolgd, in het hoger een paar richtingen zonder al te veel
succes, dus het sluit niet echt bij mijn studies aan, maar das niet zo heel moeilijk.

Minpunten:
-Het weekendwerk, gelukkig niet elk weekend.
-Mensen worden hoe langer hoe onbeschofter en ongeduldiger, dus ik krijg wel eens een hoop gezeik over dingen waar ik niks aan kan doen
-Ik heb in se geen band met sneeuwsport, doe er zelf niet aan en zal dat wsl ook nooit doen
-Sommige collega's kunnen het werk onnodig moeilijk maken met gezaag over pietluttigheden

Pluspunten:
-Vrije dagen tijdens de week, vooral handig om eens naar de winkel te kunnen gaan of het huishouden wat te doen
-Veel afwisseling elke dag is anders
-Mijn talen zijn er spectaculair op vooruit gegaan
-Ik woon belachelijk dicht bij mijn werk (2 minuten met de fiets)
-Ik kom thuis en het werk is effectief gedaan, geen voorbereidingen of weet ik veel dat nog moet gebeuren
-Over het algemeen toffe collega's
-Vast werk, wat meer dan welkom is gezien leningen etc

Hoe zijt ge eigenlijk in die job terechtgekomen dan, puur omdat ge iets administratief-ish zocht? Niet verkeerd bedoeld, gewoon nieuwsgierig gezien sneeuwsport uw ding niet is. Wel echt nice om zo dicht bij uw werk te wonen!
17/10/18 22:22
Ik ben leerkracht in het buitengewoon lager onderwijs type 7 (dove & slechthorende kinderen). Ik sta in een functionele klas dus bovenop het doof zijn, zijn het zwakkere kinderen. Concreet wil dat zeggen dat we ze leren 'hun plan trekken in de maatschappij' om efkes kort door de bocht te gaan. Ik werk fulltime als leerkracht maar daar naast hebben we nog veel vergaderingen en voorbereidingen. Daar komt nog bij dat ik 4u avondonderwijs volg Vlaamse Gebarentaal. En daarnaast flexi-job ik na mijn uren in de frituur. Dus euh, ja, ik weet niet goed hoeveel uur ik werk in de week. Ik ben kleuterjuf van opleiding en opvoeder A2 dus het sluit wel aan bij mijn studies. Doe het wel heel graag. :)

Minpunten:
- Het agressief gedrag van sommige leerlingen, niet altijd gemakkelijk. Idem met de schrijnende thuissituaties of kinderen die zich niet kunnen uiten, heel moeilijk om los te laten na de uren.
- Er wordt steeds meer verwacht van mij als leerkracht, de druk en verantwoordelijkheid worden alsmaar groter.
- Geen zekerheid in het onderwijs zolang ik geen TADD of vastbenoemd ben. (Ben wel op weg, 2e jaar voltijds aan de slag tot einde schooljaar)
- Qua voorbereiding komt er ook geen einde aan aangezien ik geen handleidingen heb. Alles is zelf heel hard zoeken en uitproberen en dat vraagt tijd.

Pluspunten:
- Ik woon kei dichtbij!
- En ik heb topcollega's!
- Ik vind het ook wel keitof dat ik VGT leer :) Superleuk om daar mee weg te zijn.
- Ik haal heel veel voldoening uit de vooruitgang van mijn leerlingen, hoe klein die ook vaak is.
- Uitdaging!
- Vakantie, laat ons eerlijk zijn.

Keitof dit topic!
17/10/18 22:24
Haja, ook een dikke plus hier. Mijn werkplaats is 8 minuten wandelen van waar ik woon. (y)
17/10/18 22:41
Zo leuk om te weten waar iedereen elke dag mee bezig is! Great topic.

Ik ben grafisch vormgever in een voor de meeste onbekend bedrijf maar we hebben wel grote klanten. Ik zit dus voornamelijk achter 2 schermen magazines, jaarverslagen, websites, logo's, ... op te maken. InDesign, Illustrator, Photoshop zijn de programma's waar ik dagelijks mee werk.

Ik werk normaal 38 uur per week. Maar de drukte schommelt vaak bij ons. Dus soms kom ik niet aan 38u per week (al doe ik wel me best om dat wel te doen) en soms werk ik 40+ uren.

Ik heb 'grafische en digitale media - crossmedia' gestudeerd dus ja, ik ben één van de gelukkige die uiteindelijk doet waarvoor hij enkele jaren heeft geblokt.

Pluspunten:
- Hele fijne collega's! Ik kom vaak depressief thuis gewoon omdat ik al teveel heb gelachen op mijn werk. (Ik heb precies een bepaalde hoeveelheid lachen per dag dat ik aan kan, daarna kan ik niet meer lachen, the fuck?)
- Ik hou ervan als ik veel werk heb en in mijn sector kan ik ook van het ene naar het andere springen. Heb ik even zin om op een ander project te werken en dit kan binnen de deadlines, dan doe ik dat ook gewoon.
- Als ik iets goed heb gedaan ga ik het ook zeker horen. Als de klant positief commentaar heeft gemaild over een project waar ik heb aan gewerkt, dan gaan onze 'bazen' dat ook direct doormailen. Dat voelt écht goed.
- Ik heb eigenlijk van een soort 'passie' mijn beroep kunnen maken.

Minpunten:
- Zoals ik al zei, ik hou van veel werk hebben, maar soms kan het teveel worden. Klanten denken dat onze job easy peasy is en begrijpen soms niet dat het niet op 123 klaar is. Ik ben perfectionistisch en wil alles ook nog duizend keer extra controleren.. Klanten begrijpen ook niet dat je niet enkel voor hen werkt.. maar dat zal in elke sector wel zo zijn.
- Het is een zittend beroep en we kunnen nooit buiten werken.
- Soms is het een beetje eentonig.
- Mensen denken dat het fancy'er is dan dat het eigenlijk is.

17/10/18 23:00
Cipier.
17/10/18 23:27
Webontwikkelaar in een hogeschool.

Taken:
- programmeren van allerlei websites die lokaal gebruikt worden om bestaande jobkes vlotter te laten werken. Dus dat zijn vooral interfaces om diverse databases (studentenadministratie, boekhouding, personeel, etc) via de browser toegankelijk te maken zodat andere mensen er hun ding mee kunnen doen. Geen 'design', wel heel pragmatisch en functioneel en abstract, waar ik dus redelijk goed in ben.
- Het administratief beheren van een hoop websites, zowel extern (onze hoofdsite, en een reeks sites voor bv onderzoeksprojecten of tijdelijke evenementen) als intern (we regelen vakantiebeheer en afwezigheiden en tientallen andere dingen via sites). Dus vooral mensen toevoegen met de juiste rechten, of nagaan waar bepaalde processen opeens mank lopen en dan oplossingen bedenken.
- Het ondersteunen van een aantal projecten voor lectoren of studenten. Er zijn bv vakken voor marketing of journalistiek waar ze opeens 100+ studenten een wordpress moeten geven, en dan moet ik dat regelen. Dus maak ik daar dan dingskes voor om dat allemaal semi-automatisch te laten gebeuren met zo min mogelijk moeite langs mijn kant.
- Heel af en toe aan collega's les geven over bepaalde applicaties die we gebruiken en ik voor hen beheer.

Diploma middelbaar: metaalbewerking. Nooit ict gestudeerd, wel veel ervaring opgedaan met allerlei 'projectjes' en mezelf omhoog gewerkt.

Tijd: 38 uren (denk ik toch), gelijk verdeeld over 5 dagen. Ben wel van plan om binnen een paar jaar naar een 4/5e te gaan als het acceptabel is qua loon en verlof (en ik heb niet veel nodig dus het lijkt realistisch).


Pluspunten:
- vlakbij: 5 minuten fietsen of 12 minuten stappen.
- Heel veel voldoening, omdat ik echt nuttige dingen produceer die voor de mensen in andere diensten veel verschil maken in hun dagelijkse werk, en die mensen laten hun dankbaarheid meer dan genoeg horen.
- Het is de onderwijs sector, dus iets dat maatschappelijk wel relevant is, en ook dat geeft veel voldoening. Als ik dezelfde job zou uitvoeren in een bakstekenfabriek dan zou ik het veel minder nuttig vinden. Maar nu help ik (onrechtstreeks) jongeren om hun toekomst te vinden, en dat is een mooi gevoel. We hebben bijvoorbeeld ook best wel wat studenten met een migratie-achtergrond en dus een (veronderstelde) moeilijkere beginsituatie, en als ik dan zie dat die studeren (en afstuderen) in richtingen waar altijd wel vraag is (verpleegkunde, leraren, technici, etc) dan is dat zelfs extra mooi.
- Toffe collega's, zowel in de rest van onze IT dienst als daarbuiten. Ik ken er maar zeer weinig die gewoon hun uren komen draaien, het zijn allemaal mensen die enthousiast hun job uitvoeren. Doordat het een hogeschool is met veel richtingen zitten er ook heel veel verschillende soorten mensen en dat is tof. Soms werk ik samen met mensen die een dansopleiding geven, daarna doe ik iets voor lectoren uit orthopedagogie (ik moet wel iedere keer opzoeken wat dat betekent), en nog eens wat later doe ik dingen voor onze personeelsdienst of studentenraad of centrale administratie.
- Veel afwisseling in soorten projecten. Ik heb enerzijds zaken waar ik jarenlang regelmatig aan verder werk en blijf uitbouwen, en anderzijds veel korte probleempjes die op een half uur opgelost zijn en die ik daarna kan vergeten.
- Veel vrijheid. Als ik tijd wil spenderen om een bepaald ding te automatiseren of beter te beheren, dan moet ik dat aan niemand vragen, ik mag en kan dat gewoon doen. Ook bij de 'verplichte' projecten heb ik veel vrijheid om uit te zoeken hoe we best een bepaald doel bereiken, zolang we het maar bereiken. Veel van die dingen kan ik ook van begin tot einde uitwerken, dus: overleg, onderzoek, planning, programmeren, testen, uitrollen, documenteren, bijschaven, ondersteunen. Dat soort projecten beschouw ik echt als mijn kindjes die opgroeien.
- Veel verlof, en zeer aangenaam loon dat via barema wordt geregeld (en waar ik niet voor moet onderhandelen, iets waar ik niet goed in zou zijn)
- flexibele uren, flexibele pauzes. Er is allicht niemand die weet of bijhoudt hoeveel uren ik effectief werk. Het maakt ook niet zo veel uit, zolang ik al mijn projecten maar afwerk.
- Niks van stress, hoogstens momenten van 'fuck, hoe ga ik dit hier oplossen' als ik een nieuw probleem ontdek waarvan ik niet weet hoe het moet maar waarvan ik wel vermoed dat het in theorie valt op te lossen. Dat soort problemen aanpakken is juist iets wat ik leuk vind en hard in kan opgaan. Dan zit ik eerst wat te staren naar mijn scherm en na te denken, en dan begin ik vanalles te coderen en ben ik volledig 'in the zone' terwijl ik mogelijke oplossingen uittest.
- Veel werkzekerheid. Ik ben de enige in heel de hogeschool met deze exacte functie, er is hoogstens een klein beetje overlapping met collega's voor specifieke projecten. Uiteraard ben ik vervangbaar want de programmeertalen die ik gebruik zijn algemeen gangbaar en al mijn code en documentatie is toegankelijk. Maar het leven is voor iedereen veel simpeler als ze mij gewoon nooit moeten vervangen. Mijn functie stond een half jaar vacant en er waren drie sollicitatie-rondes nodig voor ze mij vonden, dus ik denk niet dat ze snel lastig gaan doen.


Minpunten:
- Niet al mijn verlof kan ik zelf kiezen, er is een deel verplicht in zomervakantie en kerstvakantie is ook verplicht. Dus als ik dan op vakantie ga dan zit ik telkens midden in het toeristisch seizoen. Maar zelfs mijn overblijvende verlof is meer dan voldoende dus ik kan niet echt klagen.
- Sommige projecten omvatten meer bureaucratische zever dan technische uitdaging. Die gaan dan heel traag vooruit, omdat anderen vanalles moeten goedkeuren omwille van juridische of organisatorische redenen, en vaak moeten er dan dingen opnieuw gedaan worden op een lichtjes andere manier. Of het levert stugge discussies op met mensen die mijn technisch verhaal niet goed omvatten en waarbij ik de bureaucratische kant maar moeilijk snap.
- Er zijn drukke periode's (vooral begin van academiejaar, dus vanaf zomer tot half november) waar er soms veel van mij gevraagd wordt en er vaak ook opeens vanalles kapot gaat of nieuwe eisen worden gesteld aan bestaande zaken. En ik weet dat ik tegen mensen mag zeggen dat ik het al druk heb en dat ze een paar weken geduld moeten hebben en mijn baas gaat me dat nooit kwalijk nemen, maar ik stel mijn collega's niet graag teleur en doe dan makkelijk een handvol dingen tegelijk om toch maar te zorgen dat alles opgelost geraakt. Waardoor het jaar er op er natuurlijk nog meer mensen bij mij komen aankloppen omdat ze allemaal hun weg vinden naar mij. Dus dat gaat zich binnen een paar jaar nog wel wreken, maar voorlopig kan ik het vlot aan.
- ICT is continu onderbemand omdat de privé-sector uiteraard altijd een beter aanbod heeft, dus we moeten constant roeien met de riemen die we hebben. Zelf heb ik daar niet veel last van, enkele ICT collega's wel iets meer.
- Er zijn een aantal collega's (buiten ICT) die niet altijd goed omkunnen met het concept van 'rustige nerd die tijdens middagpauzes enkel maar praat als hij daadwerkelijk iets te zeggen heeft'. Maar echte wrijving gaf dat gelukkig nog niet. Iedereen is tolerant, en ik doe mijn best om mee te draaien.