Horeca uitbaten help.

06/05/18 16:42
quote doorOooo beernnnnn


eyoooo junkielife, still winning
06/05/18 23:02
Spanje heeft historisch 1 van de laagste faillissementen van Europa. Dat klinkt mss positief, maar in werkelijkheid is dit omdat een faillissementsprocedure in Spanje heel weinig bescherming biedt tegenover schuldeisers. Daarom verkiezen veel insolvente handelaars ervoor om de rest van hun leven een persoonlijke schuld mee te dragen om te vermijden dat hun huis en de vullingen van hun kinderen worden verkocht.

Horeca heeft ook historisch de hoogste falingen onder net opgerichte ondernemingen. Binnen 3 jaar na oprichtingsdatum, zijn 75% van alle horecazaken terug gesloten. Zelfs zij die niet in faillissement gaan, zijn achteraf financieel slechter af.

Ik weet niet waar ge uw startkapitaal hebt gevonden, maar geen enkele bierproducent gaat u een kredietlijn verlenen en geen enkele bank gaat u willen financieren.

Als ge er echt op gebrand zijt om een hoop geld te verbranden, rol er dan joints van. Ik beloof u dat dat een leukere ervaring gaat zijn.
09/05/18 20:03
wat is dit ineens? junkies? ambtenaren?
10/05/18 00:44
quote door

En niets geloven van wat een junkie zegt is mijn mening, maar dat is net het leuke aan Noxa: zoveel mensen met verschillende levensstijlen en verschillende meningen.


Oei beetje zuur precies : s
10/05/18 12:23
Zou precies liever een coffeeshop overnemen in Barcelona, het ware gat in de markt.
10/05/18 17:46
Bedoelt ge een cafeteria of een club canabico?

want niks in barcelona is een gat in de markt (toch niet qua coffeeshops) plus who the fuck wilt er in barcelona wonen?
maar eigenlijk hoe de fuck kan iets overnemen een gat in de markt vullen? HOORT GE WA GE ZEGT?
Ik heb het systeem club social gecheckt, maar ik ben te autoritair om reggaetton toe te laten. en dat is een risico.


Ik ben blij dat USB zich zo preliminair zorgen maakt.
Ik heb ingecalculeerd dat ik genoeg geld heb om 3 maand stock te kopen.
Die magische wadden geld die de brouwers aanbieden volgens de horecastarters, die bekijk ik skeptisch tot dat dat inderdaad aangeboden wordt. Blijkbaar kunt ge zomaar bars oprichten met geld van heineken of mahou, geven ze u terrassen, krediet, koffiemachines, liters sterken drank, uithangborden, toasters,... Maar de brouwerijen stinken naar maffia tot nu toe dus ik heb ze niet meegerekend. Mijn presupesto is gebaseerd op prijzen en het aanbod van de makro.
Ik zou natuurlijk liever een Don Inbev hebben die me cadeaus en geld geeft, maar ik wil eerst een contract zien voor ik dat geloof.
Anyhow, ge moogt mijn excellekes zien ze, als ge wilt. Veel nummertjes.

Verder lijkt het mij dat je hele grote vage stastieken hoor. Welk soort horeca gaat waar juist? Hebt ge iets over de horeca in granada? De junta de andalucia zegt dat het een stabiele markt is als ge kunt diversifieren qua clientele. De junta checkt mn bussinesssplan. Santander checkt het. M'n papa en mn mama checken het. Bedankt voor de zorgen.


10/05/18 18:53
inderdaad, cannabis social clubs, zijn nog steeds een betere branche dan de klassieke horeca, omdat cannabis behoorlijk gewild is, zowel bij de plaatselijke bevolking als de toeristen. Ge zou op uw gat vallen als ge weet hoeveel geld er mee te rapen valt. Ik had wel begrepen dat het Madrileense regime het wel liever zag verdwijnen, maar ik hoop dan ook stiekem op een onafhankelijkheid van de Catalanen.
11/05/18 12:44
You ok op mn hat vallen ja? Hoho. Lan je me die jaarboeken van die canabisclubs een keer laten zien. Want die shit is sin lucro he. Bon maakt ni prinsje.
11/05/18 19:16
De shops in Barcelona zijn meer shops dan social clubs, meer kapitalisme dan idealisme, of de beide. Er wordt dus wel belachelijk veel verdient aldaar. Bewijs kan ik u helaas niet snel geven, ik ga namelijk niet over de boekhouding. Ik weet dat gelijkaardige shops in Nederland, bv the greenhouse in Amsterdam per jaar enkele miljoenen euro omzet draait, door enkel hun grachtenpanden die wietjes over de toonbank slijten.
11/05/18 21:58
Mja omzet zonder kosten bekijken is ook nutteloos. Ge zou inderdaad de (interne) jaarrekening moeten zien voor ge conclusies kunt trekken.
12/05/18 12:54
Skepsis is onontbeerlijk, al vind ik dit een behoorlijk nutteloze wending van het topic. Ik luchtte niet meer dan iets waar ik zelf een beetje over droom, het hoeft niet allemaal zo serieus te zijn. Mijn excuses voor enige verwarring of verdraaiing.
12/05/18 13:24
Tgoh ja, dromen is wel leuk, maar het gaat hier om een echte zaak waar HumbertHumbert echt geld in steekt. Dan moet je toch even realistisch blijven, vind ik.
14/05/18 12:42
Coffeshops zijn bedrijven. Clubs zijn ngo/vzws. Ik snap niet wat die hun omzet met elkaar te maken hebben. Maar ja amsterdamse Coffeshops zijn degoutant grote geldstromen en die fake clubs in bcn ook. Hoera voor hun.
Hier is dat allemaal niet nodig.
Anyhow
Niemand wil een coffeshop of weedclub openen hoor. Ik ga geen geld steken in Barcelona of drugs of rookruimtes. Ik ga geld steken in paletten, verf, een afwasmachien, glazen en drank.


Dunno.

Vandaag me ingeschreven voor subsidies can de provincie. Ik wist niet dat ok daar voor in aanmerking kwam, maar blijkbaar wel.
14/05/18 14:39
De eigenaar van de bar is gestorven dit weekend.

Ik ga wenen.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.