Versailles, hoe lang wachten om binnen te gaan?

25/05/18 17:27
Iemand ooit heen geweest?
Tis morgen prachtig weer en ik wil mijn serie-plek wel is live zien.

Is er iemand al is in het weekend heen geweest en weet je hoelang je moet rekenen om binnen te gaan?
25/05/18 17:56
"Neem zeker een internet "Passport with timed entry" !!!
Erg druk, met de timed ticket mag je op je tijdstip aan de ingang van het kasteel binnen via de express rij (links van de "gewone" rij staat een medewerker die het nakijkt) !!! Reserveer dus op voorhand je uur !"

"Wat een pracht en praal
Met de online tickets binnen 5 minuten binnen, wel omdat wij al om half 9 stonden te wachten in de rij."

"Extreem druk
Na twee uur in de rij gestaan te hebben voor het kasteel waren we pas op 25% van de rij. Geen zin om nog 6 uur te wachten zijn we eerst naar de tuinen gegaan. Dat was een rij van 20 minuten en prachtig. Later in de middag weer in de rij gaan staan maar die was nauwelijks korter. Na weer een uur wachten was onze conclusie dat we er nooit meer in zouden komen voor sluitingstijd. 27 euro per persoon en een illusie armer zijn we teruggekeerd naar Parijs. Ik vind het wel schandalig dat ze meer kaartjes verkopen dan wat de capaciteit toelaat. Ga hier niet naar toe in Mei. Zonde van je dag om uren in rijen te staan en er dan nog niet in te kunnen."

"Prachtig kasteel, maar veel te druk
Het is een prachtig kasteel, maar het is er veel te druk om alles binnen goed te zien. Al koop je de tickets van tevoren online, dan nog moet je minimaal 1,5 uur in de rij staan. Als je eindelijk binnen bent is het zo slecht georganiseerd dat het geen wonder is dat alles zo lang duurt."

"4. Is het handig om online kaarten te kopen voor Versailles ?

Ja, zéker doen. Alles is groots bij Versailles dus zelfs tussen de kassa en de ingang is het nog een aardig stukje lopen over de keien van het Cour d’Honneur. Ook om de wachttijd bij de kaartverkoop te omzeilen is het zeer aan te raden vooraf tickets te bestellen via internet. Overigens moet je dan nog steeds wachten voor de veiligheidscontrole bij de ingang van het paleis (entree ‘A’). De rijen daarvoor kunnen best indrukwekkend zijn: diverse grote slingers wachtende mensen tot aan het buitenhek zijn helaas geen uitzondering. Maar weet dat het meestal relatief snel doorloopt; gemiddeld duurt het 30 minuten voordat je binnen bent (tenzij je via het restaurant van Ducasse naar binnen glipt, zie puntje 6!). Het beste is om al om 9.00 uur voor de poort te staan. En als je onverhoopt pas later aankomt dan is het slim om éérst de tuinen te bekijken (geen of bijna geen rij) en pas daarna het paleis. Vanaf 15.30 uur wordt dat namelijk iets rustiger, omdat de meeste tourbussen dan weg zijn. Laatste toegang is om 17.30 uur maar je hebt wel minimaal 1,5 uur nodig voor het bezoek."

2 minuten google
25/05/18 17:59
humans of late capitalism
27/05/18 08:53
So did you go?
27/05/18 10:17
En, belangrijker, hoe lang hebt ge moete wachten om binnen te gaan?
27/05/18 10:39
en krijg ik ne merci voor mijn google skills die on point zijn?
27/05/18 16:27
En nee we zijn niet gegaan. We staan meestal pas op na 12uur. Om dan nog een uur in de metro te zitten en twee uur (minstens) te wachten in een rij - tijdens de *warmste* dag van de week - voor de tuin OF het paleis dan zoek ik wel een latere tijd wanneer ik vroeger uit bed geraakt.
't Was veel te goed weer om in een rij u tijd te verdoen.

Het was toevallig ook een soort van studentenhappening gisteren. De 'studente' slaapt in een blok aan "cité universitaire" met nog andere studentenhuizen van verschillende landen (Cambodja, Brazilië, Libanon, Canada, Luxemburg, Iran, ...) Waarbij elk huis een soort van foodstand had met verschillende bandjes en lokalen feestjes in het omringende park. We hebben geproefd van de Italiaans/Turkse keuken en Libanese desserts met een frisse rosé en e flesje witte wijn. ZA-LIG dagje! (Ontdekt dat ze helemaal into Disney, Het eiland en Buiten de zone is aka heaven!)

>>>> Toch bedankt voor de snelle respons, maar minimum twee uur wachten met een online ticket in 28 graden is me iets te veel van het goeie..

*Tip: voor het Louvre moesten we niets wachten.
28/05/18 15:12
Al dat zoekwerk voor niks.
28/05/18 17:42
Misschien topics niet gebruiken als dagboek
28/05/18 18:30
oei de topic politie is hier :s
28/05/18 18:58
In “Size” is het ook al van dat...

Volgende keer gewoon op hun pagina spammen;)
28/05/18 19:24
quote door

oei de topic politie is hier :s


Tuu taa Tuu taa
28/05/18 21:37
quote door

oei de topic politie is hier :s


Hahaha
29/05/18 13:27
In het paleis ooit geweest in de zomer, man, pokkeheet en eindeloos kamers. Ik werd daar zot van, ik wou via die ramen ontsnappen, maar non monsieur! Tuin is mooi, er is ne dag dat ze de fonteinen aanzetten en muziek spelen, die dag moet je gaan eigenlijk.
29/05/18 14:31
quote door

oei de topic politie is hier :s

:''''''' )
30/05/18 11:54
K heb het en het hermitage gezien en ik vind persoonlijk het hermitage mooier, al is dat de kopie. daar beseffen ze gwn hoe patserig het wel niet is en gaan ze daar er voor, zoals die kamer volledig met alles goud haha.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.