Hoog energiefactuur door fout in aansluiting

19/10/17 20:46
Bij het doorgeven van onze meterstanden werd het ons duidelijk dat wij ineens een zot nachtverbruik hadden, terwijl wij het afgelopen jaar niets anders hebben gedaan qua verbruik dan het jaar hiervoor.
Na veel heen en weer gebel met Eandis bleek er geen fout aan de meter te zijn, maar een intern stroomverlies.
Onze verwarming is jammer genoeg elektrisch, maar staat al sinds maart volledig af, ook de zekeringen.
Na lang zoeken, blijkt dat ons accumulatievuur foutief is aangesloten voor wij hier kwamen wonen, waardoor hier intern vanalles is doorgebrand, wat maakt dat wij voortdurend stroomverlies hebben en ook in de winter bij gebruik een veel hoger stroomverbruik hebben.
Van dit doorbranden was niets te merken, de zekering is niet gesprongen.
De huisbaas heeft zonet een electricien gestuurd, die heeft toegegeven dat hij waarschijnlijk een fout heeft gemaakt bij aansluiting waardoor dit is kunnen gebeuren.
Onze eindafrekening van electrabel bedraagt ondertussen 1000 euro, bovenop de maandelijkse 120 euro.
Iemand enig idee of wij nu van onze huisbaas kunnen/mogen verwachten dat hij tussenkomt in onze eindafrekening?
Hij weet al dat de fout bij de aansluiting zit, maar heeft hier weinig op gezegd..
Online vind ik hier ook niet echt veel over terug..
19/10/17 21:05
Makara
Het feit dat de fout bij de elektricien ligt en niet bij jullie lijkt het mij niet meer dan normaal dat uw huisbaas daar voor moet compenseren maar wat de wetten daar rond zijn... geen idee. Vraag is aan beautifulldingske die kent precies veel van de wet..

Edit: elektrische verwarming is fucking duur. Heb het zelf 2jaar gehad. Nooit nimeer!
19/10/17 21:08
Ja, wij verhuizen binnen 1,5 week ook, want we betalen daar idd veel te veel aan.
19/10/17 21:17
Elementary
Valt da nie onder de aansprakelijkheid van de elektricien? Hopelijk heeft dieje een goeie aansprakelijkheidsverzekering.
Da's toch geen fout van uwe huisbaas :s
19/10/17 21:18
Ooit iets gelijkaardigs meegemaakt met water en alles zelf moeten betalen dus.. ik zou niet té hoopvol zijn. Ge kunt es proberen het te regelen met uw huurbaas (en goed wat dreigen) en anders het niet lukt zou ik naar het energiebedrijf bellen en kijken of ze mss een deel willen kwijtschelden.
19/10/17 22:33
AdrianHealey
Als het gaat over 1000 euro... dan zou ik toch een advocaat onder de arm regelen. Het zou mij sterk lijken dat jullie dat moeten betalen.
19/10/17 23:18
Laat die elektricien dat maar op papier zetten. En ja, voor zoiets hebt ge uw verzekeringen he, normaal zit hier rechtsbijstand in. Kijk uwe polis dus eens na.
20/10/17 08:24
Elementary
quote door

Laat die elektricien dat maar op papier zetten. En ja, voor zoiets hebt ge uw verzekeringen he, normaal zit hier rechtsbijstand in. Kijk uwe polis dus eens na.


Euh rechtsbijstand is nie standaard.. dus zo 'normaal gezien' is da nie.
20/10/17 13:12
Echt? Nu ja, zoveel ken ik niet van verzekeringen maar ik dacht dat dat tegenwoordig vrij standaard was (tenzij ge echt het minimum zou pakken).
21/10/17 07:40
Ik zou precies onderling eens met de électricien een oplossing proberen te zoeken. Hij heeft het probleem erkend, vraag hoe jullie dat gaan oplossen. (het is toch dezelfde électricien e?)

Indien hij pertinent weigert of jullie er niet uit komen, zou ik inderdaad eens kijken of jullie rechtsbijstand hebben en verdere stappen ondernemen.

Het lijkt mij vreemd om hiervoor de huisbaas verantwoordelijk te laten stellen.
21/10/17 09:02
Wij kennen die mens niet, dat is het probleem. Dat zijn allemaal contacten van huisbaas, daarom ben ik precies van mening dat die da onderling moeten regelen, niet? Die installatie is al van voor wij hier wonen enzo..
21/10/17 09:17
Puur juridisch zijt gij contractueel het bedrag verschuldigd aan Eandis, dus zeker niet wachten met betalen tot het geregeld is, de interesten en kosten zijn voor u. Gij moet dan zien dat ge uw schade kunt verhalen op de verantwoordelijke.
21/10/17 09:39
Ik denk dat die kosten niet voor u horen te zijn... Ik zou is zien bij de huurdersbond, bij ons hebben die ook goed geholpen. Die hebben alleen kut-uren. :p


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.