Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Spel 16 - Het Smurfendorp : 1098 reacties (4/55) [Weerwolven]

Spel 16 - Het Smurfendorp


GM:
Freakske - Chaossmurf


Winnaars:
Unni - Smulsmurf (Burgemeester)
VanDenHond - Vierkantigedriehoeksmurf


Probleemkindje:
snakeeyedboy - Alshetechtmoetsmurf

Dode geliefden:
Taboo - Klunzigesmurf
Positivisme - Metalsmurf
Ballegerard - Omasmurf

Dode wolven:
Depulso - Smurfin
Ypsilon - Dweilsmurf
Blizzerd - Vijfdewielsmurf
Dagdromen - Slonssmurf
Singto - Brilsmurf

Dode necromancer:
erroarist - Moppersmurf





4 Dag 1
5 Nacht 1
8 Dag 2
12 Nacht 2
20 Dag 3
23 Nacht 3
27 Dag 4
29 Nacht 4
36 Dag 5
39 Nacht 5
43 Dag 6
44 Nacht 6
46 Dag 7
47 Nacht 7
48 Dag 8
49 Nacht 8
51 Dag 9
52 Nacht 9
53 Dag 10 Eindverslag
02/01/18 19:29
YES!!
02/01/18 19:29
Grandioos! :p
02/01/18 21:45
mvp
02/01/18 22:46
quote door

Op vraag van Freakske die nog extra spelers kon gebruiken:

Als-het-echt-moet-smurf is een smurf waar je wel op kan rekenen, maar die dingen nooit met volle goesting doet. Eender wat je hem vraagt beantwoord hij met de zin die hem ook zin naam geeft 'Als-het-echt-moet'.
Door de neiging van nooit echt nee te antwoorden beland Als-het-echt-moet-smurf vaak in situaties waarin hij liever niet beland. De andere smurfen hebben natuurlijk door dat Als-het-dan-echt-moet-smurf alles doet wat men hem vraagt en maken hier gretig gebruik (misbruik) van.
Als-het-dan-echt-moet-smurf zou liefst van al gewoon met rust gelaten worden, maar door zijn naam krijgt hij het maar niet klaar om toch nee te zeggen.

Op voorhand ook al meegeven dat ik naar alle waarschijnlijkheid niet super actief ga zijn, drukke dagen enzo. Dus als ik ooit niet direct reageer weet je ook ineens waarom!


omdat het moet
03/01/18 11:49
De PM's zouden verstuurd moeten zijn. Laat iets weten als ge er geen ontvangen hebt. En ja, laat ook maar weten als ge er een ontvangen zou hebben die niet voor u lijkt te zijn :(
03/01/18 12:01
Dag 1 - De stilte voor de storm

Een stilte hing over het Smurfendorp. Maar het was niet het soort stilte dat mensen gewoon zijn. Deze stilte was veel dieper, op een niveau dat zelfs Smurfen zelden meemaken. De stilte ontrafelde zich in verschillende lagen. Gescheiden maar toch onherroepelijk verbonden.

De eerste laag stilte was de leegte die de dood van Grote Smurf het achtergelaten. Er was geen vrolijk gezang in het dorp, geen aangename conversaties, niets meer van dat welgemeende gelach van weleer. Het leek alsof de levensvreugde zelf uit de Smurfen verdwenen was.

De tweede stilte was veel fragieler. Een mengeling van emoties ging door elke Smurf heen. Woede, verdriet, angst, verwarring en nog een dozijn anderen. De stilte was een dekmantel, maar wel een die spoedig ging verdwijnen. Iedereen had het zelfde gevoel, de storm ging eraan komen. Maar niemand wou de eerste zijn die de stilte ging breken. Aldus bleef ook deze stilte voorlopig aanwezig.

De derde stilte werd gedragen door de Chaossmurf. Waar hij zijn weg door de massa baande, werden de twee andere stiltes tijdelijk verjaagd. Iedereen zat met vragen, maar het ontzag dat hij uitstraalde, deed iedereen zwijgen. Hierdoor was de derde stilte ook de meest absurde. De Chaossmurf had het niet anders gewild.

Langzaam beklom hij het podium in het midden van het dorp. Dit podium werd normaal gezien gebruikt voor muziekoptredens, theatervoorstelling en andere feestelijkheden. De ironie was de Chaossmurf niet ontgaan. Hij wandelde, nog steeds in het bezit van alle tijd van de wereld, naar het midden van het podium. Hij liet zijn ogen over het publiek gaan om elke Smurf nog eens goed te bekijken. Hij gaf de unieke stilte nog een laatste gloriemoment, alvorens deze definitief uit het dorp te verbannen.

“Smurfen!”, sprak hij luid. Heel even leek de stilte terug te kunnen keren, maar hij ging onmiddellijk verder. “Grote Smurf is dood. Zijn communistische dictatuur is ten einde.” Geen kans voor de stilte deze keer, het gefluister was al halverwege de tweede zin begonnen. De chaossmurf ging door met zijn uiteenzetting waarom de tiran met de Karl Marx baard de individuele vrijheden van de Smurfen beperkte. En de smurfen hingen aan zijn lippen. Waarom hadden ze dit niet eerder ingezien?

Er kwam applaus, er werd geroepen. De stilte was verder weg dan ze ooit geweest was. Chaossmurf onderbrak zijn betoog om even van het moment te genieten. Enkele aanhangers van Grote Smurf probeerden hem van het podium te halen, maar de massa kwam hem ter hulp. De smurfen waren onderling aan het vechten, dit was ongezien.

“Morgen zullen de eerste vrije verkiezingen gehouden worden in het Smurfendorp, we zullen een burgemeester verkiezen! Deze burgemeester zal ook mogen beschikken” Er klonkt veel gejuich, maar een van de smurfen, Tunnelvisiesmurf, wierp een steen naar de Chaossmurf. Terwijl Chaossmurf de steen ontweek, werd de andere Smurf reeds tegen de grond gewerkt door de menigte. “Lynch hem!”, riep Chaossmurf.

De smurfen gehoorzaamden in hun trance van geweld. Ze wilden bloed zien vanavond. Er werd met Smurfse efficiëntie een galg opgericht. Vijf minuten later hing de ongelukkige Tunnelvisiesmurf daar al te bengelen.

Maar nog was de furie van de smurfen niet gekoeld. Er werden toortsen aangestoken. Het laboratorium van Grote Smurf, dat was het doelwit. Iedere Smurf begon het huisje in brand te steken. Een halve minuut later, toen de vlammen aan het dak begonnen te likken, klonk een eerste knal. De smurfen deinsden achteruit, en maar goed ook, want nog geen 10 seconden later volgde een tweede, grotere, oorverdovende knal. Heel het huisje ging de lucht in.

Een fractie van een seconde had de stilte de kans gehad om terug te keren, maar het gejuich dat volgde was nog luider dan de knal. De euforie in het Smurfendorp was compleet. Wat niemand echter zag, was dat een rare damp op een klein groepje smurfen neerdaalde. Hun gehoest ging verloren in de muur van geluid rondom hen.

Chaossmurf ging tevreden terug naar zijn huisje die avond. Hij grinnikte nog even toen hij de galg passeerde. Misschien ging die nog wel van pas komen. Thuisgekomen bekeek hij het artefact dat hij eerder die dag meegenomen had uit het huis van Grote Smurf. Een gekruiste hamer en sikkel in puur goud. Morgen ging dat voor de nieuwe burgemeester zijn. Normaal gezien. Chaossmurf ging er nog eens een nachtje over slapen. Wie weet wat de nacht zou brengen.



Het is nu nacht 1. Gelieve uw instructies in te sturen tegen vrijdag 05/01 om 14u00. Moest deze deadline te krap zijn, laat dan iets weten en dan zet ik het wel later.
03/01/18 12:03
Depulso
Hahaha die tekst is nice
03/01/18 12:10
Idd zalige tekst :D
Ben zelfs boven gaan kijken wie die snode tunnelvisiesmurf was. Maar das blijkbaar geen speler :s
03/01/18 12:14
Depulso
Hahaha, ja.
03/01/18 12:37
Elke gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval.

Maar euh, deadline ok? Of liever na het weekend?
03/01/18 13:16
Depulso
Voor mij oké. Voor de rest kan ik niet spreken.
03/01/18 13:23
mooie tekst, en deadline is ok voor mij.


(even melden dat ik midden in een verhuis zit. De komende week ga ik wel dagelijks internet kunnen checken, maar wel op heel onregelmatige momenten en het kan eventjes duren eer ik fatsoenlijk antwoord op pm's of vragen op het forum)
03/01/18 14:50
deadline is zeker haalbaar, leuk verhaal.
03/01/18 14:54
Ik heb al direct geen spijt dat ik meedoe, toptekst. Deadline lijkt me haalbaar
03/01/18 14:55
Ok, dan onder voorbehoud burgemeestersstemming de maandag erop. Ik zie wel dat 5 mensen hun bericht nog niet gelezen hebben, dus zeker niet definitief. Zeg het gerust als het niet gaat voor iemand he :)
03/01/18 21:33
Zalig!
03/01/18 22:28
Kent iemand Agressief in't echt? Hij is al een week niet op Noxa geweest.
04/01/18 03:57
Ik denk Dagdromen. Maar ik kan hem ook iets sturen via telegram als het echt belangrijk is.
04/01/18 13:37
Er werd al een bericht gestuurd, nog geen antwoord. Het uiteraard geen kwestie van leven of dood, maar we kunnen moeilijk het spel starten met een ontbrekende speler.
04/01/18 14:22
anders best een vervanger zoeken? Agressief zal het hopelijk wel begrijpen, als hij later terug online is en ziet dat iemand anders heeft overgenomen vanaf het begin?