Mijn katten haten elkaar

22/08/17 23:11
peefi
Bon, beetje rare vraag. Maarrr wij hebben thuis 2 katten (moeder en dochter). De moederkat is bij ons het liefste beest ter wereld, maar enorm vijandig en agressief tegenover haar dochter (blazen, zwaar naar uithalen, echt mishandelen zelf heb er geen ander woord voor). De dochter doet echt niks mis. Moet maar gewoon in de buurt van de moederkat komen en 't is al crisis. Ze zijn allebei gesteriliseerd dus het kan niet te wijten zijn aan krols gedrag. Iemand enig idee wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn en hoe dit verhelpen want ik vind het maar sneu.
22/08/17 23:14
peefi
Ah ja, vergeten vermelden dat ze dit dus enkel bij haar dochter doet. Bij de katten van de buren doet ze normaal.
22/08/17 23:27
Mijn katten, moeder en dochter, kwamen ook niet overeen. Dat beterde wat met de jaren, maar is nooit volledig weg gegaan. Misschien een natuurlijke reflex?
23/08/17 01:33
Warodon
Is de dochterkat volwassen? Misschien jaloers?
23/08/17 01:34
Zjoske
bij mijn buurvrouw is dat ook zo.
ze zegfen dat katten normaal solitaire beesten zijn.
en ja elke moeder wilt op een bepaald moment van haar kind af.mss kort door de bocht maar die wilt wrs gewoon haar plek op de troon terug. swat ik ben geen dierendeskundigen.
maar ge kunt kattenpsychologen huren.en ik dacht zelfs dat de stad antwepren zo een (bijna) gratis dienst heeft voor dieren gedragstherapeuten
23/08/17 07:31
Elementary
Doe de dochter weg en verlos allebei uw katten van de stress.
23/08/17 11:12
Ik had ook 2 katten die écht niet met elkaar overweg konden (eentje die geterroriseerd werd en die ander die schijnbaar ook gewoon handelde uit angst/stress dunno) enfin, de oudste was echt keihard de dupe en het beterde niet. 3 jaar geprobeerd en nu hebben we ze finaal uit elkaar gehaald en één kat bij mijn ouder ondergebracht.

De oudste is nu terug heel speels en opengebloeid en ons katertje is véél liever en aanhankelijker. Allebei geen stress meer, dus.. klinkt hard maar da's het enige wat ik kan aanraden.
23/08/17 11:34
Katten zijn inderdaad van oorsprong solitair, en bij de ene zal dat al wat harder tot uiting komen dan bij de andere. Of de karakters klikken gewoon niet. Hoe dan ook: op dit moment hebben beide poezen veel stress lijkt me, dus volgens mij is het best om voor 1 van de 2 een nieuwe thuis te zoeken.
23/08/17 11:43
Zjoske
en dan liefst voor de dochter want ocharme dat moederke als die moet verhuizen. dan moet die plaats maken voor haar dochter,tof. plus die is ouder en minder flexibel in verhuizen

die buurvrouw van mij dus die wilt die moeder achterlaten als ze vehuisd en de dochter meenemen.kheb al gezegd dat ik dan achter haar aan kom!
want ja dat moederke is nu een rotkat,die komt zelfs bij mij de boel onderpissen.maar dat beest kan er niet aan doen,die haar baasje wou die perse ne nest laten krijgen.
24/08/17 00:16
ik heb twee katten, zonder familieband, maar wel twee meiskes. die zijn, in mijn ogen, sowieso wat venijniger. de oudste verdraagt echt alles en is ontzettend vergevingsgezind, maar de jongste kan soms echt een kutbeest zijn. uit het niks de oudere aanvallen, in haar kop bijten, uithalen, blazen, ... zeker sinds we verhuisd zijn en in een verbouwing wonen, en ze dus véél stress ervaren. overtlaatst was de jongste ziek, en heeft de oudste die heel de tijd gezelschap gehouden en gewassen enzo, en de jongste had de fut ni om kuttig te doen. sindsdien zijn ze vrienden en slapen ze samen op bed, geven ze lekjes aan elkaar, ... dus wie weet, komt het nog goed!

katten hebben het inderdaad niet zo op soortgenoten om hun huis met te delen, tenzij ze uit dezelfde nest komen, dan lukt het vaak heel goed. vaak zullen katten na een tijd er zelf voor kiezen om elkaar te vermijden, elk een eigen territorium in huis hebben, en soms dus ook verdedigen. maar als het echt te erg is, misschien er toch voor opteren om er eentje weg te doen .. nooit fijn, maar ongelukkige katten hebben is ook niet fijn.
24/08/17 00:28
Sommige katte zijn gewoon jaloers op aandacht enzo
27/08/17 13:54
Ik denk inderdaad gewoon jaloezie en vrees dat er weinig aan te doen valt.

Mijn kat is echt een knuffelbeest, ongeacht bij wie, maar aan alle dieren heeft hij een hekel. Hij heeft onze 3 andere (buiten)katten weggejaagd, heeft een hekel aan alle honden, zelfs als die niet dichtbij komen. Ook de fretjes geeft hij graag meppen, ook al blijven die zo ver mogelijk uit zijn buurt.

Het maakt ook niet uit of ik mijn kat een tik geeft, als hij uithaalt naar de fretten. Hij blijft het toch doen. Hem extra aaien als de fretten rondlopen heeft ook geen resultaat; ze zullen nog altijd een mep krijgen.
Gewoon enorm jaloers.
31/08/17 19:18
ik meen mij in een ver verleden te herinneren dat katten soms een enorme hekel hebben aan op dezelfde kattenbak gaan als een kat die ze niet moeten. misschien kan het met 2 kattenbakken al een beetje beteren?
22/09/17 19:23
Als ge nog hulp nodig hebt moogt ge mij altijd sturen!


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.