Hebben jullie een agenda (aka planning, kalender?)

03/12/18 10:44
Ik heb drie elektronische agenda's (allemaal Google Calendar).

Nr. 1 is de werkagenda met de afspraken van mijn collega's en mezelf.
Nr. 2 is een persoonlijke agenda (die gebruik ik redelijk weinig sinds het ontstaan van agenda nr. 3).
Nr. 3 is een agenda gedeeld met mijn vriend. Die gebruik ik het meeste, zodat wij van elkaar weten welke plannen er buiten de werkuren allemaal zijn.

Vroeger had ik een papieren agenda, daar werk ik eigenlijk véél liever mee, maar door teveel rommel in mijn handtas, heb ik die afgeschaft.
03/12/18 10:47
quote door

Voor mijn persoonlijke agenda gebruik in mijn gsm. Daar zit niet echt structuur in haha. Ik duid random een uur aan en zeg dan in 1 woord wat het is. De uren kloppen niet, tis eerder als geheugensteun.Exact dit eigenlijk haha.
Vaak is dat het uur waarop ge dat invult he, tenzij er iets is da ik echt echt ECVT ni mag vergeten, dan gebruik ik het juiste uur omdat ge dan een reminder kunt instellen en ik heb dat soms echt nodig. Maar die agenda is wel echt een mess want ik zet ook mijn werkrooster daar in, omdat ik die papieren toch anders kwijt raak.
Ik gebruik Dd voor dagdienst, en vroege /late, behalve bij afwijkingen dan ist vroege 12 of late 22 ofzo.
Er zijn geen kleuren, allee jawel maar niet met een bedoeling, dat komt vanzelf en ik doe geen moeite dat in te stellen.

Da is voor mij wel heel handig die agenda in mijn gsm want mijn papieren vergeet ik echt vaak en dan moet ik dingen op mijn hand of een buskaartje of winkelticketje schrijven en dan raak ik da weer kwijt of is da half uitgeveegd omdat ik vraag mijn handen was en dan is het van "ik wist dat ik de 7e iets moest doen maar WAT WAS DA NU WEER". OF MENSEN DIE MIJ EEN POST IT GEVEN daar houd ik van want dat kan in dan gwn ergens in plakken en da glipt er niet tussen uit dus dat kan minder makkelijk kwijt. Soms wel effkes een zoektocht achteraf welk boek of schrift weer maar meestal werkt da wel.

Ik snap wandeling wel want ik hou van tastbare en mooie dingen maar welja dat vergeten eh, niet ideaal. Ofwel ben ik dan echt heel intens bezig met dat mooi bij te houden en dna verlies ik mijzelf daar helemaal in en gaat het volledig zijn nut voorbij. Dan moet ik ook nog eens al die papierkes overschrijven als da geen post its zijn.
En eerlijk toegegeven is da gewoon 1 ding minder om mee te slepen want ik loop soms echt al krom omdat ik al vanalles anders bij heb dat ik niet kan thuis laten.
03/12/18 11:30
Ik ben leerkracht en ik gebruik ne papieren agenda die dus start in augustus en loopt tot juli.

Mijn agenda is mega rommelig en lelijk, maar ik ben dan ook redelijk chaotisch en messy en ik probeer er zo toch een beetje orde in te krijgen. In mijn agenda noteer ik afspraken met vrienden, en daar zet ik 'wolkjes' rond omdat dat lekker luchtige dingen zijn die mij blij maken. Mijn vaste lessen op zaterdag schrijf ik er ook in en ik fluoriceer nadien de lessen waar ik effectief naartoe ben gegaan (ik geef zelf les, maar ik volg op zaterdagvoormiddag ook zelf les en zo kan ik bijhouden hoe vaak ik skip haha). Hetzelfde voor mijn sportafspraken. Hetzelfde voor dingen die ik ALTIJD vergeet zoals het water geven van de planten (op zondag en woensdag ingeschreven, en moet ik ook van mezelf fluoriceren wanneer ik het gedaan heb) en het nemen van mijn B12supplementjes. Daarnaast kribbel ik mijn agenda vol met dingen die ik niet mag vergeten en to do's en die zijn vooral werkgerelateerd en als ik die in orde heb gebracht dan zet ik er in een vinkje bij, en als ik ze om de één of andere reden toch niet meer moet doen dan doorstreep ik ze.
03/12/18 11:57
quote doorNooit gehoord van batterijen die moeten opladen? Hoe dan ook, ik heb al zoveel problemen gehad met al die elektronische dingen van tegenwoordig, dat ik besloten heb een papieren agenda te gebruiken. Zo'n ding heeft geen batterijen nodig, de inhoud kan nooit zomaar verdwijnen, je krijgt er geen ongewenste meldingen op, het is heel gemakkelijk te doorbladeren, het behoeft geen updates, enz. Het neemt wat meer plaats in dan een smartphone, dat wordt meestal als een nadeel gezien, maar is tegelijk een voordeel, want het raakt minder gemakkelijk zoek. EN bovendien is bewezen dat hetgeen je met de hand schrijft, je beter onthoudt dan hetgeen je typt.


Dus ik zou mijn code beter onthouden op het werk als ik het neerschrijf... wait...
03/12/18 11:57
quote door

Ik gebruik een papieren agenda, zo een met voor elke dag een bladzijde. Sinds ik een agenda gebruik, vergeet ik veel minder dingen en realiseer ik meer dingen terwijl ik vroeger allerlei zaken maar bleef uitstellen. Die agenda ligt op een vaste plaats, namelijk op een kastje in de hoek de woonkamer. Zo moet ik er nooit naar zoeken. Het komt misschien wat vreemd over, in deze tijd waarin smartphones, tablets, enz. alomtegenwoordig zijn een papieren agenda gebruiken. Maar die heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van al dat digitaal speelgoed: 15 redenen waarom mensen met een papieren agenda wél goed bezig zijn


Also uw vijftien redenen staan online...........
03/12/18 16:30
Ik heb nog niet alle posts gelezen, maar merci alvast aan iedereen hier die zijn agenda uit de boeken deed! Ook merci aan degenen die ook een screenshot/foto van hun agenda doorstuurden! :D


04/12/18 22:02
quote door

Ik heb jaren een papieren agenda gebruikt, omdat ik gewoon een groot warhoofd ben.
Inmiddels ben ik overgeschakeld op Google Agenda, vooral omdat ik ik die kan delen met mijn man en mijn collegas. Een papieren agenda vond ik voor mezelf heel aangenaam, veel persoonlijker, maar is gewoon minder praktisch.
Door die gedeelde agenda's kan ik in één oogopslag of er iets gepland is en ook sneller kan toezeggen om iets te doen. ("ahja Joachim is dan toch ook niet thuis" of iets provisoir toezeggen voor ons allebei zonder dat ik hem persé moet consulteren)

Ik dénk dat gij eigenlijk niet zo heel geïnteresseerd zijt in mijn digitale agenda en gij vooral mooie planners zoekt, maar voor het geval het u blij maakt, ziet mijn Google agenda er zo uit:

- GEEL: Ik heb er ééntje voor mij privé (gedeeld met mijn man)
- APPELBLAUWZEEGROEN: ééntje voor mijn werk (gedeeld met mijn man en mijn collega's. Ik heb flexibele uren en mijn collega's zijn verspreid over Vlaanderen. Zo kan mijn begeleider zien of ik overuren aan't maken ben, of mijn collega's: "wanneer had Lara ook alweer die conferentie?"
- BLAUW we delen één agenda onder alle collega's met dingen die voor iedereen relevant zijn ("dan hebben we teamdag en die gaat daar en daar door" )

Ik heb toegang tot
- GROEN: ééntje van mijn man privé
- ééntje van mijn man zijn werk, maar die zet ik eigenlijk nooit op, want die heeft wel enigzins vaste uren. Ik zou zelfs nie direct kunnen zeggen welke kleur die ook weer heeft.

Ik kan ook de agenda's van mijn collega's raadplegen als ik wil.


Hiernaast plan ik elke maandagochtend mijn week, maar ik werk nie echt met vaste uren. Ik zet gewoon de taken opgelijst in categoriën.
('t Gaat nie veel duidelijk maken, maar dat zijn 'lokaal studentenwerk', 'Vlaanderen activiteiten', 'werkgroep communicatie', 'werkgroep integrale zending / international students', 'Marcusdrama', 'admin', 'bijleren' )

Mijn collega's hebben hier toegang toe en ik ook tot hun weekplanning. Ik krijg daar ook feedback op


Ik heb voor kerst ook een 'Bambook' gevraagd - herbruikbaar notititieschrift. Het is mijn idee om dat altijd op zak te hebben om altijd ideeën in te kunnen neerpennen en in te kunnen brainstormen etc. Omdat het aantal blaadjes beperkt zijn en omdat ge die kunt uitwissen, hoop ik (naast het eco aspect) dat het mij helpt het overzicht te houden. Ik heb nu notitieboekjes vol met doodles en ideeën die ik nooit terug oppak, omdat ze ondergesneeuwd zijn onder samenvattingen en vanalles en de chaos mij verlamt.


Zoiets gelijkaardigs als dit gebruik ik ook.
- eigen privé agenda
- man privé agenda
- eigen werk agenda
06/12/18 03:50
Ik gebruik een combinatie tussen een bullet journal en een to do list. Ik heb iedere een agenda pagina waar ik alle afspraken etc per dag noteer. Dan heb ik iedere week een week pagina met hetzelfde en een lijst met dingen te doen en goals (bvb 40 blz vertalen, website banners vervangen etc) en dan breng ik alles naar dagniveau maar dan heeeeel gedetailleerd.

Uiteraard op papier want elektronische agendas Vergeet ik te vaak te checken
06/12/18 10:09
We hebben een kalender in de keuken hangen waar alles opstaat die voor ons beiden te onthouden zijn ( familie feestjes , afspraken kapper of eendert wat , .. ) en dan heb ik mijn outlook agenda van mijn werk die ook gesynchroniseert is met mijn gsm, omdat ik vaak op de baan ben, en ik zet dan op mijn gsm vaak extra afspraken vast zoals bv ( foliumzuur pakken of afspraken voor mijn nagels of mensen hun verjaardag , aangezien ik geen fb heb ) we hebben ook wel een verjaardagskalender int toilet, maar ik vergeet daar vaak naar te kijken..
06/12/18 10:23
In de berging hangt een “familieplanner” met elk onze eigen tabel en elke kat (van de 3) een tabel (hierin noteren we bv ontwormen/ontplooien/dierenartsbezoek/vaccins). Dit zijn telkens bladen per maand. Met leuke foto’s van de katten want van mezelf vind ik dat awkward.

Wij schrijven daarop verlof op, overuren die opgenomen worden, ziektedagen, afspraken allerhande zoals dokter, tandarts, kinesist, kapper, familiedingen. Iets zodat we achteraf eigenlijk ook kunnen terugkijken war wanneer was ter controle.

Een aparte verjaardagskalender met verjaardagen van familie. Die van vrienden staan in mijn gsm.

Voor mijn werk heb ik een agenda voor opleidingen via mijn mail en die komt ook in mijn gsm. Veel dingen zet ik ook extra in mijn gsm.

Verder schrijf ik afspraken vaak op een klein briefje en steek die in de flap van mijn gsm. Zoals ik heb een vaste dag en uur bij de kinesist maar als ik verlof heb of thuis zit dan wijzig ik die uren vaak en dan moet ik daar soms 10x naar kijken of ik vergeet het.

Die planner begint elk jaar goed en schrijf ik goed bij, maar dit jaar door veel thuis te zitten ben ik dat telkens vergeten invullen precies. De maand stond nog op oktober toen ik net ging kijken. Oeps..
06/12/18 11:04
Eheheh, een kat ontplooien. :p
06/12/18 11:44
Ontvlooien :(
06/12/18 20:57
Voor kortetermijnplannen schrijf ik een week of twee, dag per dag uit op een stuk karton.

Om m'n grotere projecten te illustreren, hanteer ik een sobere kalender (van zo'n 14x9cm) waar ik met verschillende goniometrische figuren (cirkel, vierkant, ruit e.d.) bloeddonaties (en het uur van afspraak), sportieve events en andere daguitstappen (met duiding bij niet-courante evenementen) en zeldzame / sporadische gebeurtenissen aanduid.
Nadien vormt het met momenten een leuk terugkijkmiddel. :)
06/12/18 23:34
1) hebben jullie een agenda
- ja, ik gebruik een agenda

Digitaal, pc & smartphone gesynced.
2 agendas
Eén agenda die per dag per uur +- ingevuld wordt en constant upgedate wordt. Google calendar, alsook kalenders van andere organisaties toggle of ik aan & uit in deze.
Eén spreadsheet agenda/planning waarbij ik het overzicht van het jaar probeer in te schatten, en met blokken van weken werk om zaken te verdelen & belangrijke data visueel te maken. Meeste projecten krijgen een eigen kleur..
27/12/18 16:28
Een aanrader is de Google agenda, waarbij je je eigen kalender synchroniseert met die van een ander persoon. In mijn geval die van mijn vriend. Als je de bijhorende app op je telefoon zet, kun je beiden individueel dingen toevoegen/verwijderen waarbij het automatisch wordt aangepast in die van de andere persoon. Very handy!


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.