Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Nieuwe auto of Corsa oprijden? : 41 reacties (3/3) [auto en verkeer]

Nieuwe auto of Corsa oprijden?

19/04/15 11:07
Ellun
quote door

waarom kunt ge de verzekering niet op uw ouders hun naam laten zetten? Bij kbc heb je nu my first car - verzekering en dat is al e beetje goedkoper dan de andere verzekering. Maar toen ik 1,5 maand geleden mijn andere auto kocht, heb ik dat nog eens laten berekenen.. Nu betaal ik 80 euro voor ne volledige omnium ipv 120 euro.. En da is gewoon omdat die op mijn papa zijn naam staat (verzekering hé)

Ik heb 2 maand geleden in het zelfde schuitje gezeten. Ik heb het wél gedaan. Ik had ne suzuki alto zonder opties en kreeg de helft van mijn waarde nog toen ik hem aankocht van de garage waar k nu mijn nieuwe auto heb gekocht.

Ik kon ook nog lang rijden met mijn suzuki'tje hoor, die was nog maar 4 jaar oud, maar om de 3 a 4 maand op onderhoud gaan (moest om de 7 500 km op onderhoud) vond ik al veel want de garage waar k ging was enorm duur, en omdat ik veel autosnelwegen deed, wou ik een zwaardere auto want ik voelde mij gewoon ook niet zo veilig in de suzuki. Ik heb nu ne zwaardere en veiligere auto en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Ik heb moeten lenen, maar ik woon nog thuis en als ik het huis uit ga, is mijn auto afbetaald én heb ik kunnen sparen..

Ik heb deze auto gekocht met veel gedacht van later. Met deze auto heb ik een groter koffer, is veiliger(meer airbags en automatisch remsysteem en dergelijke), deze kan lange afstanden aan en begint niet op 100km/uur te bibberen en is zuinig..

Bij mij was de omgeving er ook een beetje tegen in het begin, maar vanaf dat ik hem had, vonden ze het ook een vele betere keuze gewoonweg omdat mijn suzuki veel te licht was en als het ewa winderig was dat ik bijna in de gracht lag :D Nu zijn mijn ouders op hun gemak en zeker als ik autosnelwegen moet doen..

Kan niet op mama haar naam omdat ik niet meer thuis woon. Totaaaaaal ni in orde als ge iets tegenkomt dan :)
21/04/15 01:34
6 jaar oud, 83 000 km en gij denkt aan ne nieuwe te kopen? Omdat er kosten aan gaan komen? bij mijn weten zijn er constant kosten aan ne auto, ik weet dat bij een van onze auto's de batterij het in de eerste 2)3 weken het al had begeven. Dus een nieuwe auto is geen garantie op succes.

83 000km is uw auto nog maar net ingereden ofzo, de auto's hier zijn 7 en 6 jaar oud en eentje heeft + 130 000km en de ander 100 000km. 't zijn beide toyota yaris'en en ik vermoed dat we er nog wel een tijdje mee door kunnen gaan.

Ik zie eigenlijk echt geen zinnig argument waarom ge NU een nieuwe auto zou moeten kopen. Ge zegt dat ge aan kinderen denkt etc maar zolang ze er niet zijn waarom dan uitkijken naar een andere (grotere) wagen en nog meer betalen aan taksen etc?

Ge zegt ook dat ge 500-550km rijdt op 1 tank en dat dat in vergelijking met de omgeving (welke omgeving dan?) weinig is. Ik denk persoonlijk dat 500-550km op 1 tank niet slecht is, zeker niet als ge uw auto haast alleen voor woon en werkverkeer gebruikt. Tenzij uw werk aan de andere kant van het land is of ge autovakanties plant denk ik niet dat een andere auto nodig is. En wie weet ligt het inderdaad ook wel aan uw rijstijl en verbruikt een andere auto (nog) meer.



Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.