Hoeveel geef ik aan een vriendin op haar trouwfeest?

10/05/18 16:34
Liefste noxanen,

Mijn beste vriendin van in't middelbaar trouwt over een dikke week, en ik ben uitgenodigd op het trouwfeest.
Wij waren heel goeie vriendinnen van in't 2e tot in het 5e middelbaar. Zij is een jaar ouder en ging dus verder studeren daarna.
Toen wij geen steenworp van elkaar meer woonden zijn we elkaar een tijdje uit het oog verloren, maar tegenwoordig zien we elkaar een aantal keer per jaar, wanneer ik nog eens in Belgie ben (ik woon in de UK).
Ik was uitgenodigd op het vrijgezellenfeestje vorige week maar ik kon niet gaan. Ik heb ook een gloeiende hekel aan vrijgezellenfeestjes dus dodged a bullet eigenlijk.

Nu vroeg ik mij af, hoeveel zouden jullie geven als cadeau? Ze hebben geld gevraagd, maar ik heb geen idee hoeveel. Ik ga alleen (mijne vriend kan niet mee), en ik ken daar zo goed als niemand dus ik kan met niemand samenleggen. Ik ben zo goed als platzak aangezien ik tracht mijn eigen studies te financieren, en naar ginder vliegen is al een heel gat in mijn budget voor deze maand.

Hoeveel zouden jullie geven?

Vielen dank!
10/05/18 16:44
Ik geef altijd maximum 50 euro (50 standaard voor de echte goeie vrienden). In uw geval zou ik 25 ofzo geven, met een tof kaartje of iets klein bij eventueel. Een goeie vriend(in) heeft begrip voor uw financiële situatie. Of ja, ik ga daar toch van uit.

Zelf vind ik het ook dikke zever om meer te geven als het bv. een chique feest is. Sommigen die ik ken doen dat, maar ik kan alleen denken ‘ik heb niet gevraagd achter zo’n fancy feest, daar hebben zij voor gekozen’. :’ )
10/05/18 16:47
Hangt van veel af..
- hoe goed zijt ge bevriend?
- gaat ge alleen of als koppel?
- moogt ge alleen naar het avondfeest of krijgt ge ook eten??

Mijn beste vriendin hebben we als koppel 75 euro gegeven.
Een bevriend koppel waarbij we alleen naar het avondfeest mochten hebben we 50 euro gegeven.
10/05/18 16:56
Ze vragen geld lol
10/05/18 17:00
oh god, das een van de kutste vragen die ik mezelf al heb afgevraagd.

een trouw is compleet... kostenloos. ik bedoel, de toruw opzich niet, maar het is niet dat je iemand een boordnodig cadeau geeft, zoals dat wel kan zijn bij geboortes of dunno, afstudeerplannen. Misschien gaanze verbouzen, maar t ishier geen verbouwfeestje he.

Ge kunt dat + uw financiele situatie gebruiken om u niet te schamen.


Geef 50 neurotjes in 5 euro briefjes opeen originele manier. of steek niets in de doos. Op u gaan ze niet zagen. Jij bent niet die rijke opa of tante die nooit iets ggeeft. Van jou verwachten ze niet veel.


Dus ik zeg 50 als ge het kunt betalen, anders whatever ge kunt missen op een originele manier. Niet voor hun, want die zullen de originele trouwcadeaus wel dik beu zijn. (hahaha,ge zijt doodop na een lange avond die ook de belangrijkste in uw leven moet zijn dus we gaan uw huis onbewoonbaar maken en kikkers in uw tuin zetten lolololol)
Voor uw gemoedsrust en voor de sociale weerslag.
Tussen jou en het koppel zal het wel goed zitten, niet? Als ze weten wat je doet en waarom, kan ik me niet inbeelden dat er een woord gesproken wordt over uw bijdrage.


(y)

en als random anekdote: toen mijn oma begraven was hebben we de doos met de gecondoleerd briefjes verdeeld. Nog nooit zo veel boodschappenlijstjes en junkmail opgeplooid bij elkaar gezien. Omdat mensen de druk voelen om ook een briefje te geven, gaan ze random papier in hun jaszakken afgeven. No one gives a fuck.
10/05/18 17:04
Ik trouw binnen 3 weken en wij vragen ook geld. Wij verwachten absoluut niet van mensen dat ze meer gaan geven dan dat ze kunnen missen. En er zullen mensen zijn die niks kunnen missen, geen probleem.

Geef gewoon een klein bedrag da ge kunt missen en steek da bij een leuk kaartje in een enveloppe. Ze gaan al blij zijn da ge er zijt en iets persoonlijks in da kaartje geschreven hebt :)
10/05/18 17:32
Ik heb vorig jaar 25 euro gegeven aan een vriendin (ik was ook alleen). En dan met enkele vrienden een persoonlijk kadootje gemaakt, was iets van 8 euro per persoon dacht ik.
10/05/18 17:43
Ik zou persoonlijk altijd minstens 50 euro geven als het met diner is. Enkel receptie of enkel feest achteraf wordt het minder. Als het goede vrienden zijn, zou ik er nog iets bij geven.

Als ge al een vlucht moet regelen, zou ik daar wel rekening mee houden en het bij 50 euro houden.
10/05/18 18:21
XBMC
200 en een zot origineel cadeau.
10/05/18 18:23
Is het avondfeest of heel de dag?

Heel de dag zou ik 100 geven, avondfeest 30-50
10/05/18 18:26
Wij hebben zelf van zoveel mensen envelopkes gehad dat we geen idee meer hebben wie wat heeft gegeven. Als er iemand niks had gegeven, zouden we da nie hebben gemerkt. We hadden ook wel veel gasten, ik weet niet hoe dat met uw vriendin zit. Belachelijk lage of hoge giften heb ik wel onthouden, maar dan glimlacht ge ne keer en gaat ge door met uw leven hè. En in uw geval: als iemand van ver komt, zou ik zelfs niks verwacht hebben.

"ze hebben geld gevraagd" is eerder een suggestie hè. 't Is gewoon niet meer van deze tijd om theepotten en fruitschalen te vragen. Ge wilt ook liefst zelf kiezen en niet opgezadeld zitten met lelijke dingen.
Ge moogt gerust eencoole plant kopen of een pakket met Britse voedingswaren samenstellen. Ik heb ne keer wat sexy ondergoed en een dekbedovertrek gesjabloneerd met de silhouetten van de koppels gegeven. Als ge er onzeker van wordt, zou ik het effe verwoorden: "sorry da ik nie zoveel geef, de reis alleen al was een beetje duur".

En voor iedereen die zegt dat het €50 'minstens' is: 25/30 pp is nie zo uitzonderlijk laag, hoor.
Ik moet er wel eerlijk bijzeggen dat wij christen zijn en veel van onze gasten hebben/hadden een huwelijk of 6 per jaar, dus da maakt da mensen ook wel minder geven. ;)
10/05/18 20:11
Win for life's zijn altijd tof, zou ik meer waarderen dan valuta.
11/05/18 01:20
quote door

Win for life's zijn altijd tof, zou ik meer waarderen dan valuta.


Ik niet.
11/05/18 07:27
Met uw financiele situatie EN gezien ge alleen zijt EN gezien ge ook nog naar daar moet vliegen zou ik gaan voor 25-50, afhankelijk of ge de hele dag uitgenodigd zijt of enkel voor het avondfeest.
11/05/18 07:29
Met uw financiele situatie EN gezien ge alleen zijt EN gezien ge ook nog naar daar moet vliegen zou ik gaan voor 25-50, afhankelijk of ge de hele dag uitgenodigd zijt of enkel voor het avondfeest.

En een fijn kaartje uiteraard, dat zou ik zelf toch apprecieren
11/05/18 09:11
25 euro? Ddat geef ik echt nooit.. dat vind ik echt heel weinig. Daarmee betaalde nog niet eens een drankenforfait.

Ik geef voor enkel een avondfeest 75 en als ik voor het diner ben uitgenodigd minimum 125 .
Nu voor mijn zus heb ik 250 gegeven.

Natuurlijk, nuancering, ik geef altijd wel " als koppel " .
11/05/18 10:11
Als er verwacht wordt dat ge "uw deel van het feest" terugbetaalt, zou ik al gewoon niet komen. Ze maken het zo fancy als ze zelf willen, maar ik zou mijne cadeau nu ni direct op de prijs van het feest baseren.
Geef gewoon wat ge kunt missen (ook al is dat 25 euro), en leg het idd desnoods efkes uit als ge u er lastig bij voelt dat het zo weinig is. Ik vind de moeite die ge wilt doen op zich al veel waard.
11/05/18 10:14
Ik zou zelf ook meer geven, maar als ge nog zelf vliegtickets moet voorzien en ge zit krap bij kas, dan vind ik 25 eur echt prima als alleenstaande hoor. Dan zou ik al blij zijn dat er moeite gedaan wordt om aanwezig te zijn.

250 eur vind ik zelf dan weer behooorlijk wat.
11/05/18 11:08
quote door

en als random anekdote: toen mijn oma begraven was hebben we de doos met de gecondoleerd briefjes verdeeld. Nog nooit zo veel boodschappenlijstjes en junkmail opgeplooid bij elkaar gezien. Omdat mensen de druk voelen om ook een briefje te geven, gaan ze random papier in hun jaszakken afgeven. No one gives a fuck.


Hahaha, daar moest ik hardop mee lachen.

11/05/18 12:29
Ik heb ook altijd 25 euro gegeven, dat was dan voor avondfeest zonder eten. Als student kan ik het ook gewoon niet opbrengen om 50-100 te geven en ik denk wel dat mensen daar begrip voor hebben. En als ze daar geen begrip voor hebben durven ze daar toch niks over te zeggen want dan lijken ze geldwolven dus eigenlijk maakt dat niet zoveel uit :D