Lam's God, seks en kindjes

08/10/18 21:30
Het gaat dus hierover:

https://www.demorgen.be/podium/petitie-tegen-naaktscene-in-lam-gods-in-feite-is-dit-gewoon-porno-onder-het-mom-van-kunst-bb883791/

Wat vinden jullie dat er kindjes zitten en moeten kijken naar een volledige naaktkoppel die aan het vrijen zijn met elkaar? Rare vraag? Jaaah hoor, maar ik vroeg het mij af en van Yps moest ik het hier maar is stellen, want de forums liggen een beetje stil tegenwoordig. Tolerantie en conservatisme even aan de kant, tzijn kindjes he, ik vind dat precies toch niet gezond. Allez als ik ouder was, ik zou mijn kinderen daar niet laten zitten. Ik heb wel geen kindjes natuurlijk :) En die link is wss niet gelukt, dus als iemand dat is kan fixen, much thanks!!
08/10/18 21:32
Ik heb mijn vraag ook zo mooi en treffend verwoord dat ik eigenlijk romanschrijver zou moeten worden. Njah duidelijk.
08/10/18 22:26
Als ge wilt da we hier een fatsoenlijke mening over vormen, besef dan dat wij niet verder kunnen lezen dan de eerste alinea. Dus kopieer die tekst hier want ik ben geïnteresseerd.
08/10/18 22:59
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180928_03792171

Deze kun je wel lezen denk ik en filmpje
08/10/18 23:05
link 1


link 2


Bestaat da echt het comité bezorgde ouders en grootouders
08/10/18 23:35
Dat zijn dezelfden die Syriestrijders op het podium wilden. Lijkt mij gewoon een groepje aandachtszoekers die willen choqueren om hun gebrek aan talent te verdoezelen.
09/10/18 01:13
Frank Foketeyn is geen ‘gebrek aan talent’.

Dat het koppel naakt moet zijn en die er zo voor moeten zitten lijkt niet nodig. In een scène ervoor kijken ze naar een schaap dat geschoren wordt met op de achtergrond één dat geslacht wordt. Zoiets konden ze daarvoor ook wel doen lijkt me..

Geen gebrek, eerder iets niet helemaal te goed afgewogen. ‘t Zijn ook maar
Mensen..
09/10/18 07:16
... Slachten die echt een schaap?

Bon kunst slaat nooit op veel.
09/10/18 09:00
Nee er speelt e filmpje van af op de achtergrond.
09/10/18 09:27
quote door

Frank Foketeyn


Wauw, die daalt serieus in mijn achting. Niet dat hij daar van wakker gaat liggen maar bon.
09/10/18 10:49
Ja kunst en dingen die '' nodig'' zijn das idd de exacte graadmeter. Heel weinig dingen zijn echt' nodig'.
Ik weet ni goed of ik het vervelend vind dat kinderen vaak onderschat worden, ik denk het wel. Natuurlijk brengt ge zaken niet in de meest rauwe vorm naar voren, dat hebben wij ook ni graag, maar context en kaderen doet imo echt veel, en veel kinderen zijn gelukkig annoying genoeg da ze vragen stellen over wa ze ni snappen. Kben echt ni zo voor kinderen afschermen van de realiteit in een rare studio 100 bubbel, en dan gebeurt er iets en is da dubbel ontwrichtend, bij wijze van spreke.
Kweni ja, naakt is natuurlijk seks is natuurlijk liefde is natuurlijk, kheb liever da mijn kinderen da weten en een gezonde band krijgen met hun lichaam en seksualiteit, ma ik twijfel er ook wel ni aan da die bezorgde (groot) ouders da ook willen. Nu ik denk wel ni da mensen fake laten seks hebben heel traumatiserend is, zeker ni als daar veel repetities aan vooraf gaan waar da helemaal ontleed en besproken wordt. Kweni of ge al eens een seksscene in een film hebt zien gefilmd worden ma daar is niks tof meer aan ze haha.

Kvind het vooral verbazend dat dit nu en hier nog zo shockerend kan zijn, ik heb het gevoel soms da ik in een hele andere maatschappij leef : ';)
09/10/18 11:28
k vin da wel ok, het is maar gesimuleerd.
09/10/18 11:33
Diezelfde kinderen kijken ook vaak naar Thuis en Familie op televisie. Daar zien ze ook dingen die voor kinderen verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden zonder dat men daar voorafgaand of achteraf context of uitleg bijgeeft.

Ik heb de voorstelling zelf niet gezien dus ik kan daar ook niet echt over oordelen of ik het al dan niet afkeur. De mensen moeten zelf maar afwegen of ze zichzelf/hun kinderen daar naar willen laten kijken of niet. Als men kinderen meeneemt naar iets met zo een (moeilijk) thema moet ge daar ook maar uitleg bij geven als ouder vind ik. Idem als ge theatervoorstellingen gaat kijken over oorlog, ziekte, zelfmoord,... .
09/10/18 11:45
comité bezorgde ouders en grootouders zijn een ultrakatholiek clubke. neigt naar rechtsextremisme (type pius x-school , pro familia etc). denken ook dat sekse en gender hetzelfde zijn. you get the point.
mijn ma staat op hunne zwarte lijst omda ze zowel voor het katholiek onderwijs als voor sensoa werkt, en ze dus het werk van den duivel inbrengt in het katholiek onderwijs!!!! (hoe cool is mijn ma!)

dit gezegd zijnde denk ik da "kinderen afschermen van seks" een heel recent fenomeen is (van de laatste 150j ofzo, heel victoriaans). vroeger sliepen kinderen in dezelfde ruimte waar hun ouders seks hadden. en ze waren toen een pak geloviger dan nu, dus 't was precies nie zo erg voor die kinders.
en zoals onverhuld zegt: naakt, seks en liefde zijn natuurlijk. 'k heb liever da mijn (potentiële) kinderen een goed beeld hebben van wat seks is en hoe er mee om te gaan, dan ze er van af te schermen en ze dan grensoverschrijdend gedrag doen omdat ze geen clue hebben wat intimiteit is.
09/10/18 12:04
Kweet niet, zelfs ik als volwassenen ( bah, zo oud al) zou mij oncomfortabel voelen moest ik op de plaats van die kindjes zitten. En ze leken mij vrij jong gewoon om zoiets al van dichtbij mee te maken. En het is een wereld van verschil met een aflevering van thuis te bekijken en live mensen voor u te hebben hoor. Kweet niet, ik zou het risico niet nemen (waarom wel) en mijn kind er niet aan laten meedoen. En jah, dat hele toneelstuk is gemaakt om te choqueren denk ik, veel substantie? Bwa ik lees er toch niks van, zou het is moeten zien.
09/10/18 12:10
Mss omdat ge er altijd zo voor afgeschermd bent vindt ge het ongemakkelijk?

Mss bent ge gewoon een culturele expressie aant opdringen op die kinderen die dat niet echt delen? Wat goed voor u is is niet altijd goed voor een ander.
09/10/18 12:59
Afgeschermd? Wat?

Neeh Blizz, mijn ouders hebben niet een koppel voor mijn ogen laten vrijen toen ik zes was en nu ben in extreem conservatief en wil ik dat iedereen zo is?
09/10/18 14:07
Mooie stroman, echter das niet wat ik zeg.
09/10/18 17:05
quote door

Afgeschermd? Wat?

Neeh Blizz, mijn ouders hebben niet een koppel voor mijn ogen laten vrijen toen ik zes was en nu ben in extreem conservatief en wil ik dat iedereen zo is?


Moet iemand u nu echt weeral zeggen dat er iets is tussen zwart en wit?
09/10/18 18:14
Toen ik de foto zag was het eerste dat ik mij afvroeg: vinden die acteurs het zelf niet ongemakkelijk om dat te acteren vlak voor die kinderen hun neus?