Onbezoldigde stage

22/07/16 16:01
Hallo!

Even situatieschets: ik ben net afgestudeerd en doe vanaf september 5 maanden onbezoldigde stage in Frankrijk. Probleem = geen geld èn kinderbijslag meer = arme ik.

1/ KINDERBIJSLAG
Eerst dacht ik dat ik me dan beter als student nog inschreef in België, maar dan verlies je ook je kinderbijslag als je meer dan 2 maanden buitenlandse stage doet op eigen houtje. (Maar: hoe komen die dat te weten?)

Nu heb ik gelezen over een "Aanvraag om een opleidingsperiode in het buitenland te laten meetellen als beroepsinschakelingstijd". Dwz dat ik me toch zou kunnen inschrijven bij de RVA, mijn beroepsinschakelingstijd laat lopen en dus kinderbijslag kan krijgen. In de aanvraag moet je enkel invullen hoe je stage bijdraagt tot het verhogen van je kansen op de arbeidsmarkt.

Mijn vraag is dus: iemand ervaring hiermee?

2/ ANDERE FINANCIERINGSWEGEN?
Zijn er behalve de Vlaamse Overheid (waar de subsidiepot al leeg is) nog instanties waar ik subsidies/beurzen kan aanvragen? Internet biedt met niet zo veel hulp, voor de Rotary ben ik te laat.

Thankz!
22/07/16 16:22
Ik dacht dat er Europese subsidies waren die uitgedeeld werden door Vlaamse scholen of organisaties? Iets zoals erasmus maar dan voor stage na de studie. Dat is wat ik gedaan heb, maar ik weet niet meer de specifieke naam daarvan.
22/07/16 17:49
Niet
Ik heb dat 1ste gedaan da's via een attest van de RVA (C zoveel..) en da's gewoon invullen en da moet dan ook ingevuld worden door uw stage plek enzo

Als het voor leerkracht is moet ge eens kijken bij leonardo (?) da's zo erasmus ma dan voor pas afgestudeerden leerkrachten dacht ik, ma da kan zijn dat da allemaal veranderd is met erasmus plus..


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.