Ervaringen dag- en nachtlenzen

20/07/13 08:47
CountryBitch
Hallo iedereen,

Sinds een paar dragen ben ik overgeschakeld van zachte maandlenzen naar dag-en nachtlenzen ( Klik ).

Ik had vaak last van droge ogen en merk dat het nu wel veel beter is. Nu zou je de lenzen dag- en nacht mogen dragen, 30 dagen aan een stuk. Nu wou ik eens vragen of er mensen zijn die dit soort lenzen al langer dragen en wat hun ervaringen hier mee zijn?
20/07/13 09:36
Ik heb dat ook eens geprobeerd en dat was niet zo'n succes. Alé in 't begin wel, maar na een tijdje ging dat ineens slecht.) Da was me Biofinity van Coopervision.
Ik werd elke morgen wakker met keiveel prut in mijn ogen en elke keer dak ging koken, douchen, ... (waar dus damp was), begon ik steeds waziger te zien. Zo precies of er juist veel te veel vocht in mijn ogen zat :( En dan moesten ze er wel uit.

Maar alé, kwil da nog wel een kans geven want op zich is da wel veeeele gemakkelijker dan da elke morgen opnieuw te moeten indoen :p ma mss moetk dan nog eens andere lenzen proberen. Of mss ligt het gewoon aan mijn ogen :)
20/07/13 09:56
CountryBitch
Momenteel heb ik ze eens 2 dagen ingehouden en had ik geen problemen. Het is voor mij eerder omdat ik 's avonds zeer veel last had van droge ogen en met deze lijk ik dat voorlopig nog niet te hebben...
20/07/13 10:41
marijne
Slapen met lenzen kan sowieso niet echt goed zijn voor uw ogen, ookal zijn dat dag- en nachtlezen.
20/07/13 13:41
Heb ook last van droge ogen, waardoor ik mijn maandlenzen al meer dan een jaar niet meer draag. Heb ook al een paar soorten daglenzen geprobeerd, maar die werken ook niet. Dus ik vind het precies wel interessant, maar ik begrijp niet goed hoe lenzen die ge zo lang inhoudt goed zouden kunnen zijn als ge droge ogen hebt? Extreem zuurstofdoorlatend oké, maar het zit nog steeds constant in uw ogen?
20/07/13 14:04
CountryBitch
Er zit blijkbaar een soort film in dat zorgt voor bevochtiging (ofzoiets). En je hebt de vrijheid om ze ook gewoon als daglenzen te dragen hé. Ik merk vooral dat ik eigenlijk nu geen last heb van droge ogen.

De opticien zei me dat het in- en uithalen van lenzen ook zorgt voor zeer veel bacterieën.
01/08/18 10:02
Ik zou echt nooit met lenzen slapen, maar ik heb echt heel veel last van droge en rode ogen.. ik word er echt gek , regelmatig wissel ik ook af met bril anders hou ik het niet meer uit.
Ik zie dat er een nieuwe lens is die er vochtig schijnt te zijn de Biotrue, maar ik heb er nooit van gehoord kennen jullie hem
Hij staat hier biotrue oneday hij is ook best prijzig dus ik hoor graag eerst jullie mening voordat ik hem ga bestellen

thanks!
01/08/18 10:23
Douchen en zwemmen met lenzen is ook sowieso not done trouwens.
02/08/18 06:04
nee dat zeker niet ! ken jij een goede lens tegen droge ogen?
02/08/18 08:13
Normaal als je bij een deftigere brillenwinkel/lenzencentrum gaat kan je verschillende lenzen gratis uitproberen tot je er hebt gevonden dat met je ogen gaan... Ik heb bijvoorbeeld nood aan hele dunne lenzen die ik amper voel zitten en heb daar eerst 3 merken voor mogen proberen voor ik de goei had, als je dan weet welk merk voor jou lukt kan je daarna nog altijd online kopen... (al zou ik wel is kijken of uw ziekenkas dat niet terug betaald, bij mij betalen die alles terug behalve mijn lenzenvloeistof dan)
02/08/18 14:13
Lenzen zijn ook heel persoonlijk, wat voor persoon A werkt, werkt niet voor persoon B. Zoals Lean zegt, vraag proeflenzen en probeer uit tot je iets vindt waar je content mee bent.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.