Om welke redenen wil jij (geen) kinderen?

29/09/17 16:21
Procaffeinate
Beste noxa

Omwille van verveling en deels ook interesse, een nieuw topic.


Om welke redenen zou jij graag kinderen willen? (try not to answer this in de obvious/cliché way)

Om welke redenen zou jij geen kinderen op de planeet zetten?


Hoe zou je iemand met een andere mening over zijn/haar kinderwens proberen te overtuigen?Let the discussion begin!
29/09/17 16:37
Pix
Ik zit met een heel erg dubbel gevoel als het op kinderen aankomt. Langs de ene kant zou ik er willen, want het is lief en schattig, en ge krijgt er ooit veel van terug (bevoorbeeld als ge 80 jaar bent, en ze ene keer per week toch nog op bezoek komen).

Langs de andere kant wil ik er geen omdat ge dan al uw vrijheid moet opgeven. Ik merk nu al dat ne hond soms al moeilijk is als ge graag weggaat en reist. Ik voel mij al zo schuldig om dat beestje achter te laten, wat zou dat zijn als ik kinderen had. En ik vind wel, als ge dan toch voor kinderen gaat dat ge dat met de volle 100% moet doen. En niet gelijk familie van mij die ieder weekend op stap gaan en hun kinderen dan maar altijd ergens droppen...

En dan denk ik weer, moest ik nu per ongeluk zwanger raken... Wat dan...
29/09/17 16:38
Daar is tijdje geleden ook zo'n topic geweest met enorme discussies en lelijke woorden gooien als gevolg :)

Maar hoe dan ook, ik wil enorm graag kinderen.
Ik kan u geen specifieke reden geven, dat is iets van binnen in mij, een oer wens zo wat..
29/09/17 16:42
Ik wil geen kinderen omdat:
- ik egoistisch ben en mijn eigen leven wil leiden zoals ik het wil (niet voor de volgende 20 jaar afgesteld op iemand anders die de eerste 12 jaar amper iets zelfstandig zal kunnen)
- ik lui ben en echt nie 24/7 voor iemand wil zorgen de komende jaren

Da zijn de 2 hoofdredenen. Bijkomende redenen zijn:
- kost superveel geld en ik wil mijn geld anders spenderen
- ik word al compleet gek als ik een weekend weg ben met een koppel dat kinderen heeft. Het lawaai, de aandacht, de verantwoordelijkheid. Nee bedankt.
- Stel u voor dat ge nen eikel op de wereld zet... of erger, uw kind zelf opvoed tot nen eikel omdat ge ni beter weet.


Ik moet anderen daar helemaal niet over overtuigen, anderen doen wat zij willen, ik doe wat ik wil.
29/09/17 16:43
cons:
- world be fucked up en 't wordt gelijk in sneltempo erger
- genoeg mensen op de wereld
- kinderen die geen ouders hebben en een thuis kunnen gebruiken
- nog meer verantwoordelijkheid dan nen hond houden en da is al te veel

pros:
- echt wel curieus hoe 50% van mijn genen zouden uitdraaien
29/09/17 16:43
Niet dat ik nu al een sterke kinderwens heb (omdat ik er nog totaal niet klaar voor ben en mijn vrijheid nog niet wil inperken), maar ik zie mezelf over x aantal jaar wel die wens hebben. Waarom een kind? Goh, omdat ik denk dat ik een kind wel wat te bieden heb, en veel liefde kan geven. En het lijkt me gewoon fantastisch om uw eigen ervaringen/passies/kennis door te geven.

Maar net zo goed kan ik mensen zonder kinderwens begrijpen, en het lijkt me ook absoluut niet de bedoeling om iemand van eender welke keuze te overtuigen. Waarom zou iemand die geen kinderen wilt een ander moeten overtuigen dat dat een juiste beslissing is?
29/09/17 16:47
Procaffeinate
Goede opmerking dat mijn tweede vraag wat verkeerd verwoord is.

Ik merk vaak op dat mensen met kinderwens en vooral mensen die al kinderen hebben MIJ proberen te overtuigen. Vandaar ook wat dit topic denk ik, om wat betere tegenargumenten te kunnen aanhalen. Wat ieder zijn keuze is, is en blijft idd die persoon z'n keuze.
29/09/17 16:49
Zjoske
quote door
Hoe zou je iemand met een andere mening over zijn/haar kinderwens proberen te overtuigen?Let the discussion begin!


eum NIET want dat likkt mij 1redelijk fout en 2dat is compleet zinloos.
Ik heb wel geprobeerd mijn zus te overtuigen om te wachten,2keer,ris maar half gelukt.
maar als iemand een baby wilt is er niks rationeel dat die persoon van gedacht gaat doen veranderen.
en andersom als iemand er geen wil is dat gewoon te respecteren,ge doet daar niemand kwaad mee. behalve mss de schoonmama haar jartje breken omdat ze perse kleinkinderen wilt

en idd was al een topic over,over wat niet he
29/09/17 16:53
quote door


Maar hoe dan ook, ik wil enorm graag kinderen.
Ik kan u geen specifieke reden geven, dat is iets van binnen in mij, een oer wens zo wat..


Dit. Meer redenen kan ik ook niet geven eigenlijk. Nu weet ik ook wel dat een kleine bij mij en mijn partner niks te kort zou komen en dat wij die een goede opvoeding zouden kunnen geven. Als dat niet het geval was zou ik die kinderwens aan de kant zetten.

Ik zou niemand willen overtuigen van kinderen te nemen als die dat niet wilt trouwens. Juist goed dat mensen daarover nadenken en niet zomaar kinderen pakken omdat dat 'zo hoort' of weet ik veel wat voor andere slechte reden.
29/09/17 16:56
Procaffeinate
quote doorDit. Meer redenen kan ik ook niet geven eigenlijk. Nu weet ik ook wel dat een kleine bij mij en mijn partner niks te kort zou komen en dat wij die een goede opvoeding zouden kunnen geven. Als dat niet het geval was zou ik die kinderwens aan de kant zetten.

Ik zou niemand willen overtuigen van kinderen te nemen als die dat niet wilt trouwens. Juist goed dat mensen daarover nadenken en niet zomaar kinderen pakken omdat dat 'zo hoort' of weet ik veel wat voor andere slechte reden.


Mooie mening!

Ik hoor heel vaak 'allee waarom niet, ge denkt da nu, da verandert nog wel, ge gaat daar spijt van hebben' etc, wat ik allemaal echt nie apprecieer. Ik zou liever horen 'ok, I respect that, wat wil je dan doen met je leven'...
29/09/17 17:07
Net omdat ik geen zin heb in zo'n discussies, zeg ik er vaak vanzelf bij "enfin, das mijn mening nu he, da kan nog veranderen".

Om dan thuis mijn lief gerust te stellen "geen zorgen, da gaat nie veranderen. En als het toch verandert, vraag dan eens een kind van iemand waar we een weekend op moeten babysitten. Tzal rap terug veranderen".
29/09/17 17:12
Ik wil graag kinderen, maar net als Margot kan ik dat niet goed uitleggen. Ik heb gewoon het gevoel dat ik dat moet doen (niet van de maatschappij, maar zoals zij al zei eerder instinctief). Ik heb ook altijd het gevoel gehad dat ik dat heel goed zou doen (is dat raar om te denken van uw eigen idk).

Maar ik begrijp tegenstanders vaak ook wel volledig. Iedereen heeft een andere levenstijl en andere dingen die ze met hun leven willen doen, en ge moet dat voor uzelf beslissen he.
29/09/17 17:27
Zjoske
ik zeg altjd 'er komen geen kinderen'
ipv 'ik wil geen kinderen'

en als mensen dan nog zo achterlijk zijn om door te drammen met bullshit als 'dat ga wel veranderen' dan antwoord ik met een halve leugen zodat ze dik spijt krijgen dat ze die vraag ooit gesteld hebben.
mensen staan er veel te weinig bij stil dat dit een fucking geladen onderwerp is.
mensen zouden een beetje meer tact mogen hebben soms.
alhoewel dat bij mijzelf helaas ook heel vaak ontbreekt,oeps
29/09/17 17:51
Ik denk ook wel dat de leeftijd om er effectief aan te beginnen naar boven is gegaan, de laatste.. 10 jaar?
Mijn zus was getrouwd en had haar eerste op haar 22.
Mijn andere zus had haar eerste op haar 29.

De keuze is inderdaad aan eenieder. Maar ik denk als vrouw als uw moederinstinct zo naar boven begint te komen dat je dan pas beseft van amai .. ja graag.
En ik denk niet dat je dat kan "testen"
Door op de kinderen van iemand anders te letten. Dat is zo anders. Ik ben ook blij als ik
Een weekend op die van mijn zussen gelet heb van fjoew even rust, maar dat verbleekt naar
Mijn mening als je uw eigen vlees en bloed vasthebt.
Mensen zijn ook heel snel met kritiek
Daaromtrend, kijk naar hoe iedereen op
De kap zat van raptor, maar ik ben er zeker van dat haar zoontje niets ontbreekt , niet qua liefde noch qua nutsvoorzieningen.

Ik kan het niet anders verwoorden als vrouw dan dit , je voelt echt wel dat je kinderen wil, ik zie dat als een meerwaarde in mijn leven.
Maar niet iedereen hoeft dat idee te hebben.
29/09/17 18:09
Mokeponnn
Tot nu toe wil ik geen kinderen. Ik ben zelf te fucked up en te zwaar upgefuckt door mijn ouders dat ik geen enkel kind mij als moeder zou wensen. Nu, op dit moment. Wil ik over vijf jaar een kind? Dat weet ik niet. Maar nu zou ik sowieso voor abortus kiezen mocht er een 'ongelukje' gebeuren. Dat laatste zou mij ook sterk lijken, want ik vrij veilig. Maar bon. You never know.
Ik wil daar ook aan toevoegen dat ik momenteel in mijn stage constant kinderen zie waarvan de ouders enkel aan zichzelf denken. Dat doet mij in mijn idee van kinderen nog meer geloven. Ik blijf van mening dat als ge niet in een stabiele situatie zit, ge tout court niet aan kinderen begint.
En ik ga afsluiten met dat ik hier niemand, en dat meen ik echt, met de vinger wijs op Noxa. Want ik kan mij inbeelden dat mensen gaan insinueren dat ik het hier over bepaalde mensen zoals raptor zou hebben. Dat is niet het geval.
29/09/17 18:17
Om dezelfde reden dat ik geen aambeien wil.
29/09/17 18:19
Mokeponnn
quote door

Om dezelfde reden dat ik geen aambeien wil.


Ze komen uit uw poep?
29/09/17 18:19
Ik wil geen kinderen en ben daar zeker van. De reden daarvoor: kinderen kunnen mij niets bieden, ik kan hen niets bieden. Of toch niets positiefs in elk geval. Ik heb geen moedergevoel, geen zorgende ziel - of toch niet bij kinderen, honden tellen hier niet mee :' ) - en heb idee van mijn leven (zoals Posi) waar kinderen geen plaats in hebben.

Het is al gebeurd dat ik tijdens discussies 'geen vrouw' of 'egoïstisch' genoemd word, want dat is wat vrouwen doen en vrouwen willen toch wel kinderen. Ik geloof vrij dat er veel vrouwen zijn die kinderen willen, ik ken er ook een aantal, maar ik ken er in mijn vriendenkring even veel die (nu) geen kinderen willen en ook niet zeker zijn of ze er in de toekomst wel zullen willen. Vroeger was mijn antwoord op de verbaasde reactie 'maar geen kinderen? Dat komt dan wel nog ge gaat dat nog willen', standaard 'Ik ben meer dan een baarmoeder en eierstokken, dankuwel'. Ondertussen ben ik minder hard geworden.

Een van mijn vriendinnen wil doodgraag kinderen en zij omschrijft het als een drang die ze ook niet kan uitleggen, een dienstbaarheid aan iets dat van uzelf is, het voelen van een liefde die nooit sterker gaat zijn als die voor uw eigen kind en dat is iets dat ze graag meermaals wil ervaren. Alle begrip voor.
29/09/17 18:19
Also mijn mening over aambeiene kan ook veranderen maar tis onwaarschijnlijk
29/09/17 18:21
Geen kinderen.

- ik kan kinderen niet uitstaan
- ik vind er niks schattig aan
- te duur
- ge moet heel uw leven daar rond draaien en nee dank u
- ik krijg mijn eigen leven ni eens op orde
- ge hangt voor te lang vast aan de vader van dieje kleine, ook als da misloopt tussen jullie.
- ik kan die zwangerschap psychologisch ni af
- mijn lijf ga sowieso naar de kloten zijn achteraf en tis nu al ni geweldig
- er is nu al te veel volk op de wereld

Maar wie weet verandert mijn mening ooit, zeg nooit noooit

Over zoiets moogde nooit iemand anders proberen te overtuigen. Ge moet da zelf willen of niet.