Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Keuze bumperklevers en rijverbod, of geen van beiden : 64 reacties (4/4) [Verkeer en Technologie]

Keuze bumperklevers en rijverbod, of geen van beiden

03/09/18 18:35
Lijkt me straf dat er geen enkele job zou zijn in de nabije regio.
Ik vind het nog steeds heel raar dat mensen tientallen kilometers rijden voor hun job, wat een verspilde tijd.
Maar blijkbaar vinden vele mensen het niet eens erg om in de file te staan...
03/09/18 21:07
U235
Een enkele job wel, maar geen vijf ...

Het is schaarser geworden, in de chemische industrie (het enige waar ik ervaring in heb), sinds de crisis van 2008 is het in de bedrijven (buiten die aan de Schelde), een stuk minder. Er zijn er nog wel geweest maar ik heb er naast gepakt, en een volgende kans zal wel weer een hele tijd duren.

En iets anders dat dan toch nog in mijn buurt te vinden is, zal een pak minder betaald zijn, wel een risico als je met een hypotheek zit.

Woon je in of nabij een grote stad? Of woon je op de buiten en ben je één van de gelukkigen die een van die vier plaatselijke jobs te pakken heeft?

Feit is: de tewerkstellingen veranderen, dat verkeer verandert (spijtig genoeg in de verkeerde richting), maar verhuizen is niet zo simpel als je niet huurt, en pas flink geïnvesteerd hebt in een huis.

05/09/18 19:51
Dat is zeker niet simpel maar dat weet je op voorhand toch? Dat is toch één van de factoren die meetellen bij de keuze van een woning.
En minder betaald... hoeveel geld rij je niet op elke dag?
05/09/18 23:34
U235
Ja, eigenlijk is dat wel zo, maar:

-mijn bedrijf heeft ook een vestiging bij mij in de buurt: heel goed om naartoe te fietsen: een 12 km, en dat traject zou bijna volledig over een jaagpad naast het kanaal zijn. => zo goed als geen last meer van het verkeer.
Tenminste als ik overgeplaatst word, ik heb al een paar keer intern gesolliciteerd voor een functie daar, maar ik ben jammer genoeg niet weerhouden geweest.
Ik heb in het loon, het werk, en de bedrijfscultuur daar nog wel een goed oog. (Kan dat opzoeken op het werk).
Ik had sinds ik in mijn huidig bedrijf begonnen ben al sinds het begin gehoopt op een overplaatsing vroeg of laat, daarom dat ik in de streek waar ik opgegroeid ben toch maar ben blijven wonen.

-het huis waar ik nu woon, was financieel gunstig, een goede deal zeg maar.

-Ik ben op de buiten opgegroeid, ik betwijfel of ik in Antwerpen zou kunnen aarden, laat staan in die randgemeenten.
Die stad heeft op het eerste zicht wel wat interessants te bieden, ik ben er vroeger ook wel eens uitgeweest.
Maar er wonen? Krijg ik al mijn hebben en houden in een appartement gepropt?
Ik zou graag een eigen garage hebben, dat is ook al niet zo makkelijk daar.

- hoeveel rijd ik zoal op: aan de huidige dieselprijzen een 140 euro/maand woon-werkverkeer alleen.

Dus als ik in de buurt ga werken in een ander bedrijf mag dat loon iets lager zijn ja, iets, maar niet de helft minder ofzo.
06/09/18 13:13
Ik kan me absoluut niet inbeelden dat ik ooit in functie van mijn werk zou verhuizen. Mijn vertrouwde omgeving met mensen die ik nodig heb in de buurt, da’s belangrijk in mijn leven. Niet mijn werk, al is het wel nodig om geld te verdienen. Vanuit mijn standpunt kan ik dus begrijpen dat mensen dagelijks tientallen kilometers rijden om op hun werk te geraken. Gezeur over de file ergert me zelden, tenzij je iemand hebt die er constant over bezig is. Zo iemand ken ik wel niet.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.