Japan in de zomer

09/05/18 12:45
jowkes

in augustus vertoef ik in Japan (samen met edelachtbare)
lonelyplanet en internet geven (te) veel informatie,
graag had ik tips gehad van mensen die er al geweest zijn, op een of andere manier ‘geloof’ ik die meer.
onze toeristische attracties komen wel in orde dus daar naar zoek ik niet per se (tips altijd welkom duh) maar waar we altijd hulp bij kunnen gebruiken is accommodatie en eten, dus shoot

(jaja we gaan sushi eten en jaja we gaan in een ryokan slapen)

domo arigato
09/05/18 13:22
Ik zal eens vragen aan mijn broer en zijn (Japanse) vriendin. Die zijn al vaak geweest! Tegen zondag zal ik iets laten weten. :p
09/05/18 13:24
De sjeebee schijnt der de moeite te zijn
09/05/18 13:27
Een heel goei vriendin van mij woont daar al enkele jaren, moet ik haar e-mailadres eens geven om uw vragen te stellen?
09/05/18 14:44
Ik wil volgende zomer gaan, dus geen tips maar ik ga hier wel sneaky meevolgen
09/05/18 15:12
Naar waar in Japan gaat ge? Ben er een maand geweest.
09/05/18 22:43
gaan minigolfen is altijd wel een topper
10/05/18 00:55
we doen tokyo-mt fuji-nagoya-nara-osaka-naoshima-hiroshima-kyoto-tokyo ONGEVEER staat nog niet 100% vast en mss ook andere volgorde voor bepaalde evenementen, maar dat maakt opzich niet veel uit.


en privateer ja, klopt, in center parcs mss
12/05/18 01:14
Vorig jaar in september geweest! GA SOWIESO NAAR EEN KARAOKEBAR!!
Verder:

Tokyo:
Ik kan u echt een zalige Japanse bar aanraden. Tis piepklein, beetje uit de drukte en ze spreken absoluut GEEN Engels (part of the fun). Maar de barhapjes waren MEGAgoed. Ik herinner mij vooral een avocado dat ze in de fik staken. HMM. Ik heb keiveel random dingen geprobeerd waarvan ik nog steeds niet 100% weet wat het was, maar was echt degelijk. Leukste avond in Japan gehad eigenlijk daar! Even gegoogled waar het was: in de straat / steeg tussen de Ibis Shinjuku en de Takarazuka university (Shinjuku dus)

Qua hotel, wij hebben alles superlastminute geregeld (als in twee weken voor vertrek) dus van hotels was alles al bijna weg.. we hebben daar aan een hotel in Disney Tokyo geslapen, was zeer goed voor de prijs (zeker vergeleken de rest in Tokyo.....) en zalig dat ge altijd op het Disney-treintje moet :D (nadeel is dat dat treintje maar tot 12 u rijdt ofzo dus er hangt wel een 'avondklok' aan vast... Disney Sea is wel een dikke aanrader om te doen ook (en ni zo duur)!

Nikko en Kamakura zijn nog wel leuke daguitstappen vanuit Tokyo. Nikko voor de tempels (wel druk, maar basically overal in Japan...) . In Kamakura kunt ge nog wijs wandelen in de bossen rond de stad (niet als ge schrik hebt van spinnen though want daar zitten wel veel ferme kanjers). Megagoeie hamburgertent ook aan zee daar (Good Mellows) voor moest ge de ramen al beu zijn :p .

Osaka:
Maar een avond geweest, maar ze verkopen daar op elke hoek vant straat zo van die octopus-ballen met een sauseke: doen, das lekker. Er zijn er wel degelijk die er verkopen zonder dat de kop eruitsteekt, das wel smakelijker.
Wagyu steak: tis de moment! (steak eten met stokjes is wel apart, maar keigoe met wasabi)

Kyoto:
Altijd wat in de verkeerde dingen gaan eten. Eens megafancy tempura gaan eten aant water daar, maar ik was geen fan eigenlijk..
Groen ijs vond ik verschrikkelijk :p

Voor de rest nog wat in de Japanse Alpen uitgehangen. Moest ge daar nog tips voor willen, kan ik u nog wel wat degelijke restaurantjes aanraden :) en een super-nice hotel met heel veel soorten onsen dat ge privé kunt afhuren en waar er 'gratis' wijn a volonté is. <3
22/05/18 19:25
Ben al twee keer in Japan geweest maar altijd in de winter om te snowboarden in Myoko kogen vooral en beetje sightseeing erna.

Als je in Jogasaki geraakt ... Prachtige wandelpaden langs de zee! Beetje verder van Jogasaki is er ook een kleine hippie community waar ge praktisch gratis kunt logeren en van de warmwaterbronnen genieten ;)
Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.