The Sky is the Limit - Dave

19/02/17 02:34
Hey Noxa,

Wie kijkt er nog naar het programma The Sky is the Limit op Vier?
Na de aflevering van deze week gezien te hebben, zou ik graag eens willen weten wie er nog twijfels heeft over Dave, de man die altijd volledig in het wit gekleed is.

Voor degene die een opfrissing nodig hebben/niet gekeken hebben:

Dave organiseerde een seminarie over "hoe bereik je de top" aan zo'n 15tal mensen. Het doel was om op 1 dag de top van de Mont Blanc te bereiken. Ze vertrokken 's ochtends vanuit de luchthaven in Zaventem naar Genève, om van daaruit een gehuurd busje te nemen naar Chamonix, om van daar uit een kabellift te nemen naar de top.
Toen ze aankwamen in Genève, vonden ze de uitgang niet meteen. Toen ze dan uiteindelijk buiten waren, konden ze dat busje niet vinden. Hij probeerde een jonge chauffeur van een shuttledienst voor een hotel te overtuigen om hen naar Chamonix te brengen en door dat praatje kreeg ik ineens het gevoel dat die Dave een oplichter is... Er is natuurlijk ook wel meer gebeurd in die aflevering, maar dat laat ik jullie graag aanhalen. :) Ik ben ook wel benieuwd hoeveel die seminarie gekost heeft eigenlijk :D


Wat denken jullie? Zelfde bedenking gemaakt?

Mijn gevoel is niet gebaseerd op vooroordelen maar op zijn manier van handelen. Bij Michel heb ik niet het gevoel dat hij een oplichter is bijvoorbeeld.
19/02/17 08:16
pijlbord
Geef eens wat praktische voorbeelden? (ik heb het programma niet gezien)

Veel karakterkenmerken van veel zakenmannen en oplichters komen goed overeen natuurlijk he. Mensen kunnen aandrijven, voor uw kar spannen, inpalmen, overtuigen van uw manier van denken..Het is een dunne grens.
Perfect mogelijk dat het een psychopaat is bvb maar zelfs met het gezien te hebben zou ik daarover geen uitspraken willen doen

Wel lachen met die seminarie zeg. De clou is dan 'neem elke mogelijke binnenweg naar de goedkope pointe'?
Enfin goedkoop, zal idd wel wat gekost hebben.
19/02/17 08:50
Ellun
Vorige week las ik ergens dat hij een periode op hotel had gelogeerd zonder te betalen. Toen ze een rechtszaak begonnen tegen hem, betaalde hij uiteindelijk de factuur.
Heb de aflevering van voorbije dinsdag nog niet gezien maar ik vind hem ook een louche type.

Michel komt inderdaad ook wel oprechter over, die flapt eruit wat hij denkt.
19/02/17 09:06
Is dat een programma zoals de mol? Haal de oplichter eruit?
Of denkt ge da die dave idd de makers aant oplichten is en zich succesvol voordoet?
(Ik ken het programma nie, zal straks eens online kijken als da gaat)
19/02/17 09:44
Met eerlijk te zijn kom je niet ver als zakenman. Als je ziet naar zelfs een "sympathiek figuur" als Marc Coucke en zijn verkoop van Omega Pharma.
19/02/17 09:48
Was er vorig jaar ook niet vanalles rond dat programma gebeurt? Faillissementen en dergelijke.
19/02/17 10:10
Ik kijk zelf geen tv.
Maar ik weet dat er artikels waren over die man.
19/02/17 11:25
Heb ook al gelezen dat hij mensen afzet. Leuk programma wel :)
19/02/17 11:30
Ik ben gestopt met kijken toen hij een chauffeur van zo'n shuttledienst tussen luchthaven en hotel hysterisch om probeerde kopen, zo awkward om aan te zien
19/02/17 12:27
Volgende keer toch eens kijken dan. Mijn vorige baas was een psychopathische oplichter dus ik herken dat gedrag tegenwoordig snel.
19/02/17 12:29
Ik vind dat zo een blaas. Voor alles heeft hij wel een inhoudsloze uitleg klaar. Hij probeert continu zijn mislukkingen goed te praten. Al die mensen waren precies kei pissed - en terecht!
Mij lijkt hij ook eerder een oplichter. Nog maar simpel de lolly's die hij kocht. "Perongeluk" 15 euro (of hoeveel was het) vergeten geven. Om inderdaad nog maar te zwijgen over de kostprijs van de seminarie.
19/02/17 17:11
quote door

Geef eens wat praktische voorbeelden? (ik heb het programma niet gezien)

Veel karakterkenmerken van veel zakenmannen en oplichters komen goed overeen natuurlijk he. Mensen kunnen aandrijven, voor uw kar spannen, inpalmen, overtuigen van uw manier van denken..Het is een dunne grens.
Perfect mogelijk dat het een psychopaat is bvb maar zelfs met het gezien te hebben zou ik daarover geen uitspraken willen doen

Wel lachen met die seminarie zeg. De clou is dan 'neem elke mogelijke binnenweg naar de goedkope pointe'?
Enfin goedkoop, zal idd wel wat gekost hebben.


1) Het geven van zo'n seminarie "hoe bereik je de top" (maw: hoe word je rijk) vind ik op zich al louche.
2) In de eerste aflevering vertelde die dat die een trouwfeest had georganiseerd met alles erop en eraan voor hem en zijn minnares terwijl zn vrouw thuis zat.
3) zijn eigen zoon heeft zijn bezittingen gestolen (juridisch gezien niet: de eigendommen stonden op de naam van zijn zoon en die heeft er mooi gebruik van gemaakt en zijn vader buiten gezet)
4) Toen ze dat zogezegde busje niet konden vinden, besloot hij met taxi's te gaan. Ze hadden er drie nodig en hij zei letterlijk "ik wil maar de prijs van 1 taxi betalen)
5) hij heeft een hele rij voorgestoken door lekstokken uit te delen. Wel heel slim natuurlijk. Ik vond het vooral grappig.
19/02/17 17:38
hier een kort filmpje van aflevering 2

19/02/17 19:25
Ik heb dat op x2 gezien omdat ik te hard aan 't cringen was.
19/02/17 19:54
pijlbord
Ik kan zo'n dingen echt niet zien uit plaatsvervangende schaamte idd.
20/02/17 17:02
Ellun
Ik ben aant kijken naar de vorige aflevering en bah, ik kan die mens niet uitstaan.
Al een geluk dat de chauffeur van het busje die hem hielp assertief genoeg was, 't kon Dave absoluut niet schelen dat die mens zijn job kon verliezen.
Egoïstisch en manipulatief, bah.

(Das verstand-op-nul-tv he. Mijn reactie is dus ook verstand op nul :) )
22/02/17 13:07
Gisteren bij toeval roddel-vakliteratuur onder de ogen gekregen, waar niet minder dan twee bladzijden zijn gewijdt aan Dave en diens vurige verdediging van zijn eeuwige onschuld. Tis een kapoen, in 2012 zou hij vervoordeeld zijn voor witwassen, oplichten, vervalsing van geschriften, fraduleuze faillissementen en zo meer. Feiten uit 1995, maar in de recentere verwikkeligen is het voor de gedupeerden hun eigen domme schuld. Allemaal larie meent de man verbeten, doch vrolijk van inborst en onsterfelijk optimist, zal hij ieder die hem zwartmaakt zo nodig een lesje leren.
22/02/17 15:18
Dikke dt-fout, haha.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.