Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Spel 17: Wolf Art Online : 476 reacties (24/24) [Weerwolven]

Spel 17: Wolf Art Online


Overwinning team wolf: Blizz, erro en taboo

Burgers:
Freakske
Ypsilon
Snakeeyedboy
Ballegerard
soulonfire

algemene regels
functies en rollen
Characters
verwerkingsdoc en tips

6 : nacht 1
9 : burgemeesterverkiezing: Taboo
10 : nacht 2 (rip snake)
14 : lynch 1 (rip blizz)
18 : nacht 3 (rip balle)
22 : lynch 2 (rip SoulOnFire)
24 : nacht 4 (rips yps)

24 : rolverdeling en nabespreking

11/04/18 20:01
Tenzij er nu nog twee wolven zitten int spel dan kan het.
Als taboo loog over wat ze gezien heeft bij soulonfire, waarom koos ze er dan niet voor om passieve verrader of iets dergelijke? aangezien die dood zou gaan als burger, anee wacht er is een brandstichter int spel, wie is dit?
11/04/18 21:43
Met dit verbrande lijk in het midden van het dorpsplein, ging iedereen ongemakkelijk naar hun huisje. Wat zou er vannacht weer allemaal gebeuren… 1 ding was zeker: van slapen kwam niets in huis. 1 iemand sloot zich doodsbang op, ondanks andere afspraken die zij vannacht gemaakt had. Ze was er zeker van dat ze er vannacht aan zou gaan. Een andere speler zette zich in stilte op zijn bed en wou zich vooral voorbereiden op wat er morgen zou komen. De stemming. Hij had 1 doelwit voor ogen: die burgemeester. Die zou er morgen aan moeten gaan. In zijn haast was hij vergeten de deur op slot te doen. Aiai, als dat maar goed af zou lopen.

Verderop was een burger aan het samenheulen met een andere speler. Ze hadden het beide op de arme fonteinmaker gemunt. Deze burger wachte geduldig op het dorpsplein om, zoals afgesproken, allemaal samen de fonteinmaker te bestormen. Maar “allemaal samen” was bitter eenzaam. Zijn maatje kwam maar niet opdagen. De PVP’er bleef de hele nacht ongeduldig op het dorsplein wachten. Wachten wachten wachten. Op niets of niemand.

Verderop kwam de gevaarlijkste van de wolven uit haar hol, voor het eerst. Ook zij had het op de fonteinmaker gemunt. Ze sloop over het dorpslein, passeerde vlotjes de PVP’er (die haar niet eens zag) en drong het huisje binnen. Moeilijk was het niet, de deur was niet eens op slot. Daar zat de fonteinmaker op zijn bed, in trance. Het was best ironisch hoe de fonteinmaker zich ZO hard op zijn doelwit concentreerde, dat hij niet eens zag dat zijn doelwit vlak voor zijn neus stond. De opperwolf aarzelde heel even, heel even dacht ze dat het haar maatje was hier tegenover zich. Maar ze wist maar al te goed dat haar medewolf veilig thuis zat, het moest dus wel de fonteinmaker zijn. Ze haalde uit en viel gewelddadig aan.

Toen de zon opkwam, droop de PVP’er op het dorpsplein af naar huis. Alleen zou hij de fonteinmaker niet aan kunnen, of misschien wel, maar dat durfde hij niet. Dan maar terug naar huis.

De volgende dag verzamelden slechts 3 spelers op het dorpsplein. De fonteinpikker was nergens te bespeuren, en de PVP'er was even serieus verward. Was die bendevorming dan toch gelukt???

------------
Spel is gedaan, ik maak nu een korte (zeer korte) nabespreking en post ook zo meteen iedereens functie en rol. Maar veel wordt eigenlijk al duidelijk in dit bovenstaand tekstje. Ik heb het opzettelijk enorm duidelijk geschreven deze namiddag :p
11/04/18 21:56
ik had dit tekstje vanmiddag al geschreven, sindsdien heeft yps zijn instructie nog veranderd, maar dat maakt niets uit voor het verloop van het spel (wel voor de beschrijving hierboven, die dus niet VOLLEDIG accuraat is, maar het steekt mij op de moeite om het aan te passen, sorry :( )

overwinning voor team wolf: Taboo, Erro en Blizz.

document met delen van de verwerking en delen van de hints in de teksten

Grappige momenten:
- freak die in overdrive schiet omdat yps analysator claimt, terwijl hij dat zelf ook is. Yps MOET dus wel wolf zijn (spoiler: yps was geen wolf).
- blizz die vergeet te stemmen en als hulpje doodgaat en vervolgens een onmogelijke dubbele passieve claimt (aiaiai)
- taboo die soulonfire wil benaderen als "auraziener", terwijl ondertussen op het forum opeens verdenking richting soul ging, waardoor taboo beslist soul te backstabben en ipv te hopen op souls medewerking, te hopen dat ze hangt (arme soul, zo onze nieuwe speler viseren :s )
- Freak die bendevorming met erro tegen yps wil doen, erro die akkoord gaat maar in de wolf chat ZEKER is dat yps en freak samenwerken en zelf een bendevorming tegen haar of taboo willen organiseren
- Taboo werd in nacht 1 door yps als burger passieve gezien omdat ze gecamoufleerde wolf is. Nu, voor ge helemaal woedend wordt yps, als taboo geen alibi had kunnen kiezen, was het plan normaal wel dat erro taboo sjamaande in iets enkel burger in n1, als ik het mij goed herinner.

Algemeen: sorry voor een moeizame start en sorry voor de brandstichter fuck up :( Ik HOOP dat er geen andere fuck ups zijn gebeurd...

De burgers hadden nog kunnen winnen als freak en yps elkaar hadden gevonden en samen bendevorming en/of lynchvoorbereiding hadden gedaan, of als de wolven brandstichter freak hadden aangevallen. Yps had namelijk lynchvoorbereiding gedaan, dus als het 1 vs 1 was geworden na deze nacht had yps 2 stemmen gehad en dus gewonnen van de wolf-burgemeester.

Ik raad soulonfire alleszins aan om aan een volgend spel opnieuw mee te doen, want die zijn groter en beter (zowel kwa verhaal als kwa no-fuck-ups). Soul stelde enorm goeie vragen voor een eerste playthrough. Ik zie een veelbelovende aanwinst :p

de rolverdeling:
Yps- analysator wolfmens
Freak- analysator brandstichter
Soulonfire- magische onderzoeker messias
Erro- sjamaanwolf gelukzak
Snake- ziener sukkelaartje
Balle- hypnotiseur geirriteerde buur
Taboo- sterke wolf gecamoufleerde wolf opperwolf
Blizz- heks hulpje
11/04/18 22:06
nice, proficiat wolven :)


plan voor de laatste nacht: ik ging er al van uit dat freak burger was, en dat erro sowieso wolf was, en dat taboo hulpje of andere wolf was. Als er maar één wolf was, dan ging de kill sowieso lukken dus een lynchvoorbereiding leek me wel nodig om daarna nog te kunnen winnen in de stemming. Maar ik wist niet hoeveel wolven er nog waren dus ik wou een plan hebben dat in beide scenarios nog kon werken. Ik gokte dus dat brandstichter rol bij freakske zat (iets anders kon ook, maar dan was het toch al hopeloos verloren, dus ik moest daar wel op gokken). Ik ging er van uit dat de wolven niet 100% zeker waren wie brandstichter was. Ook al konden ze dat allicht wel afleiden uit de 2 checks die ziener Snake had gepost en waaruit ik iedere keer wolf bleek, en waardoor ik mij ook moest verdedigen door te verwijzen naar mijn rol. Maar toch, heel misschien gingen de wolven geen kill riskeren nu ze al zo ver waren geraakt, en gingen ze trachten te winnen via stemming (want burgemeester hadden ze toch). Dus als beide burgers overleefde, en minstens één van hen had lynchvoorbereiding gedaan, dan hadden ze 3 stemmen tegenover de 2 van de wolven. En in de nacht daarna kon er een bendevorming gebeuren, waarbij de wolf zich hopelijk niet zou barricaderen (omdat die dat in de nacht ervoor al had gedaan), en waardoor bendevorming dus zou lukken. Sowieso zou er dan geen kill zijn, en konden de burgers via een gewone stemming ook winnen van de overblijvende wolf-burgemeester.

Ik had ook plannen gemaakt die uit gingen van samenwerking met de andere burger ... maar ik had echt geen goesting om daar nog moeite in te steken, in die twee dagen voor de deadline zou het me nooit gelukt zijn om freak te overtuigen van hieraan mee te doen. Dus dat had ik al opgegeven, en ik gokte op iets dat ook kon werken waarbij ik pas na deze nacht dat soort dingen op tafel moest gooien.
11/04/18 22:31
Mooi gespeeld van de wolven, tot op de laatste dag was ik niet echt zeker wie aan mijn kant stond. Ik denk dat ik wel met Yps mee was gegaan als hij de bendevorming had voorgesteld, maar omdat het stil bleef heb ik toch anders gegokt. Sorry Yps, twee keer dezelfde functie in een spel met 8 spelers vond ik niet kunnen. Nu eigenlijk nog niet, want de Analysator kan niet eens een wolf vinden met met gelukzak en gecamoufleerde.

Ik heb inderdaad bewust brand gesticht en via Erro proberen te doen alsof ik het niet was zodat ze voor mij kwamen, maar ze hebben het uiteindelijk toch doorzien en zijn voor Yps gegaan.
11/04/18 22:58
Goed gespeeld wolven. Eerste spel waarin ik geblokkeerd werd (eerste nacht) en gekilled. DANKU!
12/04/18 08:54
Yay! :D Het was wel heel spannend op het einde. We hadden geen idee of freakske en yps samen bendevorming gingen doen (dab moesten we ons opsluiten) of ze stemmen gingen voorbereiden (want dabn moesten we aanvallen). Gelukkig goed gegokt!
12/04/18 14:12
quote door

En aan iedereen die denkt dat ik wolf ben (en dus lieg over mijn rol): ik verwacht excuses wanneer jullie beseffen dat jullie ongelijk hebben. Tis maar dat ge het weet.

Kom maar op! :D
12/04/18 14:23
Ik dacht nooit dat ge een wolf waart. :p Wel een hele kleine sorry voor u zo onder de bus te gooien haha.
12/04/18 14:30
quote door


Kom maar op! :D


Ik heb alleen op u gestemd om mijn brandstichter geactiveerd te hebben :p
12/04/18 14:34
quote door

Ik dacht nooit dat ge een wolf waart. :p Wel een hele kleine sorry voor u zo onder de bus te gooien haha.

Een hele kleine is beter dan niks zeker? :( :p
12/04/18 19:53
quote door
. Sorry Yps, twee keer dezelfde functie in een spel met 8 spelers vond ik niet kunnen. Nu eigenlijk nog niet, want de Analysator kan niet eens een wolf vinden met met gelukzak en gecamoufleerde.


Welja, een functie claim die hetzelfde was als de mijne, ik zou het ook raar hebben gevonden. Maar juist daarom zat ik iedere keer te vragen naar concreet bewijs van waarom ik geen analysator *kon* zijn, want ik was redelijk zeker dat ik het wel was.

Op zich was het niet zo'n nuttige functie, met de meeste spelers die een rol voor zowel burger of wolf hadden. En diegenen die je wel duidelijk als burger kon aanduiden, waren dan meestal eigenlijk toch team wolf. Maar letterlijk alle burgers hadden wel één of andere info-functie, dus ergens is het ook logisch dat sommige van die functies niet super efficient waren. Het was dus vooral om te zorgen dat altijd wel wat info-functies overblijven, hoeveel pech de burgers ook zouden hebben met random kills en lynches.
12/04/18 19:54
quote door


Kom maar op! :D


mja sorry :p

hint voor volgende keer (ook als je wolf bent) : iets vroeger proberen om contact te zoeken met mensen die je als burger veronderstelt, en proberen om aan hen te bewijzen (via functie of rol of logica) dat je burger bent. Nu kwam dat relatief laat (tov de totale spelduur), waardoor je voor veel burgers een twijfelgeval was, en je allicht daarom gelynched werd.
12/04/18 20:31
quote door



Welja, een functie claim die hetzelfde was als de mijne, ik zou het ook raar hebben gevonden. Maar juist daarom zat ik iedere keer te vragen naar concreet bewijs van waarom ik geen analysator *kon* zijn, want ik was redelijk zeker dat ik het wel was.

Op zich was het niet zo'n nuttige functie, met de meeste spelers die een rol voor zowel burger of wolf hadden. En diegenen die je wel duidelijk als burger kon aanduiden, waren dan meestal eigenlijk toch team wolf. Maar letterlijk alle burgers hadden wel één of andere info-functie, dus ergens is het ook logisch dat sommige van die functies niet super efficient waren. Het was dus vooral om te zorgen dat altijd wel wat info-functies overblijven, hoeveel pech de burgers ook zouden hebben met random kills en lynches.


Het was ook meer dan alleen dat, na nacht 2 had ik Taboo, Erro, Snake en Balle al gechecked en geen wolf. Dan schoot er niet veel volk meer over en dan ging jij nog eens dezelfde functie claimen, en die op zich ook nog gemakkelijk te faken is.

Naar het einde toe begon ik u dan wel wat te geloven maar de laatste stap zetten lukte jammer genoeg niet.
12/04/18 20:49
Het was tof, allez, ik merk wel dat ik zo m'n passie wat aan het verliezen ben voor weerwolven (wat ik enorm jammer vind). Maar ik vond het wel nog altijd tof, ik vond het plezant om met taboo in een team te zitten (ook met Blizzerd maar daar hebben we helaas niet lang van kunnen genieten haha).

Sorry aan soulonfire, het doet altijd pijn in m'n hart om zo een nieuwe speler te moeten beliegen en bedriegen, maar dat zijn nu eenmaal de makkelijkste om te bespelen haha. Ik heb ook tegen taboo gezegd dat ze de dingen die ze op telegram had gezegd tegen u moest verwijderen, wat ze ook gedaan had haha :p
12/04/18 21:15
Fijn spelletje, jammer dat we met zo weinig waren, ik heb precies nog wel eens zin in een groter spel :p
12/04/18 21:23
ik ga proberen om rond het weekend van 21/22 april (dus binnen dag of 10) de volgende topic te maken. Ineens met functie doc en verhaal intro en inschrijvingen. Dus *als* er genoeg spelers beschikbaar zijn dan kan het snel gaan. Hopelijk zijn er dan ook nog genoeg spelers natuurlijk


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.