Dublin

06/09/17 18:22
peefi
Kunnen jullie mij leuke plaatsen/activiteiten/eetgelegenheden/logement aanraden in Dublin?
06/09/17 18:30
Promiss
Dublin is een heel fijne stad. Erg vriendelijke mensen ook. Eerste wat in mij opkomt dat ik me herinner zijn de locale cafeetjes 's avonds waar bandjes komen, en dat met een Guinness in de hand natuurlijk. Heel fijn sfeertje. Voor de rest hebben wij toen nogal de typische bezienswaardigheden gedaan. En ook de Cliffs of Moher, wel echt de moeite. Prachtige natuur. Toen op één dag gedaan, is dan wel leuk om gezien te hebben als je nog een dag over hebt of zo (maar eerder iets om met de rugzak te doen vind ik)
07/09/17 14:26
Paar jaar geleden 4 dagen naar Dublin geweest en gelogeerd in North Star Hotel, met een promotie waardoor die niet zo duur was. Dat hotel ligt net buiten het centrum, maar dat is maar 5 minuutjes wandelen.

aanraders:
- Kilmainhal Gaol (gevangenis)
- Saint Patricks church
- de vele stadsparken zijn fijn om te zitten
- trinity college + de bibliotheek

Het is een stad die je het best ontdekt door er gewoon rond te lopen. Super aangenaam. :)
07/09/17 18:23
Kilmainham gaol is kei hard de moeite. Er zijn ook heel wat (gratis) themawandelingen om te doen en zo komt ge zelf heel wat tegen.
Jameson distillery is tof om ene te gaan drinken en om es langs te gaan, dz Guinness is ook tof maar beiden heel erg touristisch.

Meer dan genoeg pubs om te eten en te drinken daar, temple bar is vaak overcrowded, dus wijk wat uit as ge kunt (wel fijne wijk om is door te wandelen)

Als ge eens effe tijd hebt om uit het centrum te gaan, ist de moeite om de Dart te nemen naar Dun Laoghaire, toffe haven en pier.
En als ge meer dan effe tijd hebt kunt ge ook e dagske Wicklow doen.
07/09/17 20:04
Wij hebben in Dublin in een airbnb overnacht, was niet zo duur en toch een redelijk mooi appartement + bier in de frigo bij aankomst :D was vlakbij het centrum.
De Temple bar moet ge sowieso gedaan hebben ma ga zeeeeeeeker naar fibber magees! Kei leuke bar met regelmatig optredens, en gigantisch groot, blijf zeker niet hangen in dat eerste gedeelte en ga door wat deuren want dat is daar echt groter dan het lijkt :p
We zijn ook 1 dagje met de trein naar een vissersdorpje aan de zee geweest maar ben de naam ff kwijt, maar dat was ook wel echt de moeite vond ik.
Aja Brussels bar is ook wel leuk, vooral vanonder dan als ge van rock/metal houdt..
Verder is het echt ook een aanrader om taxi te nemen want daar rijden er zoveel waardoor die dus ook vrij goedkoop zijn.
Verschiet u wel niet van de armoede bij heel veel jonge mensen, de daklozen daar zijn vooral mensen rond de 20..
08/09/17 22:28
Wij zijn ook de cliff walk in Howth gaan doen. Niet Dublin zelf, maar niet zo ver weg, leuk kuststadje
09/09/17 08:42
quote door

Wij zijn ook de cliff walk in Howth gaan doen. Niet Dublin zelf, maar niet zo ver weg, leuk kuststadje


Howth! Dat was het dorpje/stadje wat ik ook bedoelde :)
11/09/17 07:34
SpeciaalGeval
Howth is mooi!
12/09/17 12:23
Howth is echt een aanrader! Die trein daar naar toe, kun je langs heel de kust pakken wat ook echt mooie zichten oplevert! Een rugbywedstrijd van Leinster bewonen moet je ook zeker doen! En ja Temple bar ofc


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.