everzwijn eten

29/12/19 11:24
dag noxanen,


heeft er iemand ervaring met het prepareren van wild zwijn?

Ik keek namelijk erg uit naar everzwijn vlees. ik had dat eens gegeten, lang gegeleden in belgie en dat was erg lekker.
enkele weken geleden kregen we een zwijntje aangeboden, maar niets van dat vlees smaakte utieindelijk aar hoe ik het wou. gewoon, generisch, taai vlees.

nu hebben we weer een everzwijn. ik zou dit graag beter doen, maar weet niet goed hoe.

-t is een jong zwijn.
-het was een paar uur geslacht als het bij ons aankwam en ik heb dat nog een nacht en halve dag laten hangen. (nuja ik, ik ga da ding ni slachten ze joeee)

hoe krijg ik nu ijn sappig roos biefstukske uit dat everzwijn?
29/12/19 11:53
Hangt er al van af als ge 't gerookt wilt , of gebraden , gegrild , ...
Boven n open vuur , in een smoker , op de BBQ , in de pan , onder de grond in bananenbladeren , ...

Everzwijn is op zich al n taai vlees en heeft 'n lange bereidingsduur nodig om het door en door mals te krijgen. Zoals pulled pork kan tot 18u nodig hebben bijvoorbeeld...


29/12/19 11:58
mals is niet het probleem. smaakloos.

waar is die 'wildsmaak'?
29/12/19 11:59
maar ja, ik heb gevraagd om aub da beest ni in de diepvries te steken maar gewoon aan de honden te geven, want neit de moeite waard verder.


sorry voor de moeite van het slachten, hahah.
29/12/19 12:43
de kok heeft een stoofpot gemaakt.
goor

oneetbaar. de jager kan zn vlees terug komen halen. had ik geweten van WELKE jager dat kwam had ik het al niet aangenomen. dien dwaas jaagt met honden --> vlees kut.
29/12/19 12:45
quote door

Hangt er al van af als ge 't gerookt wilt , of gebraden , gegrild , ...
Boven n open vuur , in een smoker , op de BBQ , in de pan , onder de grond in bananenbladeren , ...

Everzwijn is op zich al n taai vlees en heeft 'n lange bereidingsduur nodig om het door en door mals te krijgen. Zoals pulled pork kan tot 18u nodig hebben bijvoorbeeld...






moet in iedergeval heel warm zijn, slow cooken van everzwijn = no go voor de parasieten.
29/12/19 13:02
Ik heb het zelf nog niet klaargemaakt, maar ik heb het ook al gemerkt dat het soms kan tegensteken, zelfs op restaurant. Dus ge zijt zeker niet de enige met dat probleem.
29/12/19 18:04
Wild vlees kan ook gewoon heel slecht smaken. Dat is een smaak die wij niet meer gewend zijn met ons fabrieksvlees.
31/12/19 14:10
Maar 't smaakt naar niks. Ik zou graag hebben dat het naar wild smaakt.
05/01/20 13:39
Hmm shit, dit bericht te laat gezien, skuzi!

Mijn vriend heeft everzwijn-ragoût gemaakt voor onze gasten op Kerstdag. Was echt belachelijk lekker!!
Hij heeft geloof ik gewoon het receptje van Jeroen Meus gevolgd op de letter. En was echt heel erg lekker.
Anderzijds was dat natuurlijk wel een ragoût en geen biefstukjes. Dit omdat ik zwanger ben en geen vlees mag dat nog roze is binnenin. Maar 't was echt supermals. Totaal geen schoenleer of zo.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.