Spel 15 - Het gestichtEinde spel, de burgers zijn gewonnen.

Functies, rollen en allianties - document - Regel document

Tekstjes met uitleg over de tips die er in zaten
Sheet met alle dagen en nachten


Gms : Ypsilon (fulltime) en Erroarist (parttime)

Dag 0 , inleiding: 8
Nacht 1, rip Errojoana: 13
Dag 1, Burgemeester Salto: 23
Nacht 2, geen kill: 25
Dag 2, geen lynch: 35
Nacht 3, geen kill : 36
Dag 3, rip AdrianHealey : 50
Nacht 4, geen kill: 52
Dag 4, geen lynch: 61
Nacht 5, aanval op Blizzerd : 65
Dag 5, lynch op positivisme : 74
Nacht 6, rip Blizzerd en Singto : 76
Dag 6, lynch op Salto : 80
Nacht 7, geen kill : 81
Dag 7 , lynch op Ballegerard en Snakeeydboy: 85
Nacht 8 , kill op Agressief , 86
Dag 8, lynch op Depulso, 87

Overzicht verdeling: 87

29/10/17 12:26
Algemene info over het spel (vooral voor nieuwe spelers)

- Dit is ondertussen al ronde 15 van de noxa-weerwolven reeks. Iedere ronde staat op zichzelf, en iedereen kan aansluiten. Voorkennis of ervaring met vorige rondes is niet vereist. Je hoeft enkel maar regelmatig online te kunnen zijn zodat je de deadlines (om de 2 of 3 dagen) niet mist. Alles wordt in de eerste stappen ook nog wel duidelijk uitgelegd, en nieuwe spelers mogen altijd om info of begeleiding vragen over wat dan ook.

- Er is een thema, er wordt van iedere speler verwacht dat die een origineel personage verzint dat enigszins binnen het thema past. Inschrijven doe je dus door voor de deadline ( 6 novembe) je personage en een korte omschrijving (10tal regels is zeker voldoende) als forumpost te plaatsen. Daarna krijgt iedereen bij het begin van het spel een pm met daarin een functie en een rol, uitleg van hoe die werken, en wat je moet doen om te winnen. Meestal is het dan een kwestie van je functie zo goed mogelijk te gebruiken, contact te zoeken met andere spelers van je team, vertrouwensbanden op te bouwen, en de tegenstanders uit het spel te krijgen. Vertrouw echter niemand zomaar, want iedereen heeft wel een reden om te liegen en misleiden.

- Er is ook een Telegram chatroom (niet noodzakelijk om het spel te kunnen volgen)

- Gamemasters (GM): Erroarist en Ypsilon.

- document met alle functies en rollen, regels en uitgebreidere ronde info wordt binnenkort gepost en bovenaan de topic gezet. Het gaat min of meer het patroon van de vorige rondes volgen, met vooral variaties in de kleine lettertjes van functies, een aantal nieuwigheden en met wat nodige aanpassingen en beperkingen om alles in evenwicht te houden.

- Er is een handleiding voor beginnende spelers .

- Lees ook eens dit Weerwolven manifest met wat gedragsrichtlijnen. Kort samengevat: het is maar een spel; liegen en bedriegen mag maar blijf wel beleefd tegen iedereen.

- Vragen rondom het spel mag je altijd in deze topic stellen, specifieke vragen over je functie/rol doe je best in pm naar de gm’s.

- We gaan proberen om rekening te houden met de vaardigheid en de beschikbare tijd van iedere speler. Ben je een ervaren speler maar heb je voorlopig niet veel tijd om er intensief mee bezig te zijn? Laat het ons weten in pm en er wordt op gelet dat je een niet te complexe beginsituatie hebt. Ben je een nieuwe speler die nog rustig aan wilt doen? Geen probleem, daar houden we sowieso rekening mee. Als we niks van je horen gaan we proberen om je vaardigheid en beschikbare tijd zo goed mogelijk in te schatten.

_________________________

Centrum Lupo , voluit 'Centrum voor Langdurig Uitgestelde Psychiatrische Opnames' is een ietwat obscure psychiatrische instelling, gehuisvest in een groot statig gebouw in de kempen. In de psycho-medische wereld wordt er wat minachtend gedaan over deze instelling omdat ze vaak achterop zitten tegenover de moderne wetenschap en er nogal ongewone opvattingen op na houden.

Het gebouw zelf heeft een lange voorgeschiedenis: in de 19de eeuw was het een opvangtehuis voor opgepakte landlopers, na de eeuwisseling was het een gevangenis, vervolgens een hondenkennel om een regionale plaag van hondsdolheid te bestrijden, en tijdens de tweede wereldoorlog was het kortstondig een vakantiedomein voor Gestapo-officieren en hun familie. Daarna geraakte het complex echter in verval, totdat het in de jaren ‘70 opnieuw werd ingericht als psychiatrisch ziekenhuis. Directrice Errojoana had een revolutionaire visie in gedachten, gestoeld in het hippie-denken van de toenmalige tijdsgeest. Veertig jaar later bestuurt ze de instelling nog steeds en regeert ze over een bonte verzameling van dokters, onderzoekers, verplegers en verzorgers.

Centrum Lupo heeft de ietwat ondankbare taak om als dumpplaats van andere omliggende pyschiatrische centra beschouwd te worden. Heeft een reguliere instelling een patiënt die ze niet kunnen verderhelpen omdat zijn ziektepatroon te exotisch is? ‘Afvoeren naar Lupo’ is dan het standaard advies. Zo kwam het doorheen de jaren dat de dokters van Centrum Lupo zich ook meer en meer bezighielden met nieuwe en bijzondere psychiatrische aandoeningen en er noodgedwongen hun specialisatie van maakten. Het personeelsbestand vertoonde een gelijkaardig patroon: wie elders niet meer aan de bak geraakte wegens te veel klachten van patiënten of te veel eigenzinnige experimentjes kon altijd nog wel bij Centrum Lupo een aanstelling vinden.

Aan het hoofd van de afdeling ‘onderzoek en ontwikkeling’ staat Dokter Jos Ypschelheim (Dr Yps voor de vrienden en collega’s). Deze charismatische doch mysterieuze figuur doet al decennia lang baanbrekend onderzoek naar nieuwe behandelmethodes en is binnen Centrum Lupo dan ook de rots in de branding waar iedereen op vertrouwt.

Het voorbije jaar kreeg Centrum Lupo meermaals meldingen van mensen die aan een nieuwe soort van hallucinatie leken te leiden: overal zouden ze mensen uit hun omgeving als wolven of verraders aanzien, ze zouden in een constante staat van paranoia verkeren en dag en nacht bezig zijn met een zoektocht die al hun energie en gezond verstand zou opslorpen. Bij gebrek aan betere termen werd het fenomeen maar ‘wolvenjacht-hallucinatie’ genoemd door de experten die zich er over bogen. Ze vrezen (mogelijks terecht) dat het hier kan gaan om het begin van een epidemie die de hele samenleving kan ontwrichten.

Dr Yps kan dit niet langer aanzien en heeft een innovatieve behandeling ontworpen om dergelijke gevallen voorgoed van hun waanbeelden af te helpen. Het zou een korte maar intensieve opname zijn die een maand zou duren, en waarbij de patiënten als groep regelmatig sessies zouden doen en samen opdrachtjes zouden afwerken. Door deze groepstherapie zou het vertrouwen in de mensen uit hun omgeving terug hersteld moeten worden. Dr Yps heeft ook specifieke medicatie-cocktail opgesteld, die de wantrouwige en agressieve gevoelens van de patiënten zou moeten terugbrengen naar aanvaardbare niveau’s. Diverse instellingen in de regio zijn al geïnformeerd dat ze patiënten met dergelijke hallucinaties bij Centrum Lupo mogen afleveren, en ook huisdokters doorheen het land weten nu dat ze een oogje open moeten houden en de zware gevallen mogen doorverwijzen.

Wie zijn de patiënten die de komende week zouden aankomen in Centrum Lupo? Als je denkt dat je een opname wel kan gebruiken, vertel dan kort iets over jezelf. Wie was je in het gewone leven voor de symptomen van de wolvenjacht-hallucinaties zichtbaar begonnen te worden? Welke waanbeelden begon je zoal te krijgen en welke invloed had dat op je leven? Hoeveel ingebeelde wolven denk je al gevangen te hebben? Welke andere uitgebreide reeks van pscyhologische afwijkingen heb je zoal nog waardoor een opname sowieso geen slecht idee zou zijn?

Op maandag 8 november begint de eerste groepstherapie!
29/10/17 12:29
Allez kzal nog eens meedoen
29/10/17 12:45
oehh klinkt wel leuk, ik ben aan't twijfelen, eerst agenda eens checken!
29/10/17 14:17
Jeej al twee mensen
29/10/17 14:30
Ik doe mee, zal eens beginnen denken wat er allemaal scheelt met mij
29/10/17 14:45
Ik voel mij nog altijd beetje te newbie en niet klaar voor nieuw spel. :o
Maar ik vond vorig spel erg leuuk dus perhaps.
29/10/17 14:58
Ik doe waarschijnlijk wel weer mee
29/10/17 15:10
Yes ik tWijfel ook
29/10/17 16:05
Toch al zes mensen!
29/10/17 17:05
Ik doe wss ook wel mee! Al is de lay-out op mijn gsm een ramp want niet alle tekst past erop :( dus ik heb de intro totaal niet kunnen lezen. Char volgt later wel.
29/10/17 17:31
ik twijfel omdat ik echt weinig tijd heb soms en ik wil t wel goed doen als ik meedoe :p


29/10/17 18:16
ik wil echt graag rekening houden met mensen die iets minder tijd hebben. Liever een iets relaxed spel met 'veel' mensen, dan een hardcore tijdrovend spel met maar een handvol mensen. Ik kan begrijpen dat niet iedereen spel na spel zou meedoen en het dan ook altijd even leuk zou vinden, maar het zou wel spijtig zijn als mensen graag willen meedoen maar zich laten tegenhouden doordat ze niet constant online kunnen zijn. Het spel zou met zo'n spelers ook zeker nog de moeite mogen zijn. Dus qua deadlines en lengte van dagen/nachten gaat dat meetellen.
29/10/17 18:55
Ook hier een misschien.
29/10/17 19:01
Ik doe ook graag mee!
29/10/17 19:02
quote door

Ik doe ook graag mee!


Cool. :3
29/10/17 19:35
Ik doe ook mee
29/10/17 22:52
Al 11 personen¿
29/10/17 22:52
Oei, da omgekeerd vraagteken was ni de bedoeling :p
29/10/17 23:26
AdrianHealey
'k doe wrslk ook wel mee, dan heb ik iets van afleiding
30/10/17 08:13
Ik ga passen. Wel tof thema!