Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
duolingo : 57 reacties (2/3) [Internet]

duolingo

25/09/15 15:30
quote door

ja ben deeltijdswerkzoekende ofzoiets denk ik ondertussen. Dus ik zou daar inderdaad naar kunnen zien maar eum gewoon lezen werkt voor mij wel niet. En eigenlijk leer ik een taal ook echt niet door die grammatica uitgelegd te krijgen. Ik was altijd gebuisd voor grammatica van Engels omdat ik daar echt kop noch staart aan kreeg, ik heb dat uiteindelijk gewoon mij zelf geleerd zonder ooit bij die grammatica stil te staan .Op dat vlak lijkt die duolingo wel ok.

En ja voor opt werk ben ik met frans eigenlijk niks bij nader inzien. Momenteel is het naast Nederland, hebreeuws,turks,portugees, italiaans..... ik spreek misschien 10 woorden duits en 3 woorden arabisch en hebreeuws. Niks dus. Dat portugees zou ik nog wel kunnen proberen want daar heb ik van die cdroms voor liggen.

Die Rosa dingen wat voor systeem gebruiken die? hoe werkt dat? en ja ik wil wel betalen als het niet overdreven is


Dat gebruikt immersion als leertechniek, 'onderdompeling' in de taal. Dus hetzelfde als duolingo, maar dan iets professioneler en uitgebreider. En als ik het mij goed herinner is er geen 'starttaal', ge werkt dus constant in het frans en wordt daar steeds beter in door het te gebruiken. Ge moet nooit vertalen van de ene taal in de andere. Oh, en ge geeft in het begin in waar voor u de nadruk op ligt, wat ge wilt leren dus: meer spreken, meer schrijven, etc. en dan passen ze de lessen aan naargelang wat gij daar invult.

" >filmpje
25/09/15 15:39
josfindus
klinkt alvast wel interessant.
25/09/15 15:46
Engels en Frans spreek ik effectief goed en voor Frans heb ik dat wel al eens gebruikt om ook beter te kunnen schrijven maar ik had er niet zoveel aan. Duits en Spaans onderhoud ik er wel regelmatig mee. Grammatica blijf ik onthouden als ik dat ooit geleerd heb maar woordenschat verdwijnt wel regelmatig, daar is dat echt perfect voor. Ik zou enkel een offline versie willen van de app.

Ik ben ook al eens aan een nieuwe taal begonnen maar dat wou echt niet blijven hangen. Dus ofwel was ik er niet genoeg mee bezig ofwel gaat dat toch echt niet als ge nog geen basis kent.
25/09/15 16:29
dagenVanGras
Kunt ge bij duolingo ook de nadruk leggen op spreken of scrhijven?
25/09/15 16:29
Nee, ge kunt wel bijvoorbeeld uit microfoon uitzetten zodat ge al geen uitspraakopdrachten meer krijgt.
25/09/15 18:35
Ik leer daar Spaans mee en dat gaat echt heel goed. Ik verwacht wel niet dat ik die taal echt ken als ik dat programma heb afgerond, maar da's ook niet mijn ambitie. Als ik ooit beslis om echt les daarin te volgen ga ik alleszins wel een voorsprong hebben, en als niet kan ik mij alleszins wel verstaanbaar uitdrukken en een basic gesprek hebben.

Da's ook meer hobby dan studie he.


edit: ge kunt daar ook wel mee foefelen natuurlijk, maar als ge het gebruikt zoals het bedoelt is (niet spieken) en ge de woorden herhaalt om uw uitspraak te oefenen dan geraakt ge er wel.
25/09/15 18:42
dagenVanGras
Ik probeer een account aan te maken. Waarom kan ik alleen maar engels leren? Hoe selecteer je frans. :(
25/09/15 20:38
Mokeponn
Ja idd mij lukt dat ook niet :(
25/09/15 21:31
josfindus
ja ik had dat in het begin ook!!!! ge moet via google duolingo+ taal en dan krijgt ge die andere talen.
Dat is omdat engels het enige is dat ge met nederlands kunt leren. Al die andere talen moet ge leren met engels.
of engels als uw moedertaal instellen helpt mss ook
25/09/15 22:40
Mokeponn
Ja k heb het gevonden als ik links op profiel druk en dan op Engels duw dan kan ik nog andere talen selecteren ^^
26/09/15 12:31
dagenVanGras
Oei ik vind dat engels-frans gedoe verschrikkelijk irritant eigenlijk.
26/09/15 13:07
Dit is interessant, ik ga dit zeker uittesten. Ik kan m'n Frans wel wat bijschaven na jarenlange verwaarlozing.

En Nederlands-Frans was inderdaad makkelijker geweest, maar ik heb voorlopig niet echt een probleem met Engels-Frans.
26/09/15 13:35
dagenVanGras
Ok, na een tijdje wordt het minder irritant. En ook wel handig om uw engels te onderhouden, in feite.
26/09/15 21:34
Mokeponn
Ik had de cursus Engels op één avond vervolledigd door constant op 'toets' te duwen. Ben ik nu werkelijk zo goed in Engels of is dat gewoon een heel laag niveau? :(
27/09/15 12:52
josfindus
ik vind dat engels-frans moeilijker dan gedacht. Ik maak dus kei veel fouten omdat ik het engels fout schrijf. En Langs de andere kant is dat wel goe om te leren switchen tussen engels en frans. Want als ik in frankrijk ben spreek ik vaak engels (omdat mijn frans niet goe genoeg is) en als ik dan naar frans moet switchen kan ik enkel nog op mijn engelse woorden komen.
27/09/15 16:37
josfindus
ok heb nog wat zitten oefenen en op zich ja leer ik ineens wat woorden in het engels juist spellen. Maar voor die zinnen is dat wel moeilijk omdat engels met andere tijden en uitdrukkingen zit pfffrt. Die woordenschat zijn allemaal woorden die ik al 'ken'. Ik denk wel dat ik dat ga gebruiken om alles terug boven te halen en wat op te frissen. En dat ik nadien gewoon elke dag een disney film in het frans met franse ondertiteling ga opzetten. Zo heb ik uiteindelijk ook engels geleerd.
27/09/15 17:23
dagenVanGras
Of bob et bobette lezen
27/09/15 17:29
josfindus
ha maar die heb ik niet. Enkel ene van Astrix en ne cédric en ene van die japanse griet, Yuno?
Ik zal is aan de bovenbuurvrouw vragen dat ze wat strips uit de walen meepakt, dat is eigenljk nog geen slecht plan. Al lees ik niet zo graag strips eigenljk. Franse muziek luisteren vind ik dan een leukere manier
27/09/15 17:30
dagenVanGras
Ik lees nu dagelijks de franse metro, 2 vliegen in 1 klap.
27/09/15 17:40
josfindus
ja maar die heb ik hier niet he,toen ik voorbij brussel moest om te werken deed ik dat ook en dat werkt wel. ik kan misschien wel zo de hoofdpunten op de redactie.be in het frans lezen. Dat lees ik toch ook sowieso elke dag.