boodschappen doen

16/03/20 14:41
Weer een serieuze vraag..

Boodschappen doen.. hoe pakken jullie dat aan deze dagen?
16/03/20 14:47
Groente en fruiten gehaald bij een kleine handelaar die deze zelf gaat kopen en zelf in zakjes steekt. Dus geen verschillende handen die eraan komen..
Deze morgen wel naar colruyt gegaan... Viel mee nu. Maar vond het maar 'raar' om met een kar rond de lopen die weet ik veel wie al had vastgehad.
Ik ga me meer en meer beperken tot de kleine zelfstandigen denk ik.
16/03/20 14:48
Vivobox versboetiek trouwens, kzie dat je vd buurt bent. ;)
16/03/20 16:45
De weinige pogingen die ik onderneem zijn duidelijk slecht getimed

- zaterdag 15u: jumbo
- zondag 10u: lokale smatch
- vandaag 14u: aldi en smatch

telkens is fruit en groenten uitgeput.. ook al is amper nog vlees, brood of wc papier..

Dus wat heb ik pasta(had ik nog liggen), gehakt (gisteren nog kunnen kopen) en dit met tomatensaus en ajuin en geraspte kaas die ik nog had liggen.. morgen quiche met prei van mijn papa, spek die hier nog ligt, eieren uit mijn voorraad en deeg zonet in lokale winkel gekocht.

Ik heb mijn eigen herbruikbare tas mee dus geen kar, ik betaal met bancontact en verder valt het op dat niemand dichtbij komt of praat..

da's mijn strategie .. eigenlijk vooral pakken wat ik kan pakken.. en da's bitter weinig :D tenzij ik me zou focussen op chips en koeken.. maar kwil gezonde voeding :D
16/03/20 17:05
Ik heb m'n koopgedrag nog niet moeten aanpassen. Nog geen zotte herd mentality gezien in de winkels waar ik ga
16/03/20 17:18
In't buurtwinkeltje hier in Vilvoorde waar ik vaak ga loopt alles gelijk altijd, geen drukte, geen lege rekken (Behalve mss wat minder wc papier) dus ik ben totaal niet van plan om iets aan mijn koopgedrag te veranderen.
16/03/20 17:27
Ik ben gisteren naar de winkel gegaan en vooral het vlees en wc-papier waren op, voor de rest viel het goed mee. Ik neem altijd zelf een tas mee dus nooit karren nodig, ik ben nu wel op een goeie afstand blijven staan in de rij aan de kassa en normaal ben ik zo een persoon die elke dag/om de twee dagen naar de winkel gaat en nu heb ik wel geprobeerd om zoveel mogelijk in ene keer mee te nemen zodat ik er niet te vaak moet zijn.
16/03/20 18:16
Als alleenstaande ga ik twee à drie keer per week naar een grootwarenhuis (en ook drie keer per week naar de bakker) en is m'n budget vaak onder 10 euro.
'k Leef een sober leven en heb dus niet veel nodig. Zodoende vind ik dus ook snel alles wat ik wilde. :)
16/03/20 18:34
Wij gaan elke zaterdag winkelen en kopen dan direct voor de hele week... Brood kopen wij 20 in ene keer en vriezen dan in. Vorige zaterdag zei mijn man dat het niet druk was, maar dat er bijna niks meer in de rekken lag. We zullen zien hoe het deze zaterdag is. Wij hebben dus nog niks aangepast aan ons koopgedrag. Nuja, paar diepvriespizza's extra gekocht haha.
16/03/20 21:26
Vrijdag eerder perron geluk in de supermarkt beland.
Normaal organiseerde ik afgelopen weekend een evenement maar dat is stopgezet tijdens het opbouwen.
Dus onverwachts thuis en dus niks in huis. Verschrok mij toch in de delhaize, stampvol en alle goedkoper vlees(varkensvlees, gehakt, kip, ...) was op of toch bijna op. Nog net een stukje gebraad voor zondag kunnen meebrengen.
De rest water, wcpapier, diepvriesgroenten en verse groenten/fruit, afbakbroodjes allemaal bijna op of op.
Dus toch maar rap nog iets meegenomen.
Zaterdag met mn partner gaan winkelen meestal maken we een briefje nu was het we zien wel.
Bewust eerst naar de bonapp gegaan daar hadden ze nog meer als genoeg keuze in vlees.
En vandaar de bijgerechten gezocht in de supermarkt.
Zondag toch nog ff naar de delhaize die op zondag open is gegaan dadelijk om 8u30 en daar hadden ze nog afbakbroodjes genoeg dus enkel daarvan hebben we een hele hoop ingedaan ook omdat ik dat ook mee werken neem iedere dag ipv brood en mn vriendin van thuis uit moet werken.
16/03/20 22:22
Wij hebben geen diepvriezer dus veel reserve hebben wij niet.

Ik ben voorbije donderdag voor de extreme hamsterdrukte boodschappen gaan doen in de Delhaize. Gewoon, de dingen die ik nodig had. Wat ik wel heb gedaan is meer groenten gekozen die wat langer goed blijven zoals wortel, pastinaak, witte kool, maar vooral omdat ik geen zin heb om mij om de x aantal dagen in de drukte te begeven (risico vermijden enal)

We hebben hello fresh besteld en gisteren ontvangen. Doen we anders maar soms eens, zorgt er nu voor dat ik minder vaak om vers moet dus da's de moeite vind ik.

Vlees hebben wij niets in reserve, daarvoor ga ik naar de beenhouwer en die zit naast de bakker. Dat zal deze week (als hellofresh op is) nog mijn enige uitstapje zijn.

Ah en patatjes ben ik vergeten maar ik heb gezien dat hier niet ver van iemand patatten verkoopt (bordje aan de gevel) en dat wil ik dan daar halen als ik er nodig heb.

Met de fiets, want toch iets van beweging en frisse lucht enzo
16/03/20 22:26
kwas ook aant kijken voor een box, maar ik vind niet echt zo koolhydraatarme boxen
17/03/20 09:29
Gisteren ben ik een Aldi binnengestapt in Kortrijk, omstreeks 17.30u. Veel rekken waren helemaal leeg en er was maar beperkte keuzemogelijkheid. Ik moet zeggen dat het de eerste keer is dat ik het zo gezien heb en ik er behoorlijk van onder de indruk was.
Gisterenavond heb ik thuis gepuzzeld en gekeken wat we allemaal hebben. We kunnen al eten tot en met vrijdag.

Ik denk van eens collect & go te overwegen en te beginnen plannen voor een week ver. Toegegeven, ik doe normaal niet echt efficiënt mijn boodschappen, maar kga het nu eens zo aanpakken.
17/03/20 10:13
ik was om 9h geweest
de lidl tot buiten
de colruyt tot buiten
de aldi tot buiten

en dan ben ik mij weergekeerd :' )
hier doe ik echt niet aan mee
17/03/20 10:31
Ik ben vrijdagavond geweest naar de grote Carrefour hier en alle rekken waren leeg dus ik heb wa zitten schooien bij mijn vader en schoonvader. Voor de rest nog geen tweede poging gedaan want het is gewoon hopeloos heb ik de indruk.
17/03/20 11:01
Veel collect en go’s kunnen de vraag niet aan en sluiten. Just sayin
17/03/20 11:23
quote door

Veel collect en go’s kunnen de vraag niet aan en sluiten. Just sayin


Terwijl de focus eigenlijk eerder op collect&go zou moeten liggen. Minder contact en mensen zijn sneller weg.
17/03/20 11:28
quote doorTerwijl de focus eigenlijk eerder op collect&go zou moeten liggen. Minder contact en mensen zijn sneller weg.


Idd, hier is hij ook al "volzet of gesloten", en ik ging dat net vandaag bestellen :( kga nu zelf in de winkel moeten rondlopen...
17/03/20 11:47
quote doorTerwijl de focus eigenlijk eerder op collect&go zou moeten liggen. Minder contact en mensen zijn sneller weg.


Ja maar sluiten ook omdat ze de producten vraag niet aankunnen e.
17/03/20 11:50
quote door

Veel collect en go’s kunnen de vraag niet aan en sluiten. Just sayin


Jup, ook net gezien. Ongelofelijk gewoon, maar begrijpelijk. En ik heb compassie met alle mensen die nu in supermarkten werken.