Wat voor job zou jij doen als je de lotto wint

23/10/18 08:14
Net een discussie gehad met wat vrienden, en dit is ook nog een leuke aanvulling op de "Wat voor werk doe je"-topic:

Stel, jij wint volgende week de lotto en je bent set for life. Je hebt een meer dan deftig inkomen voor de rest van je leven en je moet niet meer gaan werken. Zou je:a. Je huidige job opgeven en de rest van je leven luilakken (Of iets anders?)
b. Je huidige job opgeven, maar een job uitoefenen die je echt al lang wil doen (dmv bij te studeren of een eigen zaak op te starten), en welke job zou je dan willen doen?
c. Je huidge job behouden (en waarom?)
Ik zou waarschijnlijk mijn huidige job opgeven en een andere doen. Niet dat ik mijn huidige job niet graag doe, maar het is nu ook niet mijn droomjob.

Er is een fotograaf die een tiental jaar geleden zijn job heeft opgegeven en zijn huis plus inboedel verkocht heeft om de wereld rond te reizen en de mooiste landschappen en steden te fotograferen. Om rond te komen organiseert hij fotoreizen waar hij workshops geeft om leken de kneepjes van het vak te leren. En hij spreekt voor bedrijven en seminars.

Dat heeft me altijd wel geboeid. Nu niet dat ik mijn huis en inboedel zou verkopen, maar het fotoreizen organiseren en het delen van mijn kennis zou wel een leuke invulling van mijn leven zijn.
23/10/18 08:22
Ik zou als ik echt ruim de lotto win om van te leven stoppen in mijn huidige job en sowieso iets studeren dat mij echt interesseert, wat dat gaat zijn weet ik niet want er interesseert me wel nogal veel. Kan fotografie zijn, pedicure opleiding of een opleiding in dierenzorg.

Verder zou ik heel graag een dierenopvang zelf starten (met personeel en vrijwilligers), ofwel als vrijwilliger gaan werken bij organisaties die zich inzetten om verwaarloosde en dieren die op straat leven of in nood zijn te verzorgen en een thuis helpen vinden.
Dit mag in België of in het buitenland zijn. Wat mij op dat moment het beste uitkomt.

Voor nu hou ik het op ondersteunen van een lokale organisatie die katten en honden opvangt door voeding te schenken. De ezelopvang hier in de buurt steunen we financieel.

A girl can dream.
23/10/18 08:26
sowieso a haha. Zeker voor een aantal jaar.

Ik zou ons huis deftig in orde zetten, veel met de hond wandelen, een tweede, derde, misschien zelfs vierde hond nemen, veel series en films kijken die ik al lang wil zien, deftig kunnen sporten en trainen zonder het gevoel te hebben dat ge dat ten koste van iets anders leukers doet, mijn ouders vaker zien, eigenlijk alle dingen doen die nu moeten plaatsmaken omdat ik 10u per dag 5 dagen per week weg moet zijn zodat ik genoeg geld verdien om al die leuke dingen dan op die 2 weekenddagen en paar uurtjes in de avond te kunnen proppen.

Deprimerend topic jong :s
23/10/18 08:35
Ik zou stoppen met mijn huidige job en een doctoraat beginnen. Daarna wat ervaring opdoen in buitenlandse labo's en uiteindelijk mijn eigen labo oprichten om onderzoek te doen naar zeldzame ziektes. Maar oke dan moet het al een serieus bedrag zijn dat ik gewonnen heb. :p

De eerste maanden zou ik wel vrijaf nemen om een huis te zetten en hondjes te kopen.

(Ik koop 2x per week een lotje van de Euromillions. Dus 5 euro per week.)
23/10/18 08:37
Duc
Ook leuk om aan te geven of je effectief meespeelt met de lotto.
Ik speel voor 5 euro per week met de lotto, en 50 euro per maand met BOTB (auto loterij).

Als ik echt miljoenen zou winnen blijf ik dezelfde job uitoefenen. Ik zou ook tegen niemand vertellen dat ik gewonnen heb. Alles op een spaarboekje laten vastzetten en mezelf afhankelijk van het bedrag een 2000 per maand uitbetalen om mee te leven. Op die manier kom ik makkelijk toe tot mn pensioen en kan ik geen domme aankopen doen.
23/10/18 08:38
Ik denk dat ik zelfs met gigantisch veel geld nog altijd de fut niet heb om iets anders te studeren, al zou ik wel graag iets compleet anders doen. Maar shit, ik heb een bloedhekel aan studeren.

Waarschijnlijk zou ik nog enkele dagen gaan werken, en voor de rest gewoon luieren. Of gewoon stoppen, maar helemaal niets doen is ook kut. En privélessen pole fitness boeken elke week zodat ik fit blijf en sneller vorderingen maak.
23/10/18 08:38
Ik zou denk ik wel nog eventjes doorwerken om eens goed na te denken wat ik wil doen haha.
Dan zou ik wel stoppen, om eens echt te doen wat ik wil. Te reizen, die zaken.
Maar dan zou ik wel weer een job willen doen want thuis zitten de hele dag is echt saai na een tijdje. Maar nog geen idee wat!
Eigenlijk doe ik wel heel graag wat ik nu doe haha, maar anders misschien zelfstandig loopbaanbegeleider ofzo, geen idee.
Of een sauna complex zetten!
23/10/18 09:08
Ik zou mijn job behouden omdat ik die graag doe. Maar wel meer tijd maken voor reizen, workshops volgen en meewerken aan / opstarten van open source projecten.
Ik speel wel niet met de lotto, dus ik ga op een andere manier stinkend rijk moeten worden. :p
23/10/18 09:29
Ik denk dat ik mijn job zou behouden, maar wel nog maar aan 50% of zo.
23/10/18 09:44
Ik denk dak zin heb in koude rijstnoedels met avocado en komkommer en mss een gepocheerd eitje erbij
Met sojasaus en tahini

Ma things might change de dag is nog jong
23/10/18 09:59
quote door

Ik denk dak zin heb in koude rijstnoedels met avocado en komkommer en mss een gepocheerd eitje erbij
Met sojasaus en tahini

Ma things might change de dag is nog jong


Ook een fijne manier om de lottowinst aan te spenderen.
23/10/18 10:01
Potverdikkie
23/10/18 10:02
quote door

Potverdikkie


Hihihi
23/10/18 10:06
Ahja, mijn lief speelt wel sinds een jaar elke maand Lotto. Hij wint eigenlijk heel vaak iets, maar dan kleinere bedragen (5 euro enzo) waar hij dan mee verder speelt. Indertijd heeft hij mij beloofd dat hij op een dag rijk zou worden en de Lotto zou winnen, en ik houd hem eraan. We zijn intussen wel al 11 jaar verder. Still waiting.
23/10/18 10:06
Ik zou mijn huidige job verder doen tot ik het nimeer leuk vind of goed kan, en dan zou ik reizen comme jamais en dan mijn huis ombouwen tot kangoeroewoning voor met mijn ouders maar dan met ook een kattenopvang in zodat ik keiveel poesjes kan redden en mss ook andere dieren

En terwijl ik dan nog reis kunnen mijn ouders voor de diertjes zorgen

Ok fix mij nu dat geld
23/10/18 10:27
- Job opgeven
- Direct de wereld gaan verkennen
- Vrijwillig gaan werken voor hulporganisaties
- Indien tijdelijk in eigen land, fulltime asshole uithangen tegenover egoïstische personen. (linksrijders, foutparkeerders, gepensioneerden die met hun duim in het gehakt knijpen in de supermarkt)
23/10/18 10:30
Of, ik zou mijn huidige job behouden, mss wat minder uren in de week presteren en meteen ook in een huis gaan wonen dat groter is dan mijn huidig huis.

Of ik verkas naar het buitenland zonder echt de vrees te moeten hebben in problemen te geraken qua financiën. Daar dan lekker een huis naar je wens meteen kopen, op't gemakske een fijne job vinden.

En meer van de wereld zien. Sowieso eens naar Japan, de VS, ... .

23/10/18 12:46
Ik zou mijn job (apotheker) zeker behouden, want ik doe dat supergraag. Het enige wat jammer is, zijn de late werkuren, dus ik zou dan bv. enkel in de voormiddag willen werken. Ideaal :D
Voor de rest met het geld ons boerderijtje meteen verbouwen i.p.v. eerst weer een aantal jaar te moeten sparen.
En meer huisdieren, want meer tijd!
23/10/18 13:10
Ik zou mijn job opgeven en een huis bouwen in het buitenland, ik zou een nieuwe auto kopen, een semi normale maar ook een sportvoiture. Ik zou sowieso een spaarrekening maken voor de kinderen die ik nog niet heb en wat in aandelen investeren.

en dan zou ik terug gaan studeren als slager-spekslager en mijn droom is om dan een eigen keurslagerij te openen, dan wel ook met personeel, cuz.. budget is ter beschikking.

23/10/18 13:25
Achlys
Vooral veel tekenen.
En dus deftig en veel tekenmateriaal en doeken en verf kopen en een giga atelier en eens wild gaan met dat alles.