Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652
Spel #10: Kleuter-Clash : 1950 reacties (1/98) [Weerwolven]

Spel #10: Kleuter-Clash



Winnaars :
Wolven : AdrianHealey , catonthewall , Salto , snakeeyedboy , taboo , Unni , Warodon

Verliezers :
Burgers: beautifullies , Blizzerd , Dagdromen , Freakske , GabrielGarcia , Nakkeskud , Positivisme , Procaffeinate , Ramp , Romaric
Gemengde geliefden: erroarist, Relashio


Karakters

Regels functies en rollen

tekeningen


Dag 0: 9
Nacht 0: 15
Dag 1: 36 (burgemeester verkiezing)
Nacht 1: 38 (kill op Dagdromen)
Dag 2: 55 (stemming op Romaric)
Nacht 2: 58
Dag 3: 70 (stemming op Salto)
Nacht 3: 73 (erroarist en Relashio)
Dag 4: 80 (stemming op Snakeeyedboy , dood van Procaffeinate)
Nacht 4: 82 (kill op ramp)
Dag 5: 90 (stemming op freakske)
Nacht 5: 92 (kill op Blizzerd, en overwinning door de wolven wegens stem-meerderheid)

93 : lijst met volledige verdeling


30/05/17 20:13
Algemene info over het spel (vooral voor nieuwe spelers)

- Dit is ondertussen al ronde 10 van de noxa-weerwolven reeks. Iedere ronde staat op zichzelf, en iedereen kan aansluiten. Voorkennis of ervaring met vorige rondes is niet vereist.Je hoeft enkel maar regelmatig online te kunnen zijn zodat je de deadlines (om de 2 of 3 dagen) niet mist. Alles wordt in de eerste stappen ook nog wel duidelijk uitgelegd, en nieuwe spelers mogen altijd om info of begeleiding vragen over wat dan ook.
- Er is een thema, er wordt van iedere speler verwacht dat die een origineel personage verzint dat enigszins binnen het thema past. Inschrijven doe je dus door je personage en een korte omschrijving (10tal regels is zeker voldoende) als forumpost te plaatsen voor het begin van het spel. Daarna krijgt iedereen bij het begin van het spel een pm met daaarin een functie en een rol, uitleg van hoe die werken, en wat je moet doen om te winnen. Meestal is het dan een kwestie van je functie zo goed mogelijk te gebruiken, contact te zoeken met andere spelers van je team, vertrouwensbanden op te bouwen, en de tegenstanders uit het spel te krijgen. Vertrouw echter niemand zomaar, want iedereen heeft wel een reden om te liegen en misleiden.
- Er is ook een Telegram chatroom (niet noodzakelijk om het spel te kunnen volgen)
- Gamemasters (GM): Nem en Ypsilon
- document met alle functies en rollen, regels en uitgebreidere ronde info wordt binnenkort gepost en bovenaan de topic gezet. Het gaat min of meer het patroon van de vorige ronde volgen, met vooral variaties in de kleine lettertjes van functies, en met wat nodige aanpassingen en beperkingen om alles in evenwicht te houden.
- Er is een handleiding voor beginnende spelers
- Lees ook eens dit Weerwolven manifest met wat gedragsrichtlijnen. Kort samengevat: het is maar een spel; liegen en bedriegen mag maar blijf wel beleefd tegen iedereen.
- Vragen rondom het spel mag je hier altijd in deze topic stellen, specifieke vragen over je functie/rol doe je best in pm naar de gm’s.
- We staan open voor verzoekjes, zowel qua alliantie waarin je wilt starten als functies die je bijvoorbeeld liever niet zou hebben, alsook de moeilijkheidsgraad (of makkelijkheidsgraad) van je beginpositie. Als je bijvoorbeeld vanwege examens niet te veel tijd hebt om diepgaand te spelen en je laat ons dit weten, dan gaan we je ook niet met de moeilijkste functie opzadelen. Verzoekjes mogen enkel in pm naar beide GM’s, en mag je uiteraard niet publiek maken. Hoe vager de verzoekjes, hoe meer kans dat we er echt rekening mee kunnen houden.

____________________


Ronde 10: De Kleuter-Clash

Wulvergem is een klein afgelegen plattelandsdorpje. Zo afgelegen dat er nog een analoog telefoonkotje staat, er maar één veldwachter is en de plaatselijke middenstand bestaat uit twee kappers en drie café’s. Ook de onderwijs-sector is er zeer bescheiden. Er is enkel maar een kleuterschooltje met 2 klassen. De school is gevestigd in een vleugel van een groot en statig gebouw dat in een vorige eeuw de woonplaats was van de enige machtige familie van de regio, maar ondertussen in het bezit is van het gemeentebestuur. Naast het kleuterschooltje bevinden zich in het gebouw ook een kantoor van bovenvernoemde veldwachter, de plaatselijke post (1 postbode en 1 parttime loketmedewerker), het gemeentelijk onderhoud (2 werkmensen, met 1 camionette) en de vrijwillige brandweer (5 inwoners die jobs vlakbij hebben en om de maand een brandweercursus volgen om zich vervolgens te bezatten in het nabijgelegen café). Een echte burgemeester met eigen gemeentebestuur is er al lang niet meer na diverse fusierondes. Er zijn enkel nog wat kantoorlokalen waar de plaatselijke boeren om vergunningen of subsidies kunnen vragen, maar de echte burgerlijke administratie zit al lange tijd in de naburige hoofdgemeente. In een aangelegen schuur/garage heeft iemand ooit een poging gedaan om een landbouwmuseumpje op te richten, maar na het verdwijnen van die persoon heeft niemand ooit moeite gedaan om dat werk verder te zetten.

Het kleuterschooltje wordt beheerd door slechts twee leerkrachten: Juffrouw Nem is de jongste van de twee en ook de meest populaire onder de kleuters en beschikt over een echt kinderpsychologie diploma. Meester Yps is wat ouder en strenger, maar heeft ook de meeste ervaring. Ze hebben samen twee klasjes, maar ze wisselen vaak van plaats omdat ze elk wel graag bepaalde dingen liever wel of niet doen. Wat ze sowieso beiden graag doen is de kleuters leren tekenen. Er lijkt veel talent aanwezig, en de beide leraars doen wat ze kunnen om dit verder te ontwikkelen. De tuin van het gemeentegebouw gebruiken ze als speelplaats. De kleuters moeten echter afscheid nemen van Nem en Yps vanaf dat ze oud genoeg zijn om naar de lagere school te gaan, want ook voor een lagere school moeten de inwoners naar de hoofdgemeente gaan.

Het noodlot van de nationale crisis-besparingen sloeg echter ook in dit vredige geïsoleerde dorpje toe. Eind mei, met de zomervakantie in zicht, arriveerde een driekoppige commisie van het ministerie van onderwijs om de faciliteiten van de Wulvergemse kleuterschool te onderzoeken. Er gingen al decennia lang geruchten dat de kleuterschool eigenlijk vrijwel niet voldeed aan de moderne normen, maar niemand dacht dat het ooit tot iets zou leiden. De commissie heeft alvast haar voorlopig besluit meegedeeld: het gebouw is te klein, en er is niet genoeg budget voor 2 kleuterbegeleiders. Gelukkig krijgt de kleuterschool nog tot na de zomervakantie de tijd om zelf een creatieve oplossing te bedenken voor dit probleem.

En zo gebeurde het dat Juffrouw Nem en Meester Yps op een avond met een fles wijn zaten te vergaderen in het ‘directielokaaltje’ in de gang naast de twee klaslokalen. Ze waren beiden heel pragmatische mensen, vol empathie voor hun kleuters en hun toekomst. Met hun opvoedende skills wisten ze als geen ander hoe ze deze situatie moesten aanpakken. Nadat ze het rapport van de commissie nog eens in stilte hadden nagelezen, kwamen ze vrijwel gelijktijdig tot dezelfde geniale conclusie:

WE DELEN DE KLEUTERS OP IN TWEE GROEPEN EN WE LATEN HEN VECHTEN TOT DE DOOD EN WE DOEN EEN WEDDENSCHAP OP WIE ER WINT EN DE WINNAARS MOGEN VOLGEND SCHOOLJAAR BLIJVEN !!!

Het gebouwencomplex bleek een ideale arena te vormen voor dit uiterst boeiende pedagogische experiment. Vanaf juni waren de meeste andere diensten toch vrijwel niet meer bemand vanwege de zomerregeling en kon het volledige domein dus gebruikt worden zonder iemand te storen.

Juffrouw Nem en Meester Yps riepen alle kleuters bijeen voor een laatste gezamenlijke activiteit waarbij de kleuters in het wilde weg mochten tekenen wat ze wilden. Op basis van hun tekening zouden ze uit de grote verkleedkoffer de nodige speciale attributen krijgen waarmee hun alliantie en krachten duidelijk zou worden, en een briefje met daarin een korte handleiding. Misschien zou het beter werken als die kleuters ook effectief konden lezen, maar zo slim waren die kleuters helaas niet.

Wie waren nu die kleuters die mee mochten strijden naar een verlengd verblijf in het schooltje? Tot nu toe hadden Nem en Yps die kleuters eigenlijk voornamelijk bij hun volgnummer genoemd, maar blijkbaar hadden ze ook namen en eigen persoonlijkheden. Inschrijven doe je dus door een kleuterpersonage te bedenken (een levend menselijk wezen tussen ongeveer 3 en 5 jaar oud) en wat unieke karakterdetails te geven. Je bent volledig vrij om het zelf aan te pakken hoe je wilt, maar hier zijn enkele sympathieke vraagjes die kunnen helpen bij het creatief proces:

- Op een schaal van 0 tot 10, hoe schattig en onschuldig zie je er uit?
- Welke dingen teken je graag, of waar knutsel je graag mee? Of ben je zo’n loser-kleuter die niet kan tekenen en knutselen?
- Wat wil je later graag worden? Brandweerman, piloot, politie-agent ? En op welke leeftijd ga je beseffen dat dit hopeloze dromen zijn en je later al blij mag zijn als je ooit werk vindt?
- Wat is je lievelingspeelgoed? En waarom kreeg je van je ouders nooit het speelgoed dat je echt wou? Misschien zien je ouders jou gewoon niet graag?
- Wie zijn je vriendjes in de kleuterschool? Gaan jullie elkaar nog kennen 20 jaar later, of gaan jullie elkaar negeren op straat omdat jullie hopeloos uit elkaar zijn gegroeid?
- Hoe zindelijk ben je? Doen je ouders nog moeite om je iets van manieren te leren of hebben ze dat al opgegeven?
- Wat is het domste dat je in je korte leven al hebt gedaan? Is er hoop op verbetering of gaat het vanaf nu enkel maar bergaf gaan?
- Wat is je lievelingseten? Hou je het nog bij fruitpap, of zit je al aan de fastfood, chips en cola omdat je ouders niet om je gezondheid geven?


(nota van de redactie: alle kleuters die meedoen in dit verhaal zijn volledig fictief. Er gaan geen hier echte kleuters sneuvelen. Het is maar een internetverhaaltje ter ontspanning. Echte kleuters zijn namelijk te lomp om fatsoenlijk om te gaan met allerlei potentieel wapentuig waarnaar gehint werd in het introverhaal. We hebben het getest en ze kunnen het echt niet. Wat een losers.)
30/05/17 20:17
AdrianHealey
Geen echte kleuters? Fuck dees.
30/05/17 20:18
hahaha wa een zalig thema :D
30/05/17 20:20
Eik kinderen
30/05/17 20:21
Ah wacht ze gaan dood!
Nice!
30/05/17 20:21
Relashio
Relashio is een kleuter van 5 jaar oud. Met haar blonde lange paardenstaart en haar groenblauwe ogen is ze het schattigste en liefste meisje van de klas. Ze heeft altijd de laatste nieuwe mode aan En bijna alles is glitter en roze of lichtblauw. Net zoals haar mama wil ze een webcammeisje worden, heel de dag filmpjes maken en lachen zoals haar mama doet, want mama verdient veel centjes daarmee en dan kan ze mooie kledij kopen. Haar favoriete speeltje is haar Barbie met eenhoorn en koets. Hier kan ze uren mee spelen. Haar vriendinnetjes zijn Beautifullies en Erroarist en ondanks dat ze heel erg verschillen dwingt relashio hen soms om mee te doen met Barbie spelletjes. Toen ze 3 jaar oud was heeft ze eens met mama haar speciale collectie kleurrijke speelgoedbananen gespeeld en mama was toen heel erg kwaad. Sindsdien rommelt ze niet meer in nachtkastjes..
30/05/17 20:26
Ik ga mee doen, char volgt nog.
30/05/17 20:27
AdrianHealey
Ik doe ook sowieso mee.
30/05/17 20:29
Ik doe ook mee!
30/05/17 20:29
quote door

Relashio is een kleuter van 5 jaar oud. Met haar blonde lange paardenstaart en haar groenblauwe ogen is ze het schattigste en liefste meisje van de klas. Ze heeft altijd de laatste nieuwe mode aan En bijna alles is glitter en roze of lichtblauw. Net zoals haar mama wil ze een webcammeisje worden, heel de dag filmpjes maken en lachen zoals haar mama doet, want mama verdient veel centjes daarmee en dan kan ze mooie kledij kopen. Haar favoriete speeltje is haar Barbie met eenhoorn en koets. Hier kan ze uren mee spelen. Haar vriendinnetjes zijn Beautifullies en Erroarist en ondanks dat ze heel erg verschillen dwingt relashio hen soms om mee te doen met Barbie spelletjes. Toen ze 3 jaar oud was heeft ze eens met mama haar speciale collectie kleurrijke speelgoedbananen gespeeld en mama was toen heel erg kwaad. Sindsdien rommelt ze niet meer in nachtkastjes..



Oooh <3
(Webcammeisje :' ))
30/05/17 20:45
AdrianHealey
AdrianHealey was duidelijk een 7 op 10 op de schattigheidsschaal, maar schijn kan bedriegen. Tekenen was totaal niet zijn ding; knutselen was meer zijn ding. Zijn huidige projecten - een laser om de andere kindjes mee af te maken, een teletijdmachine om in het verleden bepaalde zaken ongedaan te maken en een ruimteschip om het heelal te gaan verkennen - waren allemaal bijna af. De ambities voor later waren in het slechtste geval dictator van België, maar heerser van het zonnestelsel was toch een iets ambitieuzer doel. Zijn plannen waren duidelijk; wanneer hij het zou behalen, dat is nog een andere zaak. Zijn lievelingsspeelgoed - tussen het plannen en uitvinden door - was duidelijk de tol; zoiets onnatuurlijk en raar, daar moest hij toch regelmatig al eens tijd mee spenderen. Van zijn afschuwelijke ouders kreeg hij ook niet de basischemie set die hij oh zo nodig had om nieuwe vormen van benzinestof uit te vinden, dus voorlopig moest hij het stellen emt de zonnepanelen op het kleuterdagverblijf, maar ja; in dit weer was dat toch niet alles. De enige kindjes die hij tolereerde waren GabrielGarcia en Beautifullies. GabrielGarcia om dat hij van plan was om samen met haar het heelal te vermoorden; ze was een van de weinigen (maar zeker niet de enigen) die dezelfde doortraptheid, gemeenheid en innovativiteit leek te hebben die nodig is om een dictator te zijn. Wie omeletten wil, moet eieren breken. Het andere deel van het triumviraat was Beautifullies, die de juridische kant voor haar zou nemen. Het is immers nog altijd beter om de wet aan je kant te hebben om je kwaadaardige plannen te ondersteunen. Zindelijkheid is echter een skill die AdrianHealey nog niet onder de knie heeft; allemaal tijdverlies. Het comfort van een pamper en de tijdswinst die je daarmee boekt zijn essentieel voor het uitvoeren van alle snode plannen. Wrslk het domste dat hij al heeft gedaan was niet onmiddellijk die Yps en Nem doden toen hij de kans had; hopelijk zullen ze op lange termijn zijn plannen niet in de weg staan... Uiteindelijk wordt hij nog altijd het meeste blij met een goed fruitpapje. Mens sana in corpore sano. Das het motto van Adrianhealey. En veni, vidi, vici; daar is hij klaar voor.

30/05/17 20:55
Warodon
Dit is geweldig.

Ik stel ook vooj dat iedejeen zo als een kleutej moet pjaten zo :3
30/05/17 20:58
Relashio
*klopt op Warodon met haar unicorn
30/05/17 21:11
Warodon
wh...wh...WHEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIH
30/05/17 21:22
Unni is de kleinste van alle kleuters, maar wel de schattigste. 12/10 op de schaal. Unni kan al heel goed spreken maar niemand snapt wat ze zegt. De leerkrachten zeggen soms dat het als Chinees klinkt maar het is eigenlijk gewoon Frans. Knutselen en tekenen is haar lievelingsdoenerij, zo tekent ze realistische nabootsingen van menselijke ingewanden en lichaamsdelen en heeft ze al wel eens een nephartje gemaakt. Helaas was papier daar niet goed genoeg voor en misluke de eerste harttransplantatie op een kikker. RIP Froggo. Gelukkig leerde ze daaruit dat ze misschien best eerst de anatomie van de diertjes leert voor ze hen geneest.
Soms gaat ze dus op de speelplaats op zoek naar kleine diertjes en snijd ze die open in haar praktijk om dan later te tekenen wat ze allemaal zag. Haar praktijk is de noordelijke hoek van de speelplaats.

Haar lievelingsspeelgoed is de echte scalpel, jammer genoeg pakken Yps en Nem dit telkens af dus houdt ze zich bezig met een neppe dokterset. Ze speelt vaak doktertje met de mensjes van haar klas, vooral omdat ze vaak gevraagd wordt. Alhoewel ze niet zeker weet of ze echt wel doktertje spelen of dat ze gyneacoloogje spelen. Maar ze vergeeft hun onwetendheid.

Ze is zindelijk sinds de keer dat ze de kak uit haar pamper gebruikte om te tekenen, dit deed ze in een heel creatieve bui. Jammer genoeg waren de leerkrachten niet gesteld met kak op hun muur en kreeg ze slaag. Sindsdien kakt ze op de pot.

Later wilt ze mensne opensijden, dat heet chirurg denk ik. Of seriemoordenaar. Alhoewel ze te lief is voor seriemoordenaar. En te schattig. Misschien.

Haar lievelingseten is spaghetti, haar favoriete bezigheid tijdens eten is tekenen met voedsel en dissecteren van groentjes.


30/05/17 21:30
Unni, altijd zo seksueel getint gij
30/05/17 21:31
is dit kritiek want ik bedoel het als grap he :(
30/05/17 21:36
Warodon
Bobje is een schattig mannetje van vier jaar...of vijf. Kalenders lezen kan hij nog niet zo goed. En nu ja, schattig, vooral zijn mama vindt dat, maar zijn papa zegt dat hij stoer is.
Bobje is zeer artistiek ingesteld, vooral tekenen is zijn grote passie. Menig papier, muur en gezicht van klasgenootjes hebben al mogen prijken onder zijn kunstzinnige uitspattingen. Bobje tekent graag de dingen die hij op de computerspelletjes ziet die zijn papa graag speelt: soldaatjes, ridders, geweren,... Deze spelletjes speelt hij dan ook na in Lego. De andere kindjes vinden dat Bobje wel goed kan tekenen en vragen hem om tekenles. Als hij groot is wordt Bobje striptekenaar, iets waarin hij gesteund wordt door zijn ouders. Bobjes haar wordt altijd door de mama met de keukenschaar geknipt, dit altijd gepaard met een waar weenorkest. Zo loopt Bobje meestal rond met een Jommekeskapsel, tenzij hij er weer eens zelf de schaar in gezet heeft, waarna de mama er met de tondeuse door moet. Het domste dat hij al in zijn jonge leven heeft gedaan, is zijn kauwgom in zijn wenkbrauwen plakken, waardoor hij een week lang zonder wenkbrauwen naar school is moeten gaan. Bobje eet graag wortels, zijn lievelingswortels zijn die die hij mag plukken uit de tuin van zijn opa: piepklein en vuil, maar gewoon even wassen en ze smaken sappig en zoet. Hij deelt ze ook graag uit op de speelplaats. Uiteraard is Bobje zindelijk, Bobje is al een grote jongen.

(Dit is trouwens 100% waarheidsgetrouw)
30/05/17 21:47
quote door

is dit kritiek want ik bedoel het als grap he :(



Nee ik ben fan
30/05/17 21:51
AdrianHealey
- Unni
- Relashio
- AdrianHealey
- Warodon

- Beautifullies & Gabrielgarcia (forthcoming)