Job al aannemen tijdens solliciteren?

17/05/16 21:59
Invictus
Hallo noxa

Ik had er al eens iets over vermeld in mijn nieuws, maar ik ben er nog steeds niet uit en het bezorgt mij veel kopzorgen en stress.
Ik studeer verpleegkunde en studeer normaal gezien af eind juni. De kans bestaat natuurlijk ook dat ik pas in september afstudeer.
Ik ben aangenomen bij het wit-gele kruis een paar weken geleden. Ik moest toen nog op tweede gesprek in een rusthuis als verpleegkundige en kwaliteitscoördinator. Ik heb hen dit gezegd en ze hadden hier bij het wgk begrip voor. Ik zou ten laatste vrijdag iets horen van dit rusthuis en dan zou ik kiezen tussen deze twee jobs. Dat is gewoon kiezen wat ik het liefste wil doen.
Maar nu is er nog een ambetante factor bijgekomen. Ik mag ook op sollicitatie bij mijn stageplaats in Leuven, voor op de diensten pediatrie en neonatologie. Wat een buitenkans is, zeker zonder banaba, omdat hier zeer weinig werk in is. Ik heb deze kans gegrepen en ik mag een van de dagen/weken op gesprek.
Nu zit ik het met het volgende... Van die job in Leuven hoor ik pas binnen een maand of ik daar mag starten of niet. Is het dan oke om in tussentijd de job van het wit-gele kruis of dat rusthuis aan te nemen en nadien dan af te zeggen? Ik zou echt heeeeel graag nog kunnen solliciteren bij het wit-gele kruis later, dus ik wil dat niet op een slechte manier beëindigen. Ze zitten ook nu al te mailen om te horen of ik al iets weet of niet omdat ze anders dringend de vacature terug moeten openzetten.

Ohja, bij die jobs in dat rusthuis en op pediatrie/neo zou ik niet kunnen starten als ik niet afstudeer in juni. Bij het wit-gele kruis kan ik sowieso starten, ook al studeer ik af in september.

Ik weet echt niet wat ik moet doen en ik krijg echt bijna iets aan mijne tikker als ik daar aan denk. Help me noxa.
17/05/16 22:03
pijlbord
Ik weet niet of ik uw uitleg goed begrijp maar normaliter is het geen peobleem om uw job je 'annuleren' als ge er nog geen dag gewerkt hebt.

meestal tekent ge uw contract ook pas de eerste dag dat je begint of kort ervoor.
17/05/16 22:07
Invictus
Bij het wit-gele kruis worden de contracten nu al getekend.
Een vriendin van mij heeft daar 2 maanden geleden al een contract getekend.
17/05/16 22:07
Is dat nav wat ik gezegd heb ;) ?
17/05/16 22:07
Inderdaad van dat tekenen dag wanneer ge start of kort ervoor.

Als ge toch "nu" al tekent voor bvb pas in september te beginnen is het zelfs legaal om gewoon uw opzeg te geven (minimumopzeg is dat dan, ik denk 1 week? Weet het niet meer van buiten, kan het morgen opzoeken alst echt nodig is).
17/05/16 22:08
DeadAngell
Ik zou daar zelf gewoon eerlijk over zijn, als ge in de toekomst nog eens een kans zou willen wagen bij die andere jobs. Eerste indrukken zijn moeilijk ongedaan te maken, dus een job annuleren gaat niet in goede aarde vallen.
17/05/16 22:11
Invictus
Ja dat zou ik dus ook denken.
Maar als ik nu eerlijk ga zijn, gaan die niet schoon nog een maand wachten op mij he. Dan nemen die gewoon iemand anders aan.
17/05/16 22:17
Koekwaus
Ik zou het aannemen, ook al moet ge het daarna misschien opzeggen. Ge geraakt misschien nooit meer binnen bij het wit-gele kruis in die afdeling/regio, maar dan zoekt ge het maar ietsje verder als ge daar écht wilt werken.
17/05/16 23:30
Invictus
Dat is ook waar, maar die werken allemaal samen, dus ale, ik zou sowieso altijd terug bij de eerste instantie op gesprek moeten, en die weten dat allemaal van elkaar.
Ik wil liever eerlijk zijn, zodat die mensen al iemand nieuw zouden kunnen zoeken. Maar ja...
17/05/16 23:58
josfindus
maar als ge nu ja zegt en dat vervolgens annuleert omdat ge ergens anders aan het werk zijt, dan hebt ge toch een ander job? wat maakt het dan uit wat die van u denken?
en ja ok die andere job kan eindig zijn, maar daar doet ge nieuwe ervaringen op. Die leiden misschien dan weer tot andere betere jobs.
18/05/16 09:01
Warum
quote door

Dat is ook waar, maar die werken allemaal samen, dus ale, ik zou sowieso altijd terug bij de eerste instantie op gesprek moeten, en die weten dat allemaal van elkaar.
Ik wil liever eerlijk zijn, zodat die mensen al iemand nieuw zouden kunnen zoeken. Maar ja...


Als ge nog niet alleen woont (dat weet ik niet, aangezien ge nog studeert), en ge zou liefst eerlijk zijn, dan zou ik gewoon eerlijk zijn... Je hebt nog twee andere lopende sollicitaties die je ook graag zou doen, en je hebt nog geen echte NOOD aan inkomsten dan. Als ge nu al aan het solliciteren zijt zult ge wel een job vinden hoor!
Ik denk dat ge u nu niet goed voelt bij de situatie van het verzwijgen en aan het lijntje voelen, en voor het wit gele kruis is dat inderdaad ook niet leuk als ze dringend de vacature moeten heropenen.
Ik heb ook een tijdje liggen rond-solliciteren terwijl ik werkte waar ik nu werk, omdat ik daar totaal geen zekerheid had (ik wist maar de dag voor het einde van mijn contract of ik nog een maand mocht blijven, en dat ongeveer een half jaar lang). Op mijn werk wisten ze dat ik nog sollicitaties deed, en op mijn sollicitaties heb ik ook eerlijk verteld dat ik al werk heb maar op zoek was naar iets nieuw en waarom. Ik heb dan ook een vaste job binnen gehaald maar toch afgezegd, en dat vonden ze heel jammer maar ze hebben altijd wel een "nummer 2" als je nee zegt. Omdat ik van meet af aan eerlijk was vonden ze dat hoogstens jammer en waren die ook niet boos, ze begrepen dat helemaal.
18/05/16 10:56
Eerlijkheid duurt het langst en kom je het verste mee!
18/05/16 15:38
Niet
Ik vind het raar dat het wit-gele kruis zegt dat ze dan 'dringend die vacature moeten heropenen' als ge toch pas in september zou beginnen? Alee het lijkt dan niet dat die positie direct ingevuld moet worden dus waarom zouden die niet nog een maand kunnen wachten als ze u echt willen?

Praktisch vraagje wel, als ge nu al tekent wa is dan uw startdatum? Want da hangt precies af van wanneer ge afstudeert? En als ge da graag wilt doen, moet ge tekenen eh, krijgt ge voor da ge afstudeert een andere aanbieding die u nog meer interesseert, kan je da nog altijd afzeggen en dan heb je een job die je leuker vind dus dan moet ge u toch geen zorgen maken over hoe da over komt bij die van't wit-gele kruis. Binnen 10 jaar zijn ze da al lang vergeten denk ik zuh :D
18/05/16 19:48
Invictus
quote door

Ik vind het raar dat het wit-gele kruis zegt dat ze dan 'dringend die vacature moeten heropenen' als ge toch pas in september zou beginnen? Alee het lijkt dan niet dat die positie direct ingevuld moet worden dus waarom zouden die niet nog een maand kunnen wachten als ze u echt willen?

Praktisch vraagje wel, als ge nu al tekent wa is dan uw startdatum? Want da hangt precies af van wanneer ge afstudeert? En als ge da graag wilt doen, moet ge tekenen eh, krijgt ge voor da ge afstudeert een andere aanbieding die u nog meer interesseert, kan je da nog altijd afzeggen en dan heb je een job die je leuker vind dus dan moet ge u toch geen zorgen maken over hoe da over komt bij die van't wit-gele kruis. Binnen 10 jaar zijn ze da al lang vergeten denk ik zuh :DIk start sowieso begin juli, bij alle jobs. Het probleem is, als ik niet afstudeer in juni, dat ik dan alleen bij het wit-gele kruis kan beginnen omdat die ook toeren maken voor zorgkundigen. En dat attest heb ik al in handen. die van het wgk hebben dus dringend iemand nodig dat begin juli kan starten. Dus ik begrijp hen wel.
En waarom ik mij daar zorgen over maak dat ik daar niet meer kan aankloppen.. Als ik later misschien ooit kinderen heb, wil ik waarschijnlijk graag een job dicht bij huis doen, dus dan is dat wel een mooie job... Ik wil alle opties openhouden.
18/05/16 21:49
Warum
als er een ding is dat ik heb geleerd, is dat de zorgsector een komen en gaan is van mensen. die gaan zich u echt niet herinneren tegen die tijd :p teznij ge daar effectief al gewerkt hebt
19/05/16 12:06
Ellun
Kunt ge ni afspreken met wgk dat ge daar als jobstudent zou werken als ge niet afstudeert in juni? En aan de andere afdelingen vragen om september pas te beginnen? Dan hebde sowieso nog goed verdiend als student en kunde in september uw keuze maken.
Mijn broer kreeg ook enkele jobaanbiedingen als verpleegkundige en die heeft zijn startdatum onderling afgesproken, kon bij alle drie de afdelingen over gepraat worden... Hij wil eerst een maandje vakantie nog :)
19/05/16 12:25
Invictus
Daar kan inderdaad over gepraat worden, maar ik wil zelf graag in juli starten omdat ik echt geld wil verdienen :) en omdat ze allemaal dringend op zoek zijn ook.
19/05/16 13:45
carbonanotglue
luxe positie wel!
19/05/16 13:52
AwesomeLand
Ik zou gewoon echt open vertellen wat er speelt waarom ge twijfelt en dat ge weet dat ge ooit heel graag daar wilt werken maar niet nu misschien al.
19/05/16 16:16

Ik heb hetzelfde probleem momenteel, en dat nog maar met stageplaatsen. Eigenlijk heb ik één plek die ik absoluut de voorkeur geef, en daarnaast twee plaatsen die mij aanspreken maar niet evenveel. En uiteraard is die ene plek diegene die het langst op zich laat wachten.

Ik heb met alle partijen open kaart gespeeld, duidelijk gemaakt dat ik met meerdere organisaties in contact sta. Die hebben daar allemaal veel begrip voor opgebracht, omdat die ook beseffen dat ge goede keuzes moet maken en daar dan ook wel even over wilt nadenken.

Dus wat al de rest ook al zegt; speel open kaart en start gewoon al de procedure op bij WGK. Zo zijn voor uzelf en WGK de zaken al duidelijk. Stel dat je over een maand die andere job hebt, dan zijn dat zorgen voor dan? Je bent sowieso niet de eerste die zoiets doet denk ik :)