Thuiscursussen

27/10/19 20:52
Hey noxa,

Ik ben zo iemand met duizend interesses naast mijn full-time job. Ik ben bijvoorbeeld nu aan het zien voor zo'n thuiscursus juwelen maken bij NHA. Ma er zijn zoveel toffe cursussen en organisaties dat ik wat het overzicht verlies.

Bij deze, deel uw ervaring! Wat hebt gij van thuisonderwijs gedaan, waarom, hoe wat waar en doet ge er nu nog iets mee?

27/10/19 20:53
Oke mijnen titel thuisONDERWIJS is wat overdreven, kheb het meer over cursussen. Excuseer :)
27/10/19 21:26
Ooit zo'n cursus van NHA besteld, nooit open gehad :(
27/10/19 22:00
Kzou psychologie kiezen of criminologie of iet in dien trend.
27/10/19 23:37
NHA had ik nog nooit eerder van gehoord, is dat iets erkend?
Ook een grote fan van zelfstudie hier. Een paar jaar geleden een aantal toffe en gratis cursussen bij Coursera gevolgd: Sociale psychologie, Design en Python programmeren, uit interesse. Ik ben toen aan nog een aantal cursussen begonnen waar ik het onderwerp wel interessant van vond maar dat ik totaal niet naar die docent kon luisteren dat ik afhaakte, helaas. :p
Nu onlangs aan C# begonnen op Udemy o.a. in combinatie met de 3D-software waar ik mee werk, super interessant omdat al die dingen ook toepasbaar zijn in mijn werk en dat dan vereenvoudigt/versnelt.
De 3d-software waar ik mee werk heb ik ook op basis van zelfstudie geleerd, daar heb ik geen specifieke cursus voor gevolgt maar veel gegoogled en rondhangen op het forum van die software. Daar heb ik nog het meeste geleerd: door vragen te stellen aan anderen, door anderen proberen verder te helpen en door te leren van anderen hun antwoorden.
28/10/19 08:10
Kheb ook zo'n cursus gedaan over honden, super interessant om te lezen, maar de taakjes maken en inschrijven voor het examen zondere en echte deadline te hebben ging niet voor mij jammer genoeg. Dus ik heb wel veel bijgeleerd, maar nooit het officiële papier behaald waarop bevestigd wordt dat ik veel heb bijgeleerd :p
28/10/19 09:18
Ik volg een cursus bij Centrum voor Avondonderwijs en die hebben echt heel veel leuke zelfstudie cursussen!
Geen taakjes, een jaar begeleiding indien gewenst en 5j de tijd om uw examen af te gaan leggen
29/10/19 00:13
ah en Coursera doe ik inderdaad ook! Kheb al 'HTML, CSS & Javascript'; 'Science of Well-being' & 'Project Risks and Changes' gedaan! Alle 3 wel goed ook. Nu bezig met 'AI for everyone'.
Bij CVO van mijn comment hierboven is het 'Project Management' wat ik doe. Da's wel een papieren cursus en vind ik iets moeilijker om mij aan te zetten zo 's avonds. Coursera is digitaal en dus nog handig voor de dode momentjes op t werk haha
29/10/19 06:09
quote door

Ik volg een cursus bij Centrum voor Avondonderwijs en die hebben echt heel veel leuke zelfstudie cursussen!
Geen taakjes, een jaar begeleiding indien gewenst en 5j de tijd om uw examen af te gaan leggen


zouden werkgevers waarde hechten aan zo'n cvo diploma?
29/10/19 08:49
atir
ik heb een cursus 'therapie met honden' gedaan. En dan nog extern een bijscholing gevolgd. Zodat ik juiste papieren heb als er eventueel inspectie komt voor het werk en zelda is aanwezig. Nu ik heb eerst de thuiscursus gedaan, examen afgelegd en daarna via de pxl nog e paar dgen animal assisted therapy gedaan en in gent ook. ik moet zeggen dat de 3 cursussen elkaar heel fel overlappen :) Dus die thuiscursus was wel goed.

Heb ook personal trainer gedaan via thuiscursus ma da leerde echt niet leuk. Dus ik heb toen online een cursus gevolgd en die was veel duidelijker.

ik denk in denk aan knelpuntberoepen dat de werkgevers er wel wat waarde aan hecthen :)
29/10/19 20:13
quote doorzouden werkgevers waarde hechten aan zo'n cvo diploma?


Zou gij waarde hechten aan zo'n diploma als gij een werkgever waart? Waarom (niet)?
Lijkt mij ook inderdaad grotendeels af te hangen van welke job/beroep.
29/10/19 22:43
Gho ge gaat niet kunnen opboksen met enkel da vs hogeschool diploma's ofzo maar t kan u wel zeker differentiëren tegenover anderen met t zelfde hoger onderwijs diploma! Da toont leergierigheid en een extra skill.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.