Dodentocht

08/02/18 11:29
Ik zou dit jaar graag meedoen aan de dodentocht in augustus, als mijn trainingen er voor meevallen tenminste.
Ik heb nu al een paar vraagjes (een goede voorbereiding is half het werk, en ik hou niet van het onbekende, dus ik wil zoveel mogelijk op voorhand weten), en zou ook graag wat ervaringen van anderen horen die hem al begonnen en (al dan niet) uitwandelden.

Eerst praktisch: training.
Ik zoek een app die mijn trainingen wat interessanter maakt en vooral makkelijker uit te stippelen. Vorige week zondag wou ik een wandeling maken van 6-7km, en doordat ik afstanden nogal verkeerd inschat ben ik geëindigd aan 9km. Op zich niet zo erg, maar ik wil ook niet voorhebben dat ik denk dat ik 15km ga wandelen, dan thuiskom en zie dat ik er maar 12 deed en dan nog eens moet vertrekken voor 3 extra. Op deze aantallen nog geen ramp, maar zodra ik aan de 30-35km zit, zou zoiets echt wel heel mijn moraal van die week kunnen breken.
Het zou handig zijn als er een app bestond waar ik gewoon kan ingeven “ik wil in deze omgeving 10km wandelen” en dat die app een parcours uitstippelt met eventueel een paar honderd meters afwijking. Ik weet dat het (handmatig) mogelijk is via google maps, maar dat vraagt vrij veel voorbereidingswerk en lijntjes hertrekken als ik veel te ver zit in aantal km’s enzo, en dan onderweg de verschillende tussenstappen ingeven op gsm, enfin, dat moet toch makkelijker gaan? Tips voor zo’n apps?

Ik zoek ook een app waar ik per week kan bijhouden welke wandelingen ik inplan, en dan achteraf kan aanduiden of ik ze gedaan heb en wanneer. Dit kan in principe in excel, maar dat geeft ook niet zo mooi en handig op gsm. Dus als jullie er apps voor kennen, shoot.


specifieke technische vragen
- is het altijd hetzelfde parcours? Of grotendeels hetzelfde? Of elk jaar zo anders mogelijk om trouwe wandelaars afwisseling te bieden?
- is de omgeving daar redelijk plat of met veel bergop / bergaf?
- hoe werken die controleposten? Verliest ge daar veel tijd? Is dat zoals bij De Gordel vroeger dat ge iets moet laten aftekenen (of een chip scannen, in iets modernere technologie)? Ga ik daar veel tijd verliezen? Kwil niet te lang nutteloos staan ronddraaien :p
- HOE blijven jullie zo lang wakker? Ik plan die vrijdag zoveel mogelijk te slapen, maar ik heb een heel vast slaapritme waar mijn lichaam moeilijk van afwijkt (slapen tussen 23u en 7u, soms tot 8u, zelfs in het weekend). Nachtjes doordoen lukt mij al jaren niet meer.
- ik heb zwakke knieën en ondervind al last bij wandelingen vanaf 6km ongeveer. Zijn er specifieke oefeningen om mijn knieën te verstevigen? Of is vermageren en stilaan het aantal km’s opdrijven bvb al voldoende (ik weeg relatief veel dus kan mij inbeelden dat dat mijn knieën niet goed doet).


training afgerond, dodentocht zelf – jullie ervaringen
- Zijn hier mensen die hem al gedaan hebben? Al dan niet afgemaakt? Hoe ging dat?
- Hadden jullie veel getraind hiervoor of gewoon hup, begonnen?
- Hebben jullie alleen gewandeld of samen met iemand (of een groep)? Ging dat makkelijk om samen te blijven? Wat als 1 van de 2 (of meer) wil opgeven? Gewoon achterlaten?
- wat vonden jullie het moeilijkste stuk en waarom?
- aan de mensen die hem niet konden afmaken, hoe kwam dit? De afstand? De kou? De lange nacht? Voeten? Opengesprongen blaren/bleinen?
- hebben jullie andere tips dan the usual (goede schoenen, schoenen niet uitdoen, niet te lang gaan zitten, enz…)?
08/02/18 11:39
I knew it. :" )
08/02/18 11:46
quote door

I knew it. :" )


haha dit!
08/02/18 11:50
Bedankt voor de tips girls :s
08/02/18 13:08
Kheb gehoord da ge de eerste 50 vooral moet proberen, de meesten die die grens over gaan stappen hem uit
Maar kga volgen kwil hem ook graag stappen!
08/02/18 13:16
Nu ben ik eigenlijk ook wel geïnteresseerd, dus ik volg ook! (Voor volgend jaar ofzo, tegen augustus ben ik nog niet gereed vrees ik. :p )
08/02/18 13:16
Vriendin van mij heeft het uitgewandeld zonder voorbereiding. Vrij sportief, maar slechts een paar dagen op voorhand uitgenodigd. De mensen die haar uitgenodigd hadden zijn wel allemaal gestopt.
08/02/18 13:37
Hier is iemand op noxa die hem al een paar keer gedaan heeft.

Ikzelf 1 keer gestart enkele jaren geleden en tot 48 geraakt en teennagels kwijt :( ik zou em ook graag eens uitdoen
08/02/18 13:40
SardaukarLevenbrech
Idd wat Daisy zegt, al hoorde ik wel dat het 70km is en dat ge de laatste 30 er dan wel met gemak bijneemt.

Het belangrijkste lijkt mij ook letten op wat ge eet, voldoende energie binnen krijgen. U zo licht mogelijk kleden.

Let op, er zijn maar een beperkt aantal inschrijvingen dit jaar, i checked want ik wil ook meedoen.
08/02/18 13:45
Elk jaar hetzelfde parcour voor de 3 jaren dst ik begeleidde. Ik zou op voorhand afspreken met iemand die een auto heeft. Die drank en eten in zen auto kan houden en afspreekplekken besprekeb van waar juklie elkaar ontmoeten.

Ik zou babypoeder kopen voor tussen u billen, want na 100 km gaat ge schuren. Extra paar sokken en een ehbo kit
08/02/18 13:49
Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar familie en vrienden wel. Ik heb samen met hen een stukje mee gestapt om hun moraal terug omhoog te krijgen.
Het lijkt me belangrijk dat ge steun krijgt rond u. Dus mensen die af en toe meestappen, die komen supporteren, die u eten brengen.

08/02/18 14:03
quote door

Het lijkt me belangrijk dat ge steun krijgt rond u. Dus mensen die af en toe meestappen, die komen supporteren, die u eten brengen.


Noxameeting!
08/02/18 14:28
quote door

I knew it. :" )Dit dus ook. Ma ik volg ook want waarschijnlijk doe ik met u mee.
08/02/18 16:37
Ik zal wel roepen aan de zijlijn.
08/02/18 21:42
Ahja kheb ook gehoord da ge mss best tape over uw tepels plakt zowel man als vrouw omda als het regent schuren uw kleren/bh er tegen en da doet fokking veel pijn
08/02/18 21:43
quote door

Idd wat Daisy zegt, al hoorde ik wel dat het 70km is en dat ge de laatste 30 er dan wel met gemak bijneemt.

Het belangrijkste lijkt mij ook letten op wat ge eet, voldoende energie binnen krijgen. U zo licht mogelijk kleden.

Let op, er zijn maar een beperkt aantal inschrijvingen dit jaar, i checked want ik wil ook meedoen.


Ja 70 kan ook mijn geheugen is sheit haha
08/02/18 21:51
SardaukarLevenbrech
quote doorJa 70 kan ook mijn geheugen is sheit haha


Ma ik heb da gehoord vanuit onbetrouwbare zatte bron dusja hahaha
09/02/18 00:08
Wat deatheyesseenofuture al zei, is denk ik de allerbelangrijkste (gouden) tip (!) voor de dodentocht,: zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen... optrommelen en vragen die datum ook vrij te houden om te komen supporteren! Supporters maken echt het verschil. Ze kunnen u onderweg met auto of fiets voorzien van eten, drinken, verse sokken, nieuwe schoenen, blarenpleisters..., maar inderdaad het belangrijkste: morele steun!!

Als die enkele kilometers even met u meewandelen, meefietsen, u al roepend aanmoedigen, is een babbeltje komen doen... zorgen die voor de nodige afleiding (van de pijn/vermoeidheid van uw benen e voeten). Dat is vele minder lastig dan alleen wandelen.
09/02/18 08:31
Ik heb hem ook al uitgestapt, had maar een paar keer op voorhand geoefend (1x 15km & 1x30km).
Ik heb mijn voeten laten intapen en heb mij schoenen nooit uitgedaan (sommigen wisselen op elke post hun kousen). Veel reservekleren laten brengen door vrienden of familie (wij hadden veel regen dus veel gewisseld van regenbroeken enzo).

De controleposten scannen automatisch, dus je kiest zelf een beetje hoeveel tijd je daar doorbrengt. Op 50 km kan je wel kiezen voor een warme maaltijd (op voorhand), da zou’k niet aanraden. Allee ik vond dat heel voos om zo ‘s morgens een spaghetti binnen te steken, maar da’s mijn ervaring natuurlijk.

Ik vond persoonlijk het zwaarste stuk, het stuk naar Buggenhout. Daar moesten we via van die zandweggetjes waar dikke stenen op lagen, ik was toen heel blij da ik botinnen aan had!
Tis inderdaad ook wel vooral een groot stuk op karakter vond ik! Weten dat ge “nog maar” in de helft zit bij 50 km vond ik lastig, maar langs de andere kant krijgt ge dan wel zo ‘t gevoel van “kom seg nu doe ik hem uit”.
Ik denk da je wel het voordeel hebt van niet uit de buurt te komen, ik wist hoe ver het was van dorp tot dorp omdat ik uit de buurt ben.

Ik vond het wel een heeeel leuke ervaring! De mensen die u aanmoedigen als ge voorbij stapt, de opkomende zon en rust ‘s ochtends & vrienden die u aanmoedigen. Ik zou het graag nog eens opnieuw doen!
09/02/18 10:15
oehhh kwil ook wel eens maar 't zal ook niet voor dees jaar nog zijn :D