Zuid-Amerika

17/07/18 10:34
DreamersCircus
Dag Noxa,


Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die al veelvuldig rondgereisd hebben op dit (voor mij onbekende) continent? Ik ga daar namelijk volgend jaar op stage maar plan terwijl ook nog een aantal extra maanden om er wat te backpacken. Ik zoek dus vooral tips over transport tussen steden/landen, tips en tricks voor de belangrijkste sight-see-plekjes en andere dingen waar ik misschien niet direct aan dacht :D .

Vraag 1: heeft er al iemand ervaring met freight-travel of zo ne sail-crew om de atlantische oversteek te maken? (ik denk aan antwerpen/amsterdam/le havre richting colombia (cartagena))

Vraag 2: op 2/3 weken in Colombia welke steden zijn er must-see's of ervaringen die ge zou willen dat heel de wereld kan meemaken?

Vraag 3: Ecuador (waar ik 3 maanden ga zitten voor stage), zijn er afgelegen plekjes of coole dingen die niet overal op internet te vinden zijn?

Vraag 4: Van Ecuador plan ik over Peru, Bolivië, Paraguay richting Foz d'iguazu te gaan om daarna met mijn familie een week of 3 in Brazilië te reizen (gastgezin van mijn zus enzo). Ik denk dat ik met de bus ga maar bestaan er zo wat 'hop on hop off' formules? Ik heb al geresearched dat vluchten in zuid-amerika belachelijk duur zijn (en ook kei vervuilend) dus dat zou ik willen vermijden :p . Ik vond tot nu toe enkel 'cochabamba' ma om €2500 te betalen lijkt me wel echt veel als je ziet dat een busticket tussen twee landen ongeveer op €100 uitkomt? Anyway alle ervaringen zijn welkom!

Vraag 5: wat zijn de coolste/cheapste/leukste manieren om volgende bezienswaardigheden te doen: Galapagos eilanden, Machu Picchu, Titacacameer, Salar de Uyuni, Foz d'iguazu... (misschien vergeet ik er nog?)


't is lang op voorhand ja ma beter te lang als te kort denk ik dan :p En ik moet iets hebben om mij te motiveren om geld te sparen ^^

Alvast bedankt voor de tips!
20/07/18 09:51
Die oversteken hangen dik af van wanneer ge die oversteek wilt maken. Ge kunt ni op elk moment van 't jaar de atlantische oversteken, en ook in welke richting ge gaat is belangrijk. Ge kunt soms mee met lege cruiseschepen, en dan hebt ge voor een klein bedrag nen "all-in" maar aangezien er geen toeristen aan boord zijn, eet ge dus gewoon wat de crew eet en al dus geen luxueuze dingen verwachten. Maak u op fb anders eens lid van "Nomads" en stel uw vraag daar een keer, ge zult veel hulp en info krijgen en daar zijn veel mensen die dat al gedaan hebben.
31/07/18 21:57
Ik twijfel nog tussen Colombia en Vietnam/Laos voor eind dit jaar. Ik laat het u weten als het colombia is geworden :)


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.