Quiche

11/05/20 10:55
Een taartvorm gekocht in eerste instantie om quiche te maken :$
Welke quiche maakte jij dat een geweldig succes was?

Op een schaal van 10, hoe gezond/ongezond is quiche volgens jou? (1 - death in cakeform of 10 - healthy!)
11/05/20 11:09
Op zich door bladerdeeg en vaak ook nog patatjes er in te doen is dat niet zo gezond.

Wij variëren wel: aardappelen doe ik er meestal niet in, soms zelfs zonder deeg..

Quiche Lorraine, quiche met zuiderse groenten vinden wij hier lekker.
Ik zou eens quiche met broccoli en zalm willen proberen maar de man des huizes is geen broccoli fan :D

11/05/20 11:28
De spinaziequiche met feta van Jenny Alvares is echt HEEL lekker.
Ik maak quiches het meeste met broccoli, tomaat en feta.
11/05/20 11:55
Ik eet super graag geitenkaas dus dat smijt ik regelmatig in een quiche samen met spekjes omnomnom
11/05/20 12:01
Ik heb nog nooit patatten in ne quiche gedaan maar da bladerdeeg lijkt mij idd nie zo gezond
11/05/20 13:52
eikes quiche
11/05/20 14:16
Inderdaad, eikes. En brocolli, spekblokjes, ajuin en kruiderij. Goeie boel.
11/05/20 14:24
Quiche met geitenkaas, spek en tomaten, mijn favoriet
11/05/20 14:57
quote door

Inderdaad, eikes. En brocolli, spekblokjes, ajuin en kruiderij. Goeie boel.


Geef ei
11/05/20 16:56
Quiche met:

- spinazie + wortel + kerstomaatjes (aanstoven in de pan met genoeg look)
- fetablokjes
- verse munt (heel fijn gesneden)
- het mengsel met room en ei goed kruiden (peper, zout, komijn)

voila
11/05/20 17:40
zalm broccoli kruidenkaas kvind ik wel lekker. En idd, niet zo gezond.. als 0 super ongezond is en 10 is super gezond zou ik zeggen een 4,5 à 5 .
11/05/20 18:00
Eikes, eikes.
Zijden tofu, kruiden en groenten naar keuze, altijd lekker.
Maakt ook ineens dat enkel het deeg ongezond is.
11/05/20 19:13
Zalm, asperges, geitenkaas
11/05/20 23:28
quote door

Quiche met geitenkaas, spek en tomaten, mijn favoriet


Die krijg je morgen, voor mij wordt het morgen spinazie, gerookte zalm
12/05/20 10:24
In een quiche kan je zowat alles steken. (Hangt meer af naargelang eigen smaak)

Moest je eens geen bladerdeeg willen gebruiken zoals enkelen hier zitten te jodelen vanwege gezond-willen-zijn, snij of jaag enkele aardappelen door een mandoline (0,5mm Max) en leg deze als bodem tegen de zijkant. (minder boter, maar wat je in u quiche steekt maakt e groter verschil imo)

Je kan je ei-roommengsel ook variëren adh van 1/2 room/melk te gebruiken. Aan de andere kant is kaas ook vrij vettig en kan je evengoed daarin wat minderen.

Verschillende (gesmaakte) combo’s:
Feta spinazie
Walnoten prei en brie
Erwten wortel en gruyère
Broccoli (snij je bloempjes klein)

>> stoof, grill of kook u groenten op voorhand. Tis geene pizza, anders heb je een hard quiche-ke:)
>> varieer qua kruiding, laat zout eens achterwege en gebruik kippenkruiden (ja hier zit zout in), thijm/rozemarijn/...

Je kan een quiche ook vrij beleggen met de restjes uit u frigo. Ben nog geen slechte combinatie tegengekomen. Van pesto op de bodem tot bruine bonen of gegrilde pompoenstukken.
12/05/20 11:56
quote door



Die krijg je morgen, voor mij wordt het morgen spinazie, gerookte zalm


I know


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.