Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652 Quiche : 15 reacties (1/1) [Culinair]
Op zich door bladerdeeg en vaak ook nog patatjes er in te doen is dat niet zo gezond.
Wij variëren wel: aardappelen doe ik er meestal niet in, soms zelfs zonder deeg..
Quiche Lorraine, quiche met zuiderse groenten vinden wij hier lekker.
Ik zou eens quiche met broccoli en zalm willen proberen maar de man des huizes is geen broccoli fan
- spinazie + wortel + kerstomaatjes (aanstoven in de pan met genoeg look)
- fetablokjes
- verse munt (heel fijn gesneden)
- het mengsel met room en ei goed kruiden (peper, zout, komijn)
In een quiche kan je zowat alles steken. (Hangt meer af naargelang eigen smaak)
Moest je eens geen bladerdeeg willen gebruiken zoals enkelen hier zitten te jodelen vanwege gezond-willen-zijn, snij of jaag enkele aardappelen door een mandoline (0,5mm Max) en leg deze als bodem tegen de zijkant. (minder boter, maar wat je in u quiche steekt maakt e groter verschil imo)
Je kan je ei-roommengsel ook variëren adh van 1/2 room/melk te gebruiken. Aan de andere kant is kaas ook vrij vettig en kan je evengoed daarin wat minderen.
Verschillende (gesmaakte) combo’s:
Feta spinazie
Walnoten prei en brie
Erwten wortel en gruyère
Broccoli (snij je bloempjes klein)
>> stoof, grill of kook u groenten op voorhand. Tis geene pizza, anders heb je een hard quiche-ke
>> varieer qua kruiding, laat zout eens achterwege en gebruik kippenkruiden (ja hier zit zout in), thijm/rozemarijn/...
Je kan een quiche ook vrij beleggen met de restjes uit u frigo. Ben nog geen slechte combinatie tegengekomen. Van pesto op de bodem tot bruine bonen of gegrilde pompoenstukken.