Omgaan met de warmte

24/07/19 19:08
't zijn warme dagen, zoals iedereen wel merkt. Ik vermoed dat de meeste mensen zitten te puffen omdat wij sowieso nooit volledig kunnen wennen aan dit soort weer. (Ons Belgisch weer wisselt daarvoor te vaak)
Maar met de nieuwe hitte records in aantocht en vermoedelijk meer zulke zomers is het misschien leuk om elkaars tips en tricks te horen.

Wat doen jullie om de warmte te overwinnen? Hoe houden jullie de warmte buiten? Hoe houden jullie het hoofd koel?
En misschien ook, als ge dieren hebt, wat doen jullie voor hen?
24/07/19 19:20
Wij hebben een mobiele airco gekocht.
Werkt deftig genoeg (25 graden binnen nu ipv 30+).

Voor de hond: zwembadje in de tuin en hem binnen halen vanaf de schaduw weg is uit de tuin. We hebben hem ook een koelmat gekocht waar hij wel graag op ligt. En 1 hondenijsje per dag hehe.

Ben enorm blij dat ik toevallig een week verlof heb nu met de hitte want kzou nie weten wat te doen voor de hond als ik had moeten gaan werken :(
24/07/19 19:40
Ik heb al drie dagen geen hol gedaan voor mijn werk omdat mijn hoofd te duf is van de warmte, alsof het vol watten zit.

Er staan hier twee ventilators waar ik bevroren flessen water voor zet, met de illusie dat dat echt een verschil maakt (zoveel verschil voel ik niet). Daarnaast houden we alle rolluiken toe. Maar toch zit de warmte binnen. Af en toe steek ik mijn voeten in een bakje koud water, maar zelfs dat warmt snel op. Daarnaast neem ik lauwe badjes die voor even helpen. Voor de rest verwens ik de zomer, zoals elk jaar. Zeker met deze zieke temperaturen. We dachten even aan het huren van een mobiele airco, maar met een overnieuwsgierige kat die zich in elke spleet wil wurmen is het niet zo slim om een raam open te hebben waar een buis tussen moet.

Om dan over te gaan op madam de kat... Die is vorige week geopereerd en loopt met een medical shirt rond omdat ze niet van haar draadjes kan blijven. Ergste timing ooit voor een hittegolf. Door het weer is ze nogal loom, en ze ligt boven bijna constant in haar mandje. Beneden is het iets frisser, maar uiteraard: ze wil boven liggen. Ze heeft een koelmat, maar negeert die compleet, hoe vaak ik ze er ook opzet. Ik heb dan maar een ventilator op haar gericht met wederom een bevroren fles water voor. Om de zoveel uren maak ik haar hoofdje en oortjes ook nat met een koud washandje. Normaal zou ik met dat washandje over haar ganse lijf gaan, maar ze zit met dat irritante shirtje waardoor dat dus niet gaat, en uitlaten is geen optie. Pootjes nat maken lukt enkel als we met twee zijn, want ze heeft niet graag dat je aan haar pootjes komt. Wetende dat er katten zijn die nu zelfs met dit weer buitenzijn, probeer ik er niet teveel over te piekeren, maar uiteraard doe ik dat toch en blijf ik haar in dat mandje leggen. Want ohja: ze gaat ook helemaal boven in ons huis liggen aan de zolder, waar het het warmst is.
24/07/19 22:15
Voetbadjes!!
24/07/19 22:37
Sjurm
Veel drinken en veel zweten. Ge kunt daar weinig tegen doen he...
24/07/19 23:58
Depulso
Ondergaan eh.
25/07/19 00:05
Iemand op het werk zij tegen mij dat ik in klamme kleren moest gaan slapen. Of zelfs nat als ge dat kunt uitstaan. En liefst nog lange mouwen en pijpen. Uw lichaam dus zoveel mogelijk met nattigheid bedekken. 'Zo doen ze dat in Afrika ook'. :s
25/07/19 00:50
In mijn appartement is het fris (gelijkvloers en zeer goed geisoleerd)Ik had zelfs koud vannacht toen ik alleen met een laken sliep.
Maar buiten is het niet te doen dus kom ik alleen 's avonds buiten nu ik verlof heb.
Ik heb ook een ventilator in de living staan.
25/07/19 08:43
Adamm
“Omgaan”

There’s no such thing
25/07/19 09:35
Nee ik kan hier niet mee omgaan, dit is echt het vreselijkste uit mijn leven.
25/07/19 09:54
Vooral veel rusten he..
25/07/19 10:06
Ik kan met alles leven, maar niet met een stuur van 100 graden als ik na mijn werk naar huis moet rijden. :(
25/07/19 10:25
quote door

Vooral veel rusten he..


das wa moeilijk opt werk :D
25/07/19 10:26
Succes iedereen!
25/07/19 10:28
quote doordas wa moeilijk opt werk :D

Ja daarna he ;) . Het enige dat helpt bij mij is voeten in koud water en rustig aandoen. Al ben ik nu wel heel blij dat ik verlof heb ja :D
25/07/19 10:32
ermee omgaan... moeilijk. :) ik betrap mezelf erop te dagdromen over gletsjers en bergtoppen bedekt met sneeuw en ijs : ' )

- Ik probeer alles in m'n huis zoveel mogelijk af te sluiten overdag. We hebben van die stomme schuine ramen in onze keuken en daar heb'k een parasol voor gezet om de zon enigzins wat tegen te houden.
En openzetten van zodra het frisser is buiten, al gaat het afkoelen heel langzaam.
Deze ochtend ook nog eventjes alles opengezet voor vertrek naar't werk.
Onze slaapkamer was lekker snikheet. 31 graden.. dan zetten we het raam open van zodra het frisser is buiten, maar niet te neig omdat m'n kattecopter niet buiten mag 's nachts..

- een nicht van mij steekt haar hoofdkussen voor het slapen even in de diepvriezer. Ze zei dat het wel hielp.

- Verder: een shitload aan fris water voorzien. Ik maak ook een vatje met water met fruit in. Ik probeer veel water te drinken want anders zwel ik op.
- Geen alcohol drinken, want ge krijgt het er nog veel warmer van :/
- een zelfgemaakt ijsje eten
- polsen even onder fris water houden, geeft wel een verfrissend gevoel.

Onze kat voorzie ik van voldoende water, ik ververs het ook dagelijks. Een ijsblokje erin vindt hij maar vreemd (what is dis solid liquid?!)
Overdag zit hij binnen. Als hij buiten zit, kruipt hij altijd in de schaduw. Af en toe streel ik hem ook met een nat washandje.

Ik hoop dat het snel voorbij is.
25/07/19 12:00
quote door

- een nicht van mij steekt haar hoofdkussen voor het slapen even in de diepvriezer. Ze zei dat het wel hielp.


Vroeger op de chiro bij kampvoorbereiding kregen wij ooit het geniale idee om ons t-shirt in de diepvriezer te steken. Als we dat dan aandeden was dat lekker fris maar eens die koelheid weg was (10 seconden) voelde dat t-shirt dubbel zo warm aan. :p
Da was de eerste en enige keer da we da deden.
25/07/19 12:34
Ahja, ik slaap ook met 2 of 3 ijsblokken die ik in een keukenhanddoek wikkel. Ik druk dat tegen mij aan (1 aan hoofd, 1 aan borst, 1 aan buik), en zo kan ik in slaap vallen.
25/07/19 13:26
klagen
25/07/19 14:22
Uw2ePersoonlijkheid
Door op 't straat te gaan, wa gele hesjes te bevrienden, een paar auto's in brand te steken en de revolutie uit te roepen.
Om politieke actie vragen zodat we ni 2-4 keer zo veel dagen hebben hebben over een jaar over 20. Oh nee dat is al onvermijdelijk. Om er voor te zorgen dat we geen 10% kans hebben op inferno hell op aarde over een jaar of 100 dan.

'k Heb het ook te warm om te bewegen vandaag ze, daar ni van. Als er graag iemand mee ga staken 20 of 27 september laat weten.