Picknick plekjes Scherpenheuvel/Averbode

16/04/18 15:30
SardaukarLevenbrech
Misschien een ietwat specifieke vraag voor het merendeel van jullie, btw I'mma try.

Komend weekend willen we graag van het mooie weer genieten en op zoek gaan naar een leuk plekje in de natuur om te chillen.

Zo'n 15km lijkt me ongeveer voldoende om dat te zoeken, meer dan 2u met de fiets op pad lijkt me wat te veel om het nog 'chillen' te noemen :D vooral aangezien we dat niet vaak doen. Ook liefst een plaats waar niet veel volk komt, want we willen wat muziek luisteren met ons Bluetooth boxke, zodat we niemand lastigvallen :)

We vertrekken vanuit Tessenderlo en mij lijkt het leukst om eens richting Scherpenheuvel / Averbode te gaan.

Dus mensen die in die regio rustige, bosrijke plekken kennen, shoot!
16/04/18 15:45
Een ijsje eten in Averbode aan de abdij en dan gewoon in't bos & de heide daar wandelen (richting de vijvers). Daar is genoeg natuur. info

Ook 't broek in Testelt (etc) is keimooi om rond te wandelen en te chillen info hier .
16/04/18 15:52
SardaukarLevenbrech
Ohja, een vriend van mijn lief woont in Veerle en ik ga voorstellen hem te bezoeken, dus omgeving Veerle mag ook :)
16/04/18 15:53
SardaukarLevenbrech
quote door

Een ijsje eten in Averbode aan de abdij en dan gewoon in't bos & de heide daar wandelen (richting de vijvers). Daar is genoeg natuur. info

Ook 't broek in Testelt (etc) is keimooi om rond te wandelen en te chillen info hier .


Alright, de likjesdreef of hoe noemt het heb ik al eens bezocht met de auto, luv die straciatella! En kzag idd riviertjes of meertjes op Google maps daar in de buurt, jaaaa
16/04/18 19:51
Ja, gewoon daar in averbode ijsje eten en verder wandelen of iets eten/drinken bij de drie provinciƫn daar.

Of je fietst verder van Veerle richting Westerlo, en dan volg je de nete tot aan het kasteel van de Merode of daar in de buurt. Of je rijdt naar de abdij van Tongerlo, ook toffe omgeving voor een picnic en daar rechtover zijn ook ijsjes!
16/04/18 20:19
SardaukarLevenbrech
Fijne ideetjes allemaal! In de zomer zeker van plan om eens wat verder te gaan, eventueel met overnachting in een B&B, lijkt me heerlijk :D
18/04/18 14:45
Als ge een plaats zoekt waar niet teveel volk komt, zou ik zeker niet naar de lekdreef in Averbode gaan (of er alleen passeren en een ijsje meenemen), veeel te overcrowded tegenwoordig.

Ik raad eerder de Demerbroeken in Testelt aan, niet veel verder, en daar zijn veel vijvertjes, kreekjes, bossen, een leuke vogelkijkhut en is het nog heel rustig en supermooi! (google maps: vogelkijkhut Testelt)
18/04/18 16:31
In Averbode hebt ge ook het mariapark, das een gek sfeertje. Dat zijn allemaal oude beelden van bijbeltaferelen int groot, maar al best oud dus wat 'vergane glorie' (wat het misschien net leuk maakt).
Dat ligt vlak naast de abdij en de lekdreef, nl. in het bosstukje tussen de abdij en de grote baan
18/04/18 18:40
SardaukarLevenbrech
Bedankt voor alle tips :D genoeg keuze om 8 uurtjes te hangen
20/04/18 21:29
Indien het niet te ver fietsen is kunt ge ook nog naar Molenstede of Webbekom (Diest) fietsen en chillen opt natuurpunt Dassenaarde of Webbekoms Broek.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.