Kamperen Zweden ( rondreisje)

05/01/18 08:37
Hey,

Wij zouden willen met de auto naar Zweden trekken, het zal voornamelijk zuid zweden worden I guess, want anders wordt het wat te ver. Maar ik ben op zoek naar mensen met ervaring hierin, alsook de overnachtingen.
We proberen het zo low budget mogelijk te houden, aangezien ik graag ook nog op reis wil naar de zon..

Ik twijfel vooral over alles met de wagen te doen, door Denemarken te rijden en dan richting Malmo, of dat ik in Kiel de ferry zou nemen naar Göteburg, dat is al veel dieper in Zweden, dus robuuster landschap, maar de ferry is ook heel prijzig.

Ook, alle dagen wildkamperen of zijn de hutjes vrij goedkoop?

Iemand al iets gedaan soortgewijs?

dankje !
05/01/18 09:34
Ik ken iemand die een maand door Zweden heeft gebackpacked . Ik zal die kerel eens u vragen laten beantwoorden.

Wordt vervolgd
05/01/18 11:50
Ik heb in mijn vroegere berlingo een bed gebouwd, en ik ben met Jasmien naar Noorwegen getrokken. Voornamelijk Zuid-noorwegen. We hadden ook een tent mee, en ik denk dat we daar eenmaal hebben in geslapen en voor de rest steeds in de wagen.
Wij zijn eerst naar Hirtshals in Denemarken gereden en dan de ferry naar noorwegen genomen. Dat was wel redelijk duur. Je kan in Denemarken ook de Oresund brug naar Zweden nemen, ik denk dat dat ongeveel 50 euro kost om over die brug te rijden. Als je effectief naar Zweden wilt is dat misschien wel het beste plan.

Ik zou u Noorwegen ook wel willen aanraden. Mooiste land dat ik tot nu toe bezocht heb. In het westen heb je wel veel eilandjes, en als je al die overzetkosten optelt, kan dat wel prijzig zijn. Maar het was zeker de moeite.
05/01/18 13:38
Erg robuust zou ik het landschap van Göteborg niet noemen, geen idee hoe het zit tussen malmö en göteborg.

Voor hoelang wilt ge gaan?

3 jaar geleden ben ik met mijn ex met de auto naar Noorwegen gegaan voor 10 dagen en hadden toen 500 euro per persoon uitgegeven inclusief naft & ferry tussen Denemarken en Noorwegen en eten. Dat was wildkamperen elke dag op 2 dagen na geloof ik en we hadden ons eigen eten mee.

Qua alcohol is Zweden alleszins goedkoper. Voor Noorwegen hebben ze soms controles op de limiet die ge moogt meenemen, en toen wij van de ferry afkwamen werd onze auto gecheckt op hoeveel drank we effectief mee hadden en met drugshonden enzo.
05/01/18 14:25
Idaho en lenteinmei hebben dat deze zomer gedaan! Misschien eens wat tips aan hen vragen?
05/01/18 14:42
quote door

Idaho en lenteinmei hebben dat deze zomer gedaan! Misschien eens wat tips aan hen vragen?
ja heb ik al gedaan hehe :) tnx
05/01/18 16:58
XBMC
Ben in juli twee weken solo naar Zweden geweest. Heel veel hostels gedaan, couchsurfen, airbnb en gekampeerd. Kamperen is zalig daar maar die campings zijn echt lame familiedingen. Hostels waren bij mij altijd rond de 30 euro per nacht.
05/01/18 16:59
XBMC
En inderdaad, Göteborg is helemaal ni robuust.
05/01/18 17:40
When in Göteborg:
The king's head was toen ik daar op erasmus zat vaak een goedkope keuze. Daar hadden ze "after work" deals. Vanaf 17u tot 19u was er gratis buffet bij uw drinken.
Indien mooi weer: pinten drinken in het park en picknicken met een wegwerpbarbeceu is populair.
Saltholmen vond ik plezant om rond te hangen op de rotsen langs het water. Van daar kunt ge ook de ferry nemen naar 1 van de eilanden wat interessant om te zien is. Check op voorhand wel de tijd wanneer de ferry terug gaat zodat ge geen uren moet wachten op de volgende.
Röda sten heeft soms feestjes en is op een fijne afgelegen locatie.
Uitzicht over de stad vanop Kilerspark, ga daar als het niet mistig is, ofwel van skansen kronan als ge dichter bij het centrum wilt blijven.
In saluhallen, een eethal, was er 1 plaats in het midden waar ge ook redelijk goedkoop en lekker kon eten. Geen idee of die plek een naam had.
05/01/18 19:34
Tis Noorwegen geworden haha
05/01/18 21:08
Een half jaar geleden exact dat (met de auto, wildkamperen en beschut overnachten vooral) via KrisKras gedaan.
Naar Noorwegen trekken zij ook. Hun online programma is bruikbaar als leidraad, dunkt me, voor zaken waar je misschien nog niet aan dacht.
06/01/18 02:45
Ik ben vorig jaar 2 weken met de auto naar Noorwegen en Zweden gegaan, ook het zuiden. Eerst met de auto naar het noorden van Denemarken en daar de ferry naar Noorwegen genomen. Dan ne toer naar Zweden en dan via Malmo terug naar Kopenhagen. Dat was de goedkoopste oplossing om zowel Noorwegen als Zweden te zien. Noorwegen vond ik persoonlijk wel veel mooier dan Zweden, maar van Zweden hebben we niet veel binnenland gezien.
Elke nacht gewoon in een tent geslapen op rustige plekjes naast de weg, behalve 2x toen we wilden douchen en op een camping hebben geslapen. Halverwege de reis zijn we in Oslo ook een nachtje gaan opwarmen op hotel. Dat wildkamperen valt heel goed mee, als ge geen problemen hebt met wildkakken en -plassen. Ge wordt 's morgens wel gewekt door schapen, maar da's gezellig als ge daar gene schrik van hebt. En regen, constant van dieje miezerregen, vandaar ook het nachtje hotel halverwege de reis.
Dees is zo ongeveer de toer die wij hebben gedaan, heel goed doenbaar in 2 weken, maar ik weet natuurlijk niet hoe lang gij van plan bent om te gaan.
Eten enzo hadden we ingeslagen in Duitsland om de kosten te drukken (en drank ook, cheap vodka in de Duitse aldi)
06/01/18 05:45
quote door

Tis Noorwegen geworden hahaOoh Noorwegen, noorwegen is wel een pak duurder!

Ik zou kijken voor airbnb's etc, want hotel of hutjes zijn zeer prijzig in noorwegen. Er zijn heel veel dingen die bezoekenwaardig zijn in noorwegen. Waar wil je zoal naartoe?

06/01/18 15:41
quote door
Ooh Noorwegen, noorwegen is wel een pak duurder!

Ik zou kijken voor airbnb's etc, want hotel of hutjes zijn zeer prijzig in noorwegen. Er zijn heel veel dingen die bezoekenwaardig zijn in noorwegen. Waar wil je zoal naartoe?
Nou ik denk een hotel te nemen in de grote steden, ik wil Oslo en Bergen doen denk ik.
Kristiansand, Forsand ( Lysefjord) , Odda ( trolltunga, al denk ik ni da ik da ga kunnen) . kweet ni goe haha
Ik wil misschien ook kayakken al heb ik een heilige schrik van diep water haha
06/01/18 15:53
quote doorNou ik denk een hotel te nemen in de grote steden, ik wil Oslo en Bergen doen denk ik.
Kristiansand, Forsand ( Lysefjord) , Odda ( trolltunga, al denk ik ni da ik da ga kunnen) . kweet ni goe haha
Ik wil misschien ook kayakken al heb ik een heilige schrik van diep water haha


Als je gaat kayakken ken ik een goede plek. Wat is jullie budget eigenlijk? Want grote steden zijn een.grote hap qua budgettering.

Kristiansand kan ik vragen aane en vriendin die dasr is verhuis, klaat u nog wat weten!
06/01/18 16:27
Mijn ervaring met Kristiansand was dat daar niks te beleven valt buiten de ferry. Rij daar zo snel mogelijk van weg richting lysefjord en rij langs de kust af in plaats van via de autosnelweg. Check op voorhand ook de regeling met de overzetboot. Wees voorbereid voor trolltunga, vrijwilligers moeten daar regelmatig toeristen gaan helpen/redden. Ge moet, over het algemeen trouwens, chance hebben met het weer.
Alle steden zijn inderdaad duur.
06/01/18 16:41
maar alle steden overal zijn duur :)
ik hoef er geen low budget vakantie van te maken , maar ik ga ook niet naar Abu Dhabi quoi :)
06/01/18 16:56
quote door

We proberen het zo low budget mogelijk te houden, aangezien ik graag ook nog op reis wil naar de zon..


:D
+
Abu Dhabi is goedkoper dan Oslo.
06/01/18 17:04
ja maar dat was dus nog het zweden plan :)

tis veranderd haha ! :) good point tho'
15/01/18 15:28
Ik heb veel tent in het wild gezet in Noorwegen.
En een paar keer b&b en hostel. En alles met de nachttrein gedaan. Maar wel allemaal vrij duur, ook eten etc.