Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/noxazq/code.php on line 652 Kerstmenu : 53 reacties (3/3) [Culinair]
Bij ons is de kerstmenu altijd dezelfde, maar o zo lekker:
Voorgerecht: gerookte zalm met toast
Hoofdgerecht: gevulde kalkoen met verse warme wintergroenten
Dessert: Bûche de Noël
Op kerstdag is het familiefeest thuis, ik weet nog niet precies wat het zal zijn.
Morgennacht op het werk krijgen wij een koude schotel omdat het Kerstavond is, we konden kiezen vis of vlees.
Het zal vis worden.
Morgenavond bij mijn ouders, waar iedereen een gerecht maakt (mama hoofdgerecht, schoonzus voorgerecht, ...).
Ik maak zoals altijd dessert en dit jaar worden het kokosrotsjes (is glutenvrij voor de zus) en bladerdeeg met appel en kaneel. Hopen dat alles lukt. Ik ben absoluut geen keukenprinses.
Hindegebraad met gratin en een jagersausje met champignonnen of boontjes!
En als dessert, red velvet cake met mascarponetoppig afgewerkt met rode vruchten en meringuesneewvlokjes
Jes allemaal homemade door mezelf!
Schonezus 1 zorgt voor aperitief
en schonezus 2 zorgt voor voorgreecht
Hapjes:
Boursinwasabihapje met zalm, gekarameliseerde peer met camembert en parmaham, vijg in de oven met een balletje van geitenkaas omhuld met amandelschilfers.
Voorgerecht:
carpaccio met zongedroogde tomaten en bruschetta afgewerkt met rucolapesto.
Hoofdgerecht:
Kabeljauw met een mosterrdgraantjespuree, gestoofde venkel, een saus van dragon en venkel en jonge bietenscheuten
Wij gingen niks doen MAAR IK HEB STIEKEM HAPJES GEMAAKT meer bepaald 12 bladerdeeghapjes (mini videe), waarvan 6 met champignon/room/lookvulling en 6 met mayo/radijs/waterkersvulling.
Dus die hebben mijn mama en ik gegeten na de ovenschotel met prei.
En als dessert warme chocomelk met amaretto. Lekker.
Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.