Slowakije

10/08/18 16:01
eufken
Begin september vertrekken we naar Slowakije. We gaan met de auto dus we gaan daar enkele weken rondreizen. Bedoeling is om zeker Bratislava te bezoeken en daarbuiten zijn we er nog lang niet uit. Hebben jullie tips over leuke plekken (om te eten, te chillen, het juicy toeristje uit te hangen) in Bratislava? En/of andefe must-see’s en do’s in Slowakije.
10/08/18 17:04
Peter Sagan is terug single. Just saying.
10/08/18 17:52
ik zat vorige week nog in Bratislava. De belangrijkste dingen qua toerist-uithangen zijn het centrum (klein, en sowieso wel iets te vinden om te eten, want buiten het historisch centrum zijn het enkel maar woonblokken en supermarkten) en dat kasteel vlak ernaast. Er is een uitgebreid museum in, ivm geschiedenis van dat kasteel, de stad en het land. Dus zowat alles bijeen. Er zijn ook een aantal kleinere musea daar rond (archeologisch museum, joods museum), maar die zijn redelijk gespecialiseerd en enkel boeiend voor mensen die gewoon blindweg alle musea van een stad bezoeken (iemand gelijk ik dus).

Op een km of 8 stroomopwaarts is er Hrad Devin, een kasteelruïne, waar de Morava uitmondt in de Doneau. Makkelijk bereikbaar als je zelf een auto hebt, en zeker ook de moeite.

Buiten Bratislava en Hrad Devin heb ik verder niks bezocht.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.