Feedback geven aan/over baas

27/07/16 16:47
AdrianHealey
quote doorHet is toch niet omdat het gemiddelde lager ligt dat niemand daarboven kan scoren? Ik begrijp uw statement niet goed.
Ik heb ervaring met het afnemen iq-tests en dat is gewoon zo dat die heel erg afgestemd zijn op de blanke cultuur, dat wordt in de opleiding ook sterk benadrukt.


Ge bedoelt de cultuur van gemiddeld genomen intelligentere mensen?

Tenzij zwarte immigranten uit Afrika ook 'blank' zijn, ntrlk.
27/07/16 17:05
quote door

Ok, maak er dan van blablabla

En daar is niets mis mee. Sommige zaken zijn gewoon niet slim. Machogedrag is niet slim, afhankelikk van context, wiivengedrag -beide termen voor stereptyp gedrag dat toegankelijk is voor iedereen - is dat ook niet, etc.

Ja, ik kan mij erover verwonderen dat mensen dat denken. Het is maar een woord.


Nee, dat is het niet. Ik ben het trouwens een beetje kotsbeu van "jamaar er zijn verschillen, ik mag dat toch zeggen" te horen, ja pijlbord dit is ook tegen u, wanneer ik de afgelopen twee pagina's voornamelijk negatieve aspecten heb horen toeschrijven aan het vrouwelijk geslacht. Again, als ge constant, overal, van zo veel mensen hoort dat assertiviteit en professioneel gedrag een mannelijke eigenschap is, hoe verwacht ge dan dat vrouwen, content in zichzelf, het idee gaan hebben dat ze voldoende zijn om mee te spelen? Of zou het misschien kunnen dat we die eigenschappen als "mannelijk" beschrijven omdat we letterlijk nog maar net twee generaties vrouwen bepaalde jobs laten doen (en laten stemmen ffs) en we dus nog maar heel weinig vrouwen effectief de kans hebben gegeven om haar potentieel te bereiken? Misschien? Misschien meer dan dan dat het effectief te maken heeft met uw chromosomen?

Obviously spreek ik uit mijn eigen ervaringen, ik ben zelf (onbewust) opgevoed met een soort ideologie van mannelijkheid = iets om naar op te kijken en ik heb dat enorm geïnternaliseerd. Ik wil gewoon dat mensen stoppen met te voelen alsof ze intrinsiek minder goed gemaakt zijn voor bepaalde dingen nog voor ze ze geprobeerd hebben. Wat "typisch mannelijk" en "typisch vrouwelijk" is verandert trouwens elke zoveel tijd, dat weet iedereen. Nu is het typisch mannelijk om geobsedeerd te zijn door seks, midden-1800 was dat een stereotype over vrouwen. Bijvoorbeeld.
Soit waarom ben ik dit aan het uitleggen

quote door
In de US hebben African-Americans systematisch lagere IQ scores en IQ correleert enorm met inkomen. Dus goh, is het hun eigen 'schuld' dat ze een lager IQ hebben? Neen, maar het is ook niet de schuld van anderen dat mensen met lagere IQ scores minder goed ana hogere jobs geraken.


Amai Healey, dat ge zo veel woorden hebt vuilgemaakt aan zo'n belachelijk argument.
Ten eerste, zwarten en vrouwen verdienen minder voor exact dezelfde verrichte job. Uw IQ-argument slaat de bal daarop wel effectief mis. Latina vrouwen verdienen nog het minst van al. AGAIN, voor dezelfde job. Niet in het algemeen. Of nemen ze IQ-testen af voor ge hamburgers moogt bakken?
Ten tweede, stereotypen hebben een enorm effect op de uitkomst van gestandaardiseerde testen. Bla
Ten derde, dus Afro-Americans zijn dommer waardoor ze moeilijker aan jobs raken, en vrouwen zijn niet dommer maar gewoon minder geïnteresseerd in jobs waardoor ze minder verdienen. Man, dat is toch een gemakkelijke uitkomst. Eentje waar de blanke man er jeeminee toch ongelooflijk goed en probleemloos in bovenaan komt te staan. Maybe it was meant to be? Bij deze is het iedereen zijn eigen schuld. En de blanke man is gewoon per ongeluk de meester van zijn eigen lot, hij kan er niet aan doen dat hij capabeler is dan iedereen anders :)
(voor ge afkomt met "afrikaanse immigranten en hun IQ-tests", dat gaat enkel over IQ-tests. Niet over jobs.)

(hier stond nog een hoop andere zever whatever.)
27/07/16 17:13
pijlbord
quote doorNee, dat is het niet. Ik ben het trouwens een beetje kotsbeu van "jamaar er zijn verschillen, ik mag dat toch zeggen" te horen, ja pijlbord dit is ook tegen u, wanneer ik de afgelopen twee pagina's voornamelijk negatieve aspecten heb horen toeschrijven aan het vrouwelijk geslacht.


En ik had evengoed ook negatieve dingen over mannen kunnen zeggen of positieve over vrouwen of alles door elkaar? Neemt niet weg dat er verschillen zijn he. En één negatief verschil is dat vrouwen algemeen minder goed om kunnen met negatieve feedback of kritiek.

Ik kan het evengoed beu zijn om altijd gelabeld te worden als blanke man en daarom de schuld van alles in mijn schoenen te krijgen. Alsof ik een misogyn beest ben dat vrouwen enkel wil verkrachten en promoties tegen houdt omdat ik nu eenmaal een vieze man ben.

Een tijdje geleden waren er stemmen om het ouderschapsverlof eerlijker te verdelen (meer voor de man dus), toen waren er vrouwen genoeg die exact zeiden 'nee, geef ons maar meer, want wij zijn vrouwen, da's toch altijd iets specialer, wij betekenen meer voor ons kind'. En dat mag moogt ge dan wel zeggen in de krant omdat..? Ik werd misselijk van die uitspraak, precies alsof ik minder ben omdat ik een man ben. Ik wens dat niemand toe dat gevoel, geen mannen of geen voruwen en ik bekijk mensen als mens en niet als man/vrouw dus waarom mag ik dan ook niet enkele verschillen aanduiden. Ze zijn er hoor, geen idee in wat voor wereld ge leeft als ge dat al gewoon niet meer moogt denken/zeggen.
27/07/16 17:32
Het verwondert mij echt hoe hetzelfde groepje Noxanen werkelijk elk onschuldig topic tot een ware strijd tussen hen onderling kunnen omvormen. Er staat al 2,5 pagina niks meer on topic.

Ga eens ruzie maken in elkaars gastenboek ofzo, 't is hier precies HLN :p
27/07/16 17:36
pijlbord
Da's toch gewoon aangename discussie? Ik zie dit in ieder geval niet als een strijd.
Doe mee he, geef uw mening, daar dient dit voor. Of laat anders de mensen gewoon op hun gemak hun ding doen, niks mis mee toch.
27/07/16 18:05
AdrianHealey
Euh, vanwaar haal je dat mannen en vrouwen en blanken en zwarten die 'exact hetzelfde werk doen' toch niet evenveel verdienen?
27/07/16 18:18
NeedAMiracle
quote doorGe bedoelt de cultuur van gemiddeld genomen intelligentere mensen?

Tenzij zwarte immigranten uit Afrika ook 'blank' zijn, ntrlk.


Als gij wilt zeggen dat 'wij' intelligenter zijn op basis van een test die gebaseerd is op onze cultuur en de manier waarop wij heel ons leven (school) getest worden en daardoor al ervaring opdoen, dan ja zeker?
27/07/16 18:38
AdrianHealey
Dus... Zwarte Afrikaanse immigranten zijn eigenlijk blank?
27/07/16 18:42
NeedAMiracle
Het is niet omdat een bepaalde groep gemiddeld gezien lager op iets scoort dat de mensen die bovengemiddeld scoren opeens niet meer tot die groep zouden kunnen horen. Net zoals dat ge ook bovengemiddeld scorende blanken hebt.

27/07/16 18:47
AdrianHealey
Of... African Americans zijn gewoon, gemiddeld gezien, dommer dan White Americans, die gemiddeld gezien dommer zijn dan Asian Americans. Dat is niet eens zo raar; slaven werden indertijd niet gekozen op basis van hun geweldige IQ scores maar op basis van fysieke karakteristieken. Moderne immigranten uit Afrika, daarentegen, zijn wel (impliciet) geselecteerd op iets dat hevig correleert met IQ. Dat kan ook, he.

Asian Americans, on the other hand, waren doorgaans groepen mensen die vrijwillig naar de US trokken. Dus daar was de selectie procedure van mensen anders.

Jullie doen precies alsof het *raar* is dat een groep mensen die voornamelijk de nazatenen zijn van slaven die geselecteerd zijn op fysieke kracht en niet op intelligentie lager scoren op IQ.
27/07/16 21:05
Hmkay.

Wat ik nog wil zeggen: Pijlbord, mijn bazen zijn uiteraard bezig met cijferkes. Zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk middelen. De QOL van ons bewoners is niet ééns zo belangrijk. Opvoederke spelen is niet meer zoals 20 jaar geleden. Vraag dat maar eens aan uw oudere collega's ;) . Ik word er zot van want voor mij (en hopelijk voor alle (hoofd)opvoeders) zijn ons gasten hét belangrijkste.

Plus, een man in uw team hebben, is wel 'nodig'. Ik werk met 6 vrouwen en ik mag mijn pollen kussen met zo'n team, maar ik mis wel ne man, gewoon voor ons gasten (mijn woning bestaat uit 3 vrouwen en 5 mannen).
27/07/16 21:34
No offence pijlbord, maar elke keer als er iemand iets komt zeggen over de staat van seksisme in de wereld pakt gij dat kei persoonlijk :' ) ik weet dat ik ook wel deels queen ben in dingen persoonlijk pakken maar dat hoeft echt niet.

.. Wauw Healey. Wat gij aan het vertellen zijt is echt een beetje degoutant. Denkt ge nu écht, ECHT dat lagere IQ scores eerder te verklaren zijn doordat ze afstammelingen zijn van mensen met een laag IQ 250 jaar geleden, of dat ze nu, op dit moment, een groepering zijn die systematisch slechtere schoolsystemen moet ondergaan, in slechtere buurten woont, waarvan de kinderen uit die buurt opgroeien met ptsd omdat ze constant moeten omgaan met schrik om overhoop geschoten te worden en waar de armoede en tienerzwangerschappen vaak hoger liggen zodat uzelf ontwikkelen bijster fucking moeilijk is?
Wat trouwens evengoed verklaart waarom IQ's van afrikaanse immigranten hoger liggen, omdat ze nog niet generaties in dat systeem zitten?

Okay. Whatever. Dit is allemaal speculatie. Maar ik vind dit wel een van uw meest degoutante instellingen yet.
27/07/16 21:37
pijlbord
Sorry maar ik volg niet goed. wat voor punt had ik nu gemaakt waar je op reageert? Ik dacht dat ik net hetzelfde als u gezegd had.

edit: is op vicious dus.

Nee ik pak dat niet serieus of persoonlijk Hanne, maar ik vind het gewoon raar dat ge geen verschillen man vrouw moogt aangeven zonder scheef bekeken te worden.
27/07/16 21:51
quote doorDa's toch in weinig te vergelijken met een bedrijf? Allez dat hoop ik toch voor u. Ik werk met mensen, niet met cijfers of sales targets of al die andere non-praat.
Geen competitie bij ons, want ge kunt alleen hoofdopvoeder worden en da's eingelijk 2x zoveel werk voor een klein beetje meer geld, dus wie wilt dat.

Als uw job is om mensen te doen geloven dat ze uw nutteloze shit nodig hebben, da's pas een giftige bedrijfscultuur denk ik. Zeker als ge wat een slecht team rond u hebt.


Hierop.
27/07/16 22:01
AdrianHealey
quote door

No offence pijlbord, maar elke keer als er iemand iets komt zeggen over de staat van seksisme in de wereld pakt gij dat kei persoonlijk :' ) ik weet dat ik ook wel deels queen ben in dingen persoonlijk pakken maar dat hoeft echt niet.

.. Wauw Healey. Wat gij aan het vertellen zijt is echt een beetje degoutant. Denkt ge nu écht, ECHT dat lagere IQ scores eerder te verklaren zijn doordat ze afstammelingen zijn van mensen met een laag IQ 250 jaar geleden, of dat ze nu, op dit moment, een groepering zijn die systematisch slechtere schoolsystemen moet ondergaan, in slechtere buurten woont, waarvan de kinderen uit die buurt opgroeien met ptsd omdat ze constant moeten omgaan met schrik om overhoop geschoten te worden en waar de armoede en tienerzwangerschappen vaak hoger liggen zodat uzelf ontwikkelen bijster fucking moeilijk is?
Wat trouwens evengoed verklaart waarom IQ's van afrikaanse immigranten hoger liggen, omdat ze nog niet generaties in dat systeem zitten?

Okay. Whatever. Dit is allemaal speculatie. Maar ik vind dit wel een van uw meest degoutante instellingen yet.


Vermits dat IQ grotendeels erfelijk bepaald is... en dat grootschalige segregatie ervoor gezorgd heeft dat de rassen 'puur' bleven (tot een korte tijd geleden)... Ja, ik denk dat dat goed mogelijk is.
27/07/16 22:16
pijlbord
quote doorHierop.


Ja wel, ik zeg toch juist hetzelfde als u? ik gebruik zelfs die zoveel mogelijk.doen.. letterlijk in een ander bericht geloof ik
27/07/16 22:48
freeforlunch
Uhm efkes terzijde: intelligentie is deels erfelijk bepaald, maar IQ echt niet he. Er zijn super veel factoren die een IQ-test kunnen beïnvloeden...
27/07/16 22:55
Adolfo
quote door

No offence pijlbord, maar elke keer als er iemand iets komt zeggen over de staat van seksisme in de wereld pakt gij dat kei persoonlijk :' ) ik weet dat ik ook wel deels queen ben in dingen persoonlijk pakken maar dat hoeft echt niet.

.. Wauw Healey. Wat gij aan het vertellen zijt is echt een beetje degoutant. Denkt ge nu écht, ECHT dat lagere IQ scores eerder te verklaren zijn doordat ze afstammelingen zijn van mensen met een laag IQ 250 jaar geleden, of dat ze nu, op dit moment, een groepering zijn die systematisch slechtere schoolsystemen moet ondergaan, in slechtere buurten woont, waarvan de kinderen uit die buurt opgroeien met ptsd omdat ze constant moeten omgaan met schrik om overhoop geschoten te worden en waar de armoede en tienerzwangerschappen vaak hoger liggen zodat uzelf ontwikkelen bijster fucking moeilijk is?
Wat trouwens evengoed verklaart waarom IQ's van afrikaanse immigranten hoger liggen, omdat ze nog niet generaties in dat systeem zitten?

Okay. Whatever. Dit is allemaal speculatie. Maar ik vind dit wel een van uw meest degoutante instellingen yet.

Dit staat Vlaanderen ook nog te wachten, zeker? Een hevige slachtoffercultuur. Danku, Democraten.
27/07/16 22:58
AdrianHealey
quote door

Uhm efkes terzijde: intelligentie is deels erfelijk bepaald, maar IQ echt niet he. Er zijn super veel factoren die een IQ-test kunnen beïnvloeden...


Ja, dna, bijvoorbeeld
27/07/16 23:04
freeforlunch
En cultuur, en al dan niet verbaal sterk staan, en al dan niet heel vermoeid zijn, en bla bla bla.