Feedback geven aan/over baas

26/07/16 08:59
Alles wat AH heeft gezegd + benoem ook het positieve en doe zelf ook al verbetervoorstellen mbt uzelf en uw functioneren met anderen. Let vooral wel op met wat je op papier zet. Ik blijf altijd heel vaag maar tijdens mijn gesprek heb ik toch tijd kunnen zeggen wat ik wou zeggen.
26/07/16 09:01
DinosaurKiller
Zo een gesprekken werken nooit zoals ze bedoeld zijn.
Ik heb tijdens mijn laatste functioneringsgesprek eigenlijk gewoon impulsief ontslag genomen net omdat ge eigenlijk toch niet de kans krijgt om op gelijke voet gehoord te worden.
26/07/16 09:03
quote doorEn dan vragen vrouwen zich af waarom ze minder verdienen dan mannen :D Wie gaat ge opslag geven, een vrouw die zaagt, of een man die niet klaagt en zn job doet haha.


Ik heb tot nu toe al elk jaar opslag gekregen. En dat hangt af van het resultaat van je functioneringsgesprek dusja... :p
26/07/16 09:08
Als iemand die op HR werkt:
- zelfs als veel mensen het met u eens zijn en dezelfde soort feedback geven op uw baas als gij, maar al die mensen zitten in lagere posities dan de baas zelf: gaat bitter weinig uitmaken. Ik durf zelfs zeggen dat het niets gaat uitmaken. Ge moet de mensen in posities boven uw baas meekrijgen voor er effectief iets gebeurt.
- toch raad ik u aan wel eerlijk te zijn en vooral alles op papier te zetten en kopieën van te nemen en bij te houden. Want wat voor werkethiek is dat eigenlijk "och ja doe maar alsof alles in orde is zodat ge daar nog een jaar kunt blijven". De formulering maakt ook weinig uit eigenlijk. Daar gaan ze u niet voor ontslagen. Kunt maar beter duidelijk zijn, vind ik.

Ik heb onlangs op mijn werk alle personeelsdossiers moeten inscannen en op 100 mensen was er 1 officiele schriftelijke klacht. Ik vroeg dan uit nieuwsgierigheid wat daarmee gebeurd was. De klaagster is overgeplaatst naar een andere dienst (op haar aanvraag). Het onderwerp van de klaagbrief mocht gewoon blijven waar ze was, want haar baas was wel content van haar. Om iets te veranderen moet ge de +1's meehebben. De -1's kunnen, zelfs allemaal samen, bitter weinig uithalen. Jammer genoeg.

Ah en HR heeft ook veel minder te zeggen over "die moet ontslagen worden!" dan ge denkt. Tzijn de +1's die zeggen "nu ist genoeg" en dan moet HR maar uitvoeren. Ook al zijn we soms niet akkoord met de onmenselijke aanpak. we kunnen maar tijdens het exitgesprek vragen wat de opmerkingen van de werknemer zijn over het team en de +1. We kunnen dat noteren. We kunnen onthouden dat die +1 zijn werk niet deftig doet. We kunnen niet die ontslagprocedure in gang zetten zonder toestemming van die persoon zijn +1. HR is vrij machteloos. Ofja, bij ons toch.
26/07/16 10:16
Met eerlijk te zijn, bereik je niets maar je kan wel recht in de spiegel zien. Dat is mij meer waard dan de beste job van de wereld. "lullen om er nog een jaar te kunnen blijven", ik weet niet of ik moet lachen of wenen..
26/07/16 10:22
AdrianHealey
Dit topic is het beste bewijs van waarom er altijd een loonkloof zal zijn tussen mannen en vrouwen
26/07/16 10:23
En het beste bewijs waarom mannen leugenaars zijn en vrouwen de eerlijkheid zelve.


Aleeja, als we toch willen veralgemenen dan maar meteen los erover he.
26/07/16 10:28
AdrianHealey
vermits de loonkloof een generalisatie is, is daar niets mis mee. Mannen zijn duidelijk beter in het inschatten van die zaken dan vrouwen, dat gaat wegen op uw verloning.

'Eerlijk zijn, zeg waarom ze incompetent is!' Lol
26/07/16 10:42
Quel zever. Ik ken ook genoeg mannen die wél eerlijk zouden zijn tegen hun bazen. Zoals gezegd, ze bereiken er even weinig mee. Werken voor een 'incompetente' baas, da moet ge maar willen :' ).

Plus, als ge als leidinggevende niet tegen feedback komt, wat voor een leidinggevende ben je dan?! Zijn hier eigenlijk leidinggevenden op Noxa, of eerder gatkruipers? Echt waar mannekes...
26/07/16 10:45
pijlbord
Ma gij doet sociale sector he.
Volgens mij, als ge in een competieve sector werkt, verzekeringen en dat soort rommel, dan lijkt incompetent mij de norm.
Veel gelul en kantoorpolitiek en messen in de rug en al die zeik.
Bij ons hebt ge dat minder he. geen competitie.
26/07/16 10:47
AdrianHealey
Ik denk dat mensen niet goed snappen hoe bell curves werken, en de invloed daarvan op grootschalige statistieken.

Als de gemidddelde man 5% assertiever is in onderhandelingen en 5% meer bereid te liegen om op een goed blaadje te komen, dan gaat dat wrslk opgemerkt worden in statistieken zoals de loonkloof.

Opmerkingen genre 'ja, maar er zijn mannen links op de curve tov mij' zijn niet zo relevant

Belgen zijn rijker dan Mexicanen, maar er zijn Mexicanen die rijker zijn dan Belgen.
26/07/16 10:48
Das allicht waar, al is de sociale sector ook al een 'bedrijf'. Ik zou in zo'n andere sector al helemaal niet kunnen / willen werken.
26/07/16 10:49
AdrianHealey
Ja, ik ken dat, al die moedige mannen die in de clinch liggen met hun baas en dan 'eens goed gaan zeggen' dat ze hem incompetent vinden en dat het allemaal de baas zijn schuld is, sure, sure.
26/07/16 10:54
Ja want zo'n dingen gaat ge echt zeggen.. Beleefd zijn is nog altijd wel belangrijk. En gij kent mss zo geen mannen, maar ik wel.
26/07/16 10:59
AdrianHealey
Sure, sure
26/07/16 11:02
:' )
26/07/16 11:09
Niet
der was hier volgens mij ooit ergens in een ander topic een artikel geplaatst dat mensen die flexibeler zijn (als in niet altijd koppig 'uzelf willen zijn';) , verder geraken in het leven. Andere situaties vergen andere 'rollen' en in dit geval ondersteun ik ook wel de mannen met er gewoon niet te diep op in te gaan en gewoon mooi ja-knikken. 't zal u in elk geval op een beter blaadje zetten en als ge dan toch zo goed contact hebt met het team vd baas vd baas, zou ge da daar eventueel wel ooit ergens een keer kunnen laten vallen en kijken wat zij daarvan denken (als die echt zo incompetent is als ge doet uitschijnen).

Ook is het zo dat mannen op dat vlak gewoon veel assertiever (durven) zijn, in studies is al gebleken dat mannen sneller gaan durven vragen om opslag en dergelijke omdat ze vinden dat ze daar recht op hebben. Komt waarschijnlijk wel door de patriarchale maatschappij maar dat heeft natuurlijk ook wel een enorm effect op de loonkloof. Dus ergens is het waarschijnlijk wel een vicieuze cirkel en gaan barema's en dergelijke daar weinig aan veranderen als de onderliggende maatschappij ook niet verandert (genderpatronen enzo)...

Ma dus concreet zou ik uw 'kritiek' op haar ook echt wel beperken, het gaat in da gesprek om u en uw rol in het team. Als dat team geleid wordt door iemand waarvan gij vindt dat die incompetent is, is dat uw probleem, niet dat van haar? Dus misschien is het beter om u wat aan te passen aan haar 'managementstijl' en te zoeken naar oplossingen waardoor gij beter zou kunnen functioneren (gezien haar 'tekortkomingen';) ipv alle schuld gewoon op haar te steken :p
26/07/16 13:40
etangsnoirs
quote door

En dan vragen vrouwen zich af waarom ze minder verdienen dan mannen :D Wie gaat ge opslag geven, een vrouw die zaagt, of een man die niet klaagt en zn job doet haha.


Ne stamp in uw kloten.
26/07/16 13:42
TakeShelter
quote doorNe stamp in uw kloten.


Vergeet AH niet, maar die heeft er sowieso al geen.
26/07/16 15:11
AdrianHealey
Het middelpunt tussen lafheid en overmoed is prudentie; ik vind dat best ok dat ik niet overmoedig ben.