Sportdag 1e & 2e leerjaar

02/05/18 12:11
Iemand een idee voor een sportdag voor het 1e & 2e leerjaar.

Ik kan zes standen bemannen of richting e sportieve fata morgana met sterren die ze dienen te verdienen, maar dat lijkt me niet zo leuk voor deze leeftijdsgroep.
02/05/18 12:22
DreamersCircus
Is het voor die leeftijd niet leuk om een soort van 1-tegen-allen te doen?

Je geeft 'de groep' +/- 15 'uitdagingen' die ze moeten volbrengen (elke leerkracht kan 'leider' zijn van 2/3 challenges). Als ze in alles slagen, krijgen ze iets van de leerkrachten of een extra kwartier speeltijd de volgende dag ofzo :p ..

Uitdagingen kunnen zijn: iedereen moet op het einde van de dag een bepaald dansje kunnen, een parcours moet minstens x aantal keer afgelegd zijn, zo snel mogelijk x aantal dingen verzamelen/doen...

Aleja veel mogelijkheden eh, en op een 'scorebord' kunnen dan de gelukte challenges aangeduid worden?
02/05/18 14:33
ik help u. pm mij
03/05/18 14:16
waarom zou een fata morgana niet tof zijn? Ge moet gewoon toffe opdrachten voorzien.

Of een laddercompetitie met veel verschillende soorten challenges
Of een 1 tegen allen
Of gewoon een open aanbod: 6 standen en "doe waar je zin in hebt" en voldoende impulsen voorzien om 't ding gaande te houden - misschien met een einddoel nog bij om de competitie erin te steken
06/05/18 21:43
Ik had juist sportdag met mijn klas (1e leerjaar buitengewoon onderwijs).
Wij hadden ook verschillende standen met een doorschuifsysteem en het was allemaal op tijd of 'om ter best'. Niet tegen mekaar, wel uw eigen tijd verbreken of uw eigen aantal verbreken. Werd dan ook doorgetrokken: leerkrachten tegen leerlingen en dan een scorebord bijhouden.
09/05/18 16:01
Sportdag keuzes (17/05) voor 1e graad lager onderwijs, +-110lln, 5-6lkr voor de begeleiding, 4 lesuren

# Olympische Zomerspelen:
Groepsopwarming:
* Voetbalgolf: in zo min mogelijk trappen naar een bepaalde plaats geraken met een voetbal
* Snelste ronde rond het gebouw
* Basketbal, zoveel mogelijk scoren in 30 seconden
*...

Elke lln heeft zijn invulblad om zijn scores bij te houden.

# Standen/Fata morgana:
x-aantal opdrachten binnen de tijd met als prijs: een les LO naar keuze of een extra speeltijd.
*150 ronden rond het gebouw lopen
*200x scoren met een basketbal
*speerwerpen met een vortex of tennisbal
* ...

We hadden vandaag “project slapen op school” en hier zat ook een groepsspel in met verschillende standen, daarmee dat ik het laatste minder zie zitten. Al kunnen er daarbij wel andere activiteiten worden voorzien.
09/05/18 16:43
DreamersCircus
Ik sta niet in het onderwijs maar ik vind beide ideëen wel hun merites hebben :)

Al heb ik mijn twijfels bij het 'invulblad' als je met 110 lln bent en maar 5-6 leerkrachten moet elke leerkracht per opdracht een 18-tal papieren invullen én tegelijkertijd nog de tijd/niet valsspelen en alles in de gaten houden? Lijkt me een beetje onrealistisch? Daarboven komt nog dat er dan bij elke opdracht elke keer een 16-tal leerlingen moeten 'wachten' op hun beurt om de opdracht uit te voeren wat ook al eens voor wrevel kan zorgen denk ik?

De tweede opstelling lijkt me daarom 'praktisch' interessanter, der is een reden waarom dat zoveel gedaan wordt in lagere scholen denk ik :D

Wat wel kan (denk ik), is als je toch voor de eerste opstelling kiest, er toch nog een soort van rode draad insteekt zodat leerlingen die moeten wachten zich toch nog ergens mee bezig kunnen houden? Zoals bv: het aanleren van een dansje dat ze ergens op een video kunnen bekijken? Het oefenen van bepaalde 'moves' of truucjes die ze dan op het einde van de dag moeten kunnen tonen aan de meesters/juffen ofzo (ik kan niet direct andere 'sportieve' uitdagingen verzinnen die kindjes op hun eentje kunnen doen, maar ongetwijfeld zijn er nog wel)?

Al weet ik niet hoe individueel kindjes van 6/7 jaar daarmee om kunnen gaan ook :p

14/05/18 21:39
Iemand wat ladderspel opdrachten?

Iemand een idee voor circustechnieken? (buiten jongleren, hoelahoepen, dansen op stelten of lopen op een ton)
Of hoe je snel aan 'chinese borden' geraakt?

Iemand ervaring met elastiek springen? (twee personen houden een elastiek open op 15cm hoogte, terwijl de anderen er beginpasjes over en weer doen)
15/05/18 08:45
DreamersCircus
noxa helpt :D

Nee uhm op google vindt ge duizend en één sites met voorbeeldjes denk ik?

Voor circus kunde jongleren met ballekes, met sjaaltjes, met ringen? Der zijn zo ook van die wielekes met twee planken aan ofzo? Misschien eens horen bij de plaatselijke circusschool of zij materiaal uitlenen, of bij de jeugddienst van de gemeente denk ik da ge meeste kans maakt.

Qua elastiekspringen ken ik wel een paar spellekes ma da's onmogelijk om uit te leggen, ik herinner mij wel nog zo een rijmpje van vroeger (google zegt mij dat het deze is: tip,tap,top, erin, eruit, erop... en dan elke keer als het lukt de elastiek steeds hoger doen). Der is er ook eentje waarbij ge zo een kruis moet maken enzo ma da's denk ik wel te moeilijk op die leeftijd. Ma kennen die da zelf ook ni? Of wa doen kindjes tegenwoordig op de speelplaats?
15/05/18 12:26
Noxa helpt had ik al gezien*
En het internet biedt wel wat, maar niet zozeer op sportief vlak. Er zijn zoveel klassiekers, maar ik wil graag dat het sportieve primeert, naast plezier.

De jeugddienst is wel een goeie tip!
Ik ga morgen mn eerste stapjes in het elastiek springen wagen, hopelijk ken ik u dansje tegen dan al uit mn hoofd..


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.