Solliciterend noxa

19/12/16 23:08
pijlbord
Ja, da's het punt?
20/12/16 09:25
Ellun
Altijd veel geluk gehad... sinds mijn 15 vakantiewerk en weekendwerk gestart (werkstudent, dat waren echt parttime jobs bij mijn studies) - begonnen in mcdo, dan 5 jaar schoenenwinkel en mijn laatste jaar hogeschool stond ik na die schoenenwinkel nog in een kantine. De combinatie fulltime stage, 16u schoenenwinkel en 10-20u kantine per week was belachelijk, maar ik ben er wel van overtuigd dat dat serieus helpt bij solliciteren voor een andere job.
Na laatste stage heb ik daar korte vervanging gedaan en dan 3 sollicitatiegesprekken waarvan ik uiteindelijk op twee plaatsen mocht beginnen en dus moest kiezen... was een vervanging voor een jaar maar 3 maand later solliciteerde ik mee voor een vast contract en twas voor mij :)
Ik heb de voorbije 8 jaar geen dag zonder werk gezeten. Ik zou niet om kunnen met die onzekerheid...
20/12/16 11:57
LenteInMei
Net telefoon gekregen van het tweede bedrijf waar ik in laatste ronde zit. We zijn nog met twee over, maar nu gaat iemand daar heel heel waarschijnlijk intern doorgroeien waardoor er twee functies vrijkomen en we allebei aangeworven worden. Dat doorgroeigesprek was vandaag en 'eigenlijk een formaliteit' dus fingers crossed. En anders is het één kans op twee.
Ik kan nog altijd mijn rivaal opsporen en vermoorden als ze mij niet kiezen.
Grapje (of niet?).
20/12/16 12:04
AdrianHealey
Nooit zelf uw rivaal vermoorden #Protip
21/12/16 18:41
ik prijs mezelf soms echt gelukkig met m'n technische diplomaatje, ik moet weinig tot geen moeite doen om een job te vinden. integendeel ze worden me meestal aangeboden. Wat wel is, het is meestal iets dat ik totaal niet graag doe. maar nu heb ik wel een job gevonden waar ik een zekere voldoening uit haal en hetgeen kan bijleren wat ik altijd wilde bijleren.
21/12/16 21:20
quote doorOver het algemeen zijn die eisen een wishlist van de ideale kandidaat, of eigenlijk wat je allemaal zou moeten doen als je die job hebt.

In de praktijk kan je vaak al in aanmerking komen als je 75% overlapping hebt met hetgeen ze vragen. De rest leer je daarna wel bij. Als tijdens een sollicitatie duidelijk is dat je de motivatie en skills hebt om bij te leren, en dus die 25% op korte termijn kan coveren, dan is het vaak echt al goed genoeg. Zeker als je de best mogelijke kandidaat bent. Want die anderen die solliciteren, die kunnen mss maar 60% van wat er in die lijst staat.


Wauw hier kan ik mij aan optrekken, bedankt yps! Ik meen het he, ben nog maar een beginner met veel soillicireren naar een serieuze job en voel me altijd niet goed genoeg!
21/12/16 21:23
quote door

Ik heb het ff opgegeven. Ik vind niks of ben onzeker.


Jij onzeker? Man, ik heb jou zo verkeerd ingeschat. Voor mij kwam jij altijd vol zelfvertrouwen over.
21/12/16 22:55
Ik ben eens benieuwd! Morgen tweede ronde in een sollicitatie naar een job waar ik 50% eigenlijk niet kan (geen opleiding of relevante ervaring). Dat met een case die ik moest voorbereiden met dus een hele hoop zelfstudie en onzekerheden... Gaat nog spannend worden! :p
22/12/16 06:46
onverhuld
Wel, ik heb het gevoel dat onze werfreserve heel erg klein is, dus als er mensen zijn die met volwassenen met een beperking willen werken... De kans op een vast contract is groter in het FAM alleszins, als ik het gedoe bij de kinderen enzo bekijk. Het is daar qua werking en organisatie veel wisselvalliger. In in mijn leefgroep zelf wordt er over een tweetal maand waarschijnlijk een vast contract open gezet bijvoorbeeld, maar daar gaan denk ik niet veel kandidaten voor zijn. Bij deze, gewoon doen die werfreserve! Toen ik dat deed bij ons had ik van vrijdag op maandag werk. Diploma is van niet zo heel veel belang denk ik, enkel qua niveau, ervaring iets meer maar ook niet vereist, competenties des te meer.
22/12/16 11:16
ik word elk jaar in juni ontslagen op mijn scholen (ik werk op 3 verschillende scholen), omdat ik nog nergens vast benoemd ben. dus in augustus is het telkens opnieuw honderden spontane sollicitaties versturen. in de hoop dat ik van mijn scholen waar ik nu werk in september goed nieuws krijg dat ik mag blijven voor het nieuwe schooljaar. wel al ieder jaar fulltime werk in het onderwijs gehad. maar de onzekerheid die ik elke zomer ervaar is gewoon heel frustrerend. plus ik moet telkens mijn plannen om ergens te settelen uitstellen, aangezien ik nooit weet waar ik het volgende jaar terecht kom.

(ik heb talen gestudeerd, oosterse talen, en heb ook een postgraduaat nederlands aan anderstaligen. en dit is het vijfde jaar dat ik lesgeef.)
22/12/16 11:31
carbonanotglue
Gisteren testen gedaan voor A-niveau bij de stad Antwerpen. Abstract redeneren was easy peasy, postbakoefening was een vrij harde noot om te kraken, dus twijfelachtig.
Maar soit, ik heb hier een job op B-niveau, dus niks te verliezen
22/12/16 11:49
pijlbord
Ik heb in de aanbieding:
Een halftijdse voor zes maanden (maar wss langer indien degene die ge moet vervangen geen miskraam krijgt) in een nursing leefgroep. Heel fijne mensen.

Een halftijdse (of misschien net iets minder, dat weet ik nog niet) in twee buitenhuizen. De ene met een nogal gemend publiek, de andere met vooral jonge meisjes. Da's mijn job momenteel en ik kan u garanderen dat die awesome is. Mobiele mensen vooral, hoog van niveau ook. Ook voor zes maanden (langer indien mijn collega geen miskraam doet). Het nadeel is wel dat ge veel met mij gaat moeten samenwerken, oeps.
08/01/17 21:26
quote doorJij onzeker? Man, ik heb jou zo verkeerd ingeschat. Voor mij kwam jij altijd vol zelfvertrouwen over.


Hangt er vanaf over wat..
27/09/18 16:36
Een goed gesprek voeren en later die dag horen dat er nog een kandidaat was en dat het close was, maar ze toch de andere nemen omdat hij wat ervaring had. Dan maar verder zoeken :D
27/09/18 19:49
onverhuld
Morgen hoor ik of ik op gesprek mag gaan volgende woensdag en indien ja ga'k zaterdag een opdracht krijgen zodat ik een presentatie kan geven voor het sollicitatiegesprek

:( :( moet da zo extensief ja
15/04/19 20:54
Ik moet sinds vorige week terug naar een job zoeken, maar als ik het woord assessment hoor of lees begint mijn maag al te draaien. Vooral het rekenkundig deel ..

Na het middelbaar wist ik dat het wiskunde niet mijn ding is. Daarom geschiedenis en pol & soc (zonder statistiek btw) aan de unief gedaan.

Bijgevolg is mijn numeriek denken verschrompeld tot dat van een goudvis :D

Oefenen? Pff, na de werkuren solliciteren is al niet evident. Dat oefenen, pfff -_-

15/04/19 21:23
Ik zal u helpen jongske
16/04/19 11:53
Gryffindor
quote door

Ik moet sinds vorige week terug naar een job zoeken, maar als ik het woord assessment hoor of lees begint mijn maag al te draaien. Vooral het rekenkundig deel ..

Na het middelbaar wist ik dat het wiskunde niet mijn ding is. Daarom geschiedenis en pol & soc (zonder statistiek btw) aan de unief gedaan.

Bijgevolg is mijn numeriek denken verschrompeld tot dat van een goudvis :D

Oefenen? Pff, na de werkuren solliciteren is al niet evident. Dat oefenen, pfff -_-
ik kan echt voor gene meter tellen, zelfs mijn tafels ben ik bijna kwijt, en toch slaag ik voor die assesments, das niet dat ge daar moet breuken doen enzo ze


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.