Spel 18 - De zombie-apocalyps


Inschrijvingen: open

Functies en rollen

Regels


22/04/18 21:03
Algemene info over het spel (vooral voor nieuwe spelers)

- Dit is ondertussen al ronde 18 van de noxa-weerwolven reeks. Iedere ronde staat op zichzelf, en iedereen kan aansluiten. Voorkennis of ervaring met vorige rondes is niet vereist. Je hoeft enkel maar regelmatig online te kunnen zijn zodat je de deadlines (om de 2 of 3 dagen) niet mist. Alles wordt in de eerste stappen ook nog wel duidelijk uitgelegd, en nieuwe spelers mogen altijd om info of begeleiding vragen over wat dan ook.

- Er is een thema, er wordt van iedere speler verwacht dat die een origineel personage verzint dat enigszins binnen het thema past. Inschrijven doe je dus door voor de deadline (woensdag 2 mei voorlopig) je personage en een korte omschrijving (10tal regels is zeker voldoende) als forumpost te plaatsen. Daarna krijgt iedereen bij het begin van het spel een pm met daarin een functie en een rol, uitleg van hoe die werken, en wat je moet doen om te winnen. Meestal is het dan een kwestie van je functie zo goed mogelijk te gebruiken, contact te zoeken met andere spelers van je team, vertrouwensbanden op te bouwen, en de tegenstanders uit het spel te krijgen. Vertrouw echter niemand zomaar, want iedereen heeft wel een reden om te liegen en misleiden.

- Er is een handleiding voor beginnende spelers . (mogelijks al wat verouderd)

_________________


Verhaal:

Opa, opa, vertel nog eens van vroeger, van de zombies!!!”. Slechts enkele van de kinderen die zich rond ‘Opa Yps’ hadden verzameld waren echt zijn kleinkinderen, maar hij was voor hen allemaal wel de typische grootvader. Hij was ongetwijfeld de oudste van ‘het dorp’, hij lette op de kinderen wanneer hun ouders op het veld aan het werken waren, en altijd had hij wel verhaaltjes klaar om hen te amuseren. Meestal waren het sprookjes en geïmproviseerde vertelseltjes, maar hij had één groot waargebeurd verhaal dat hij regelmatig opnieuw moest vertellen: het verhaal van hoe Yps - en een handvol andere mensen - een halve eeuw geleden de grote zombie-apocalyps van 2018 hebben overleefd.

Die zombie-apocalyps barstte los in de hete lente en was voor iedereen een gruwelijke verrassing. Hoe de zombies juist ontstaan waren, dat wist niemand van de overlevenden. We weten alleen dat een hoop mensen opeens veranderden in losgeslagen biologische wapens, rond hen heen bijtend en klauwend en zo continu nieuwe slachtoffers maakten. Na een tijdje werden die slachtoffers (of wat er van overbleef) ook zombies, waardoor de zombie-plaag zich heel snel uitbreidde. Die gewone zombies waren op zich echter gemakkelijk te verslaan in een 1-op-1 gevecht want erg slim waren ze namelijk niet. Het was vooral hun massief grote hoeveelheid waarmee de menselijke samenleving compleet tot stilstand hadden gebracht. In hele hordes maakten ze overal jacht op mensen. De ergste zombies waren echter de ‘slapers’, dit waren mensen die ongemerkt besmet waren geraakt en overdag nog geloofwaardig deden alsof ze een normale mens waren. Pas in de nacht veranderden ze in een zombie en konden ze heel slim en doelgericht aanvallen, waarna ze in de komende dag weer deden alsof ze een gewone mens waren.

De strijd tegen deze weerwolf-zombie’s was de ultieme test voor diegenen die de eerste golf van gewone zombie’s hadden overleefd.

Yps bleek één van die vreemde mensen te zijn die zich al wat hadden voorbereid op een ramp zoals deze zombie-apocalyps, al bleef hij daar in zijn latere verhalen heel bescheiden over. Bij de eerste onheilstekenen had hij zich in zijn appartement gebarricadeerd en stuurde hij automatische emails rond naar iedereen in zijn contactlijst. Met wat geluk kon hij zo een hoop kenissen informeren over de beste manier om de zombies te overleven, en zouden ze er misschien zelf in slagen om een afgesproken veilig verzamelpunt te bereiken..._________________

De inschrijvingen zijn nu open: Verzin een personage (fysieke/mentale omschrijving, job-achtergrond, speciale skills) dat om één of andere reden de eerste golf van zombie’s al heeft overleefd en zich na enkele weken ronddolen zal aansluiten bij een groepje overlevers. Hou het gerust simpel, en vertrek van je eigen real-life situatie.

Enkele vraagjes om je op weg te helpen:
- Wie ben je, waar kom je vandaan, wat voor job deed je voor de zombie-apocalyps?
- Hoe komt het dat je nu uberhaupt zelfs nog leeft?
- Welke wapens heb je gevonden en gebruikt? Hoe geraak je aan voedsel en uitrusting?
- Welke bijzondere skills of karaktereigenschappen heb je die van nut kunnen zijn voor de groep overlevers? Wat voor rol zou je hebben binnen de groep?

Voorlopige deadline: woensdag 2 mei, al zal de effectieve start afhangen van het aantal inschrijvingen.
22/04/18 21:05
Belangrijkste veranderingen tov vorige rondes:

- Er is geen burgemeester meer. Bij een gelijke stand van de stemmen (achter de schermen) wordt gekeken naar welke optie (achter de schermen) het meeste stemmen van spelers met een burgerfunctie heeft, zodat ‘de voorzienigheid’ de burgers een handje kan toesteken. Als ook die situatie een gelijkstand oplevert dan mislukt de stemming en gaat er niemand dood. Bij een gelijk aantal burgers en wolven, zijn de burgers bij stemmingen daardoor opzettelijk in het voordeel als ze zich op tijd georganiseerd hebben.
- In plaats van burgemeesterstemming is er een ‘strafkot’ stemming. Een soort ‘softe’ lynch, waarbij de weggestemde speler de komende nacht niks kan doen (maar ook niet aangevallen kan worden), en in de stemming daarna ook geen stemwaarde heeft.
- Er zijn geen artefacten (want er is geen burgemeester om die te ontvangen)
Iedere type wolf heeft (naast functie en rol) ook een eigen specifieke killmethode die in verband staat met zijn functie.
- Als de opperwolf die wolf aanduidt om de kill uit te voeren, dan gebeurt het vanzelf via de methode van dat soort wolf.
- De functies en rollen zijn deels afkomstig van mijn ronde 15, maar dan wat versimpeld en met diverse elementen van ronde 16.

Het document met functies en regels, alsook het regeldocument staan bovenaan gelinkt. Dit is nog niet de definitieve versie, er moet links en rechts nog wat gesleuteld worden aan het evenwicht, en ook aan de tags en volgorde is nog wat werk.
22/04/18 21:29
Kun je de google docs openbaar maken?

Ik ga niet heel actief kunnen zijn de komende weken, dus indien mogelijk zou ik graag samenspelen met een nieuwe speler.
22/04/18 22:40
denk dat ze nu wel openbaar zijn
23/04/18 15:36
Ik ga even afwachten wanneer het internet thuis gefixt gaat zijn, want op pc leest het toch gemakkelijker.
23/04/18 15:52
Ik doe sowieso wel mee!
23/04/18 16:29
Ik ga nog zien of ik mee doe, thesis deadline is 24 mei dus iets zegt me dat ik deze keer beter pas. Maar toch... ik laat nog iets weten!
23/04/18 22:20
Ik twijfel
22/05/18 15:56
quote door

Ik ga nog zien of ik mee doe, thesis deadline is 24 mei dus iets zegt me dat ik deze keer beter pas. Maar toch... ik laat nog iets weten!

Intussen zijn we een maand verder, nu kan je meedoen? :D


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.