To like or not to like? (/in een relatie)

12/10/17 23:41
Ik had vanavond een discussie met een andere noxaan over “likes”, (die duim omhoog of het hartje op Instagram).

Brengen deze goedkeuringen of appreciaties zo veel te weeg of is het louter een “like” op een zoveelste foto of filmpje van de weinig- of veel zeggende gebeurtenis in iemand anders leven.

Ik vraag me gewoon af of een like in een relatie voor een ander persoon dan je geliefde zoveel betekend voor jullie?
Asje een relatie hebt, mag je er dan prat opgaan dat asje iemands foto van het ander geslacht liked je er eigenlijk een onzichtbaar bericht naar stuurt dat je er meer mee wil hebben dan hem enkel die “like” door te sturen?

Ik dacht, dus ik vind dat ik nog niet gebrainwasht ben door deze “social-media”-tijd dat ik nog altijd zelf bepaal wat ik belangrijk vind in mijn leven zonder dat de media er meer van moet maken (laat staan door die gedachte uw wederhelft).

Ben ik hierin verkeerd of is elke like een aanzoek naar iemand waar er een probleem mag over gemaakt worden?
12/10/17 23:49
AdrianHealey
Stop met playen
12/10/17 23:57
betekent*

ON: bullshit, als je dat al een probleem vindt, moet je niet aan een relatie beginnen. Een foto liken wil niet meteen zeggen dat je er verliefd op bent ofzo ze...
13/10/17 00:08
Een hartje is een aanzoek, een like is een fuckbuddyqueeste.
13/10/17 00:08
Ik volg uw gedachtegang totaal niet.
13/10/17 00:20
Ik kan ook totaal niet volgen.

Edit: wacht, is de vraag gewoon "zendt het rare signalen als ik iets like van iemand anders dan mijn lief"?
.. what the fuck? Nee? Allez ik bedoel :D Heel sociale media is gebouwd op interactie met meer dan 1 persoon, dat ding dient daarvoor.
13/10/17 00:37
Sociale media is raar.
13/10/17 01:11
Procaffeinate
Hhahaa

13/10/17 01:56
MichaelScott
Ge zijt verkeerd
13/10/17 05:04
Ik like denk ik ni alles van mijn lief tenzij ik da echt like en als ik iets like van iemand anders is dq ook ni meer dan da? Huh
13/10/17 06:51

( :
__\ \ _____
(____) `|
(____)| |
(____).__|
(___)__.|_____

13/10/17 07:34
Euh, ik let daar eigenlijk niet op.
13/10/17 08:13
DreamersCircus
WWAATT? Gij hebt vrouwelijke facebookvrienden? Da's zo not done! Mijn vriendje moet die jaloerse sletten allemaal verwijderen voor we officieel gaan hoor :s Je weet zelluf!
13/10/17 08:18
Haha, dit is toch niet serieus?

Anders zou ik alle sociale contacten over boord gooien en ergens eenzaam in een hoekje gaan zitten...
Een like is toch maar iets banaals?
13/10/17 08:24
Haha grappig, kwist meteen waar het over ging want tot een dik jaar geleden had ik daar echt wel last van.
Dat als mijn lief iets likete van een ander meisje, dat ik mezelf betrapte op denken "WAAROM LIKET DIE DAT". Maar gelukkig wist ik zelf ook wel hoe gestoord die gedachte was, en kon ik het meestal wel voor mezelf houden en er geen ruzie over starten.

Kdenk dat we er in totaal zo'n 3-4x toch ruzie over maakten omdat ik het heel soms toch niet voor mezelf kon houden, bvb wanneer hij dingen van anderen wel een like gaf en mijn posts niet. Daar kon ik woest van worden en dan was het moeilijk om dat intern te houden.

Zijn uitleg was dan vaak "ja maar ik heb uw post niet eens zien passeren op mijn newsfeed", wat ik natuurlijk niet geloofde want alee, we staan als "in a relationship", fb zou dat echt wel tonen (dacht ik). Tot een dik jaar geleden. Want iedereen kent wel die irritante meldingen van fb als er weer iemand jarig is, meestal rond 10u sochtends, "X is vandaag jarig, wens hem een leuke dag!", wel, op de verjaardag van mijn lief kreeg ik daar geen melding van. Het was mij eigenlijk niet eens opgevallen toen, maar DE DAG NA ZIJN VERJAARDAG kreeg ik dan opeens een melding "S. was gisteren jarig, misschien kan je hem laattijdig gelukwensen?"

Dus sindsdien is "mijn vertrouwen" (das al een erg grote term, maar goed) in fb helemaal weg en kan ik op sommige momenten zelfs geloven dat ze opzettelijk zo'n dingen van koppels niet aan elkaar laten zien om weet ik veel wat voor dingen allemaal te testen over social interaction en de invloed van fb likes op relaties (kan mij inbeelden dat er koppels om uit elkaar gaan ja, als de ruzies opstapelen en escaleren).

Dus sindsdien heb ik er geen last meer van, en I couldn't care less anymore wat die wel of niet liket (zolang die mijn dingen maar liket als hij ze ziet passeren :s ).

Ahja en hypocriet genoeg likete ik zelf ook dingen van anderen, ook van jongens, wat ik dan tov mezelf goedpraatte met "mja mijn lief ziet dat duidelijk niet zoals ik het soms in mijn hoofd zie, dus het is ok", gecombineerd met het feit dat ik wel wist dat die gedachten nogal overdreven waren en dat het eigenlijk normaal is om dingen van anderen te liken, ook als ze niet uw lief zijn.Nu, los van wat ik hierboven allemaal zei, denk ik wel dat als ge daar zo op gefixeerd zijt (zoals ik ook was) ge effectief problemen hebt, ofwel met uzelf ofwel binnen uw relatie (mogelijk allebei).
13/10/17 08:31
Ik zou dat zelf veel stommer vinden als ik het gevoel heb dat mijn lief maar gewoon mijn dingen liket omdat ik zijn lief ben en niet omdat die de foto's, liedjes en andere prul die ik deel leuk vindt :D
Maar ik zie die vaak genoeg scrollen die liket echt veel te random voor mij om daar een of andere rare dinges in te zien haha, the boy can scroll for hours en soms liket die alles en soms liket die niks hahaha *
Anywho zolang ik real life meer geliked word en nog kusjes krijg ben ik good
*shrugs shoulders
13/10/17 08:47
Nee die moest alles van mij liken, vooral omdat ik bijna enkel dingen deel die we samen deden, al dan niet met andere vrienden van ons bij, dus als die dat niet likete, wou dat zeggen dat hij dat eigenlijk geen toffe activiteit vond ofzo (toen in mijn hoofd he, kweet da het gestoord was).
13/10/17 09:35
Moest mijn vriendin iemands foto liken ik zou ook serieus boos en teleurgesteld zijn.
13/10/17 10:44
What the fuck are you talking about.
13/10/17 10:44
Dit is precies noxa terug in 2006.