plonserd
Ingredienten:
parfait: 6 eieren, 150 gram suiker, 1/2 liter room, pistachenootjes, pistache-essence (in iedere delhaize vind je dit)
chocoladesaus (deze versie van chocoladesaus kan superlang bewaren btw):
2 dl water, 150 gram suiker, chocolade (liefst puur), room
Bereiding:
Voor de parfait:
Scheid de eieren, klop het eiwit stevig op, klop de room half op, klop de eigelen met de suiker op. (alles apart)
voeg de room toe bij de eieren met suiker (ruban, zo als ik zei in het vanilleroomijstopic), meng goed, en voeg er dan het eiwit aan toe..
Klop alles nu tesamen nog ns op tot je een schuimige massa hebt..
hak wat pistachenootjes (naar eigen smaak), en meng ze door het mengsel..Voeg pistache-essence toe (ook naar eigen smaak, maar pas op, want dit is echt sterk spul..Begin met een beetje, en voeg telkens wat meer toe)
doe alles in glazen, en zet in de diepvries.
Voor de chocoladesaus:
breng het water met de suiker aan de kook.voeg chocolade toe en roer goed tot je een saus met een mooie glanzende donkerbruine kleur hebt.
Nu heb je een ongelooflijk zoete chocoladesaus..als je hem zo lekker vindt, laat hem dan zo, maar ik doe er nog altijd een scheut room bij om de smaak wat te verzachten.
Opdienen: Haal je pistacheparfait uit de diepvries, overgiet met chocoladesaus
smakelijk