Waterkefir

01/12/18 18:04
Een paar dagen geleden heb ik dus waterkefir korrels van iemand gekregen. Ik heb er meteen mijn eerste brouwsel van gemaakt met het basisrecept van water, rietsuiker, citroen en vijgen. Zo bleven mijn korreltjes in leven. (Ik heb ook niets van metaal gebruikt terwijl ik het maakte!) Daarna heb ik het iets langer dan 24u zijn ding laten doen. Mijn kefirkorrels zijn in aantal toegenomen en gaandeweg het proces heb ik bubbels in het brouwsel gezien, dus mijn korreltjes zijn in leven gebleven (y) . Nu, de smaak is niet slecht he, maar ik wil het toch nog iets beter maken.

Dus lieve waterkefir mensen, wat gooien jullie allemaal in je brouwsel? Welk recept vinden jullie het lekkerste? Gebruiken jullie water of thee? (ja, ik weet het, het internet staat vol receptjes, maar ik hoor het graag van jullie)
Ohja, en welke tips heb je allemaal om de korreltjes gezond te houden?

Ik ben benieuwd! Want ik wil graag wat andere smaakjes verkrijgen zodat ik in de toekomst wat meer kan afwisselen. :)


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.