Hoe gezond vind jij sushi?

27/12/18 15:14
Hallo allen
De titel spreekt voor zich. Hoe gezond vind jij / denk jij dat sushi is? Als ik op internet kijk, zijn er verschillende antwoorden. De ene beweert dat het supergezond is als je weinig tot geen sojasaus gebruikt en vooral de rauwe vis/groenten neemt. De ander roept dat het evenveel calorieën heeft als een pak friet...

Zou je bv. sushi (klein pakje) kopen om thuis 's avonds voor de TV op te smikkelen?
27/12/18 15:21
Sushi op zich kan onmogelijk erg ongezond zijn. Rauwe vis bevat goede vetten en aangezien niet gebakken, geen onverzadigde vetzuren. Maar zoals bij alles in het leven, consumeert met mate. Persoonlijk heb ik sushi afgezworen omwille van de bycatch bij het vangen van de vissen.
27/12/18 15:26
quote door

(...) omwille van de bycatch bij het vangen van de vissen.


Hmm... Ik ben met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeer naïef op dit vlak, maar wat bedoel je met "bycatch"?
27/12/18 15:30
quote doorHmm... Ik ben met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeer naïef op dit vlak, maar wat bedoel je met "bycatch"?


Wel bij het vissen naar vis geraken er telkens andere dieren verstrikt in de netten die dan komen te overlijden zoals haaien, dolfijnen, walvissen, schildpadden,... Ook worden visnetten die verstrikt raken (illegaal) gedumpt door vissersboten , wat dan weer leidt tot andere dieren die hier in vast komen te zitten. Ik zou nog sushi eten als ik weet dat de vis komt uit een kweekvijver en niet gevangen op zee. Maar ik weet niet goed waar je die sushi kan kopen (heb het ook nog niet echt opgezocht). De omegabaars (ecologisch verantwoorde vis gekweekt door een Belg, Google maar) zou een optie kunnen zijn.
27/12/18 15:42
I see...
Noble cause, I must say! Maar ik heb helaas een enorme craving naar sushi en vermits ik vanavond home alone ben, wil ik mezelf sushi cadeau doen Maar met al dieje vette troep nu met de feestdagen, vroeg ik me af wat de gemiddelde Vlaming (of gemiddelde Noxaan) denkt over sushi... Omdat de meningen op Google zo verdeeld zijn, bedoel ik dan.
Het is bij mij al jaren geleden dat ik nog sushi at.
27/12/18 16:03
De rijstazijn is een caloriebom, daar zit mega veel suiker in. Rijst is op zich ook niet geweldig gezond.
Zelf eet ik geen vis, en maak ik soms eens zelf sushi met groentjes en dan kies je zelf hoeveel rijstazijn.
Maar zolang je geniet met mate, waarom niet. Dat is toch met alles zo. :)
27/12/18 16:05
Calorieën en gezondheid kunt ge niet noodzakelijkerwijs op 1 lijn zetten. Das al dak er over te zeggen heb
27/12/18 16:20
ik vind gewoon dat ge nooit nee kunt zeggen tegen sushi
27/12/18 16:24
quote door

ik vind gewoon dat ge nooit nee kunt zeggen tegen sushi


Very much agreed. Nadeel is dat mijn vriend geen sushi lust, wat dus betekent dat wij dat nooit eten. Dus ik wilde mezelf dat eens gunnen als hij er eens niet is. Als hapje bij de TV. Kwestie van geen chips, chocola of andere nest binnen te steken. Een beetje is nooit erg, je sais, maar ik vroeg me uiteraard af wat de mening van Noxa was!
27/12/18 17:32
Als we het over authentieke sushi hebben, zonder overdreven extra's (zoals wasabimayonaise oid), dan kun je het wel als gezond zien. Maarja, noten en avocado's zijn ook gezond he, en daar zitten ook heel veel calorieen in. Qua calorieen kan het best in de buurt komen van een pak friet maar ge hebt tenminste wel iets voedzaam binnen. Maar dus niet iets om 3x per week te eten obviously

Edit: de meeste sushi valt dik tegen, maar als ge echt verse hebt: ahhhhyeahhh
27/12/18 18:24
quote doorVery much agreed. Nadeel is dat mijn vriend geen sushi lust, wat dus betekent dat wij dat nooit eten. Dus ik wilde mezelf dat eens gunnen als hij er eens niet is. Als hapje bij de TV. Kwestie van geen chips, chocola of andere nest binnen te steken. Een beetje is nooit erg, je sais, maar ik vroeg me uiteraard af wat de mening van Noxa was!


Er bestaan 'sushi en grill' restaurants.
Sushi voor u , grill voor hem.
Problem?solved!
27/12/18 19:11
Als academici het al niet weten noxa wss ook nie
27/12/18 19:39
https://www.ad.nl/buitenland/lichaam-man-onder-de-lintwormen-na-eten-van-sushi~a3629968/
https://panorama.nl/entertainment/bizar/deze-parasieten-kunnen-in-jouw-sushi-zitten
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180120_03310884

Thanks but no thanks.
27/12/18 20:49
op zich is sushi gezond, als je het als bijgerecht pakt. Als je het als hoofdgerecht pakt, kunnen de kcal inderdaad snel oplopen. In Japan etc eten ze dat ook niet als hoofdgerecht maar als bijgerecht.
27/12/18 22:59
Stel dat ge onder gezond verstaat: "Wordt je dik van sushi".
Wat dan blijkt is dat ge er dik van wordt als ge er meer van eet dan dat ge op een dag aan calorieën verbruikt en anders niet.

Voor uw statement 'zo slecht al een pak friet'
100 gram friet: 330 kcal
100 gram sushi: tussen de 150 en 200, afhankelijk van het type.
Maar misschien zijn mensen friet wel snelle beu dan gevarieerde sushi en als ze drie keer gefrituurd zijn kruipt het misschien nog wel dichter tegen niveau friet.

Verder is de wetenschappelijke wereld het vrij oneens over wat nu gezond is of niet. Omega 3 is een van de weinige dingen waar het bewijs nogal duidelijk positief is dus dat viske zal wel ergens goed voor zijn. Al de rest is voor discussie vatbaar.
27/12/18 23:03
quote door

op zich is sushi gezond, als je het als bijgerecht pakt. Als je het als hoofdgerecht pakt, kunnen de kcal inderdaad snel oplopen. In Japan etc eten ze dat ook niet als hoofdgerecht maar als bijgerecht.


Huh ik had net gehoord dat die eerder gewoon een rolleke eten als maaltijd en geen van die zotte 'all you can eat boot vol met viskes' doen. Maar goed, het internet, ik weet niet zeker.
27/12/18 23:08
hm nu heb ik zin in sushi en friet danku zeer verdekke.
28/12/18 00:23
Polygondwanaland
Ik hou enorm van sushi maareuh waarom heeft hier nog niemand zware metalen vernoemd.
28/12/18 00:32
Oeh ja goeike
28/12/18 02:32
De eerste keer dat ik sushi at vond ik dat niet speciaal lekker. De tweede keer dat ik sushi at ben ik samen met een vriend op zijn aanraden ergens uit gaan eten om ik de eerste keer 'gewoon geen goede sushi heb gehad'. Ik heb de ganse nacht alles eruit liggen spouwen. Da was de laatste keer dat ik sushi heb gegeten.