Van job veranderen: minder loon en voordelen

19/07/17 20:14
Beste noxanen

Ik zit met iets gewrongen. Ik weet dat ik dit alleen moet beslissen, maar ik wou toch graag jullie meningen en ervaringen horen.

In 2016 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Eerst heb ik als thuisverpleegkundige gewerkt, maar dit was niet volledig mijn ding. Nu werk ik ergens anders: ik heb ik daguren, geen weekends, geen feestdagen, maaltijdcheques en een bedrijfswagen waar ik ongeveer 80 euro per maand voor betaal (benzine en alles in deze prijs inbegrepen). Netto verdien ik nu ongeveer 1500 euro, de auto er reeds afgetrokken. Ik heb ook 32 verlofdagen op een jaar, wat mooi is als beginneling. Mijn job heeft dus veel voordelen. Nu heb ik weinig voldoening van mijn job. Ik zou het nog wel kunnen blijven doen, maar ik word hier zeker niet gelukkig van. Nu ben ik dus op 't gemak op zoek naar iets anders. (En oh ja wij hebben net een huis gekocht. Mijn vriend heeft een goede, vaste job.)

Ik ben op gesprek mogen gaan ergens waar ik graag zou werken. Maar hier zit ik dus mee: Voor deze job zou ik terug een auto moeten kopen om aan het station te geraken. Ik zou dus met de auto en de trein moeten gaan. De job start eerst op interimbasis met een grote kans op een vast contract. Ik zou hier netto 1460 euro verdienen zonder extra's. Dit is ook geen job in mijn 'branche', het is iets totaal anders. Qua verlof zit ik dan met het minumum van 20 dagen. Hier zou ik ook wel zaterdag moeten werken, waar ik weinig mee in zit.

Mijn familie verklaart mij zot dat ik deze job zou aannemen. Weg zekerheid, weg extra's, een auto moeten kopen, ... Maar ik zou hier misschien wel een pak gelukkiger van worden. Mijn hart zegt ja, mijn hoofd zegt nee.

Wat zouden jullie doen? Hebben jullie ervaring met zulke situaties?

Alvast bedankt voor jullie reacties!!!
19/07/17 20:28
Goh als uw job u nu niet genoeg uitdaagt, verander dan gewoon. Ziet ge uzelf dit nog jaren en jaren doen? Als het antwoord nee is kunt ge evengoed nu veranderen dan nog jaren te wachten denk ik. 't Is een risico ja, maar dat gaat ge toch ooit moeten nemen als ge daar weg wilt..
19/07/17 20:28
Uw2ePersoonlijkheid
Maar ge denkt dat ge van die nieuwe job wel veel voldoening gaat krijgen? Doen dan, buiten als ge een of andere grote lening hebt lopen en nu al heel slecht rond komt.
19/07/17 20:32
Mokeponn
Ik heb een job gedaan wat goed betaalde en ik werd daar doodongelukkig van. Kheb vanaf dan beslist dat ik niet meer wil kijken wat het betaald, als ik maar rondkom. Ik wil doen wat ik graag doe, als in, niet elke dag met tegenzin gaan.
19/07/17 20:32
quote door

Goh als uw job u nu niet genoeg uitdaagt, verander dan gewoon. Ziet ge uzelf dit nog jaren en jaren doen? Als het antwoord nee is kunt ge evengoed nu veranderen dan nog jaren te wachten denk ik. 't Is een risico ja, maar dat gaat ge toch ooit moeten nemen als ge daar weg wilt..


Ik zie mij het niet voor altijd doen nee.
Het ding is, als ik bijvoorbeeld ergens als verpleegkundige ga werken, neem ik geen risico's aangezien ik dan meer verdien als nu en meteen een vast contract krijg. Nu is het op interimbasis en verdien ik minder. Dat houdt mij wat tegen.
19/07/17 20:34
quote door

Maar ge denkt dat ge van die nieuwe job wel veel voldoening gaat krijgen? Doen dan, buiten als ge een of andere grote lening hebt lopen of nu al heel slecht rond komt.


Ik hoop dat ik daar voldoening van ga krijgen, ik vind dat moeilijk om dat zo te zeggen, dat weet ge denk ik pas na enkele maanden?
We hebben een lening voor een huis lopen, maar komen wel goed rond nu. Normaal gezien zouden we ook zeker rondkomen met mijn lager loon.
19/07/17 20:35
quote door

Ik heb een job gedaan wat goed betaalde en ik werd daar doodongelukkig van. Kheb vanaf dan beslist dat ik niet meer wil kijken wat het betaald, als ik maar rondkom. Ik wil doen wat ik graag doe, als in, niet elke dag met tegenzin gaan.


Dat is ook waar ik naar streef. Ik denk ook meer op die manier als gij, maar die stap zetten is moeilijk aangezien iedereen mij voor zot verklaart moest ik deze job aannemen.
19/07/17 20:48
Ik zou de sprong durven wagen in jouw plaats.
Als je huidige job je echt niet gelukkig maakt weegt dat niet op tegen alle andere voordelen. Als je denkt voldoende te kunnen rondkomen met de nieuwe job EN dat deze je sowieso gelukkiger gaat maken: ga er voor! (werk als verpleegkundige zal je sowieso terug vinden als de job alsnog zou tegenvallen)
19/07/17 20:49
Mokeponn
quote doorDat is ook waar ik naar streef. Ik denk ook meer op die manier als gij, maar die stap zetten is moeilijk aangezien iedereen mij voor zot verklaart moest ik deze job aannemen.


Gij moet die job doen, niet die andere mensen. Gij moet zien dat ge nog rondkomt, niet de anderen.
19/07/17 20:54
Ik wou helemaal hetzelfde zeggen als senbazuru. Ga ervoor!
19/07/17 21:10
Duc
Op mijn vorige job verdiende ik een PAK meer als nu, maar ik was niet gelukkig.
Heb een deel loon laten vallen voor een andere job, no regrets.
19/07/17 21:10
Voor zo'n dingen moet ge nooit naar uw ouders en familie luisteren.
19/07/17 21:15
zwaluwen
k zou er in uw plaats misschien wel voor gaan, denk ik. Moest het dan toch tegenvallen of ge komt echt niet rond ofzo, dan hebt ge nog altijd uw diploma verpleegkundige waarop ge kunt terugvallen en waarbij ge, denk ik, wel redelijk snel een job in kunt vinden? Zoals hier al gezegd is, dus.
19/07/17 21:19
Bij zo'n dingen besef ik pas hoe moeilijk ik mij kan inleven in mensen die jobs als zo'n grote beslissing zien..
Jobs zijn niet permanent he. Ge kunt er altijd onder uit als ge u bedenkt. En ik snap 100% waarom ge die beslissing zou maken. Wanneer ge op dit moment inderdaad geen leningen af te betalen of familieleden te onderhouden hebt, doet ge uw werk voor U he. En dan zijt ge best zo tevreden mogelijk.
Nu, als ge graag reist zou ik snappen dat ge een goedbetaalde brakke job zou doen zodat ge uw vrije tijd luxueus kunt besteden. Maakt dat u niet uit? Doe uw ding!
Ik verander om half jaar van job ofzo dus voor mij zijn jobs totaal geen zware beslissingen. Ik doe wat er voorhanden is en als ik keuze heb neem ik wat mij ligt/dichtbij is/goed betaalt. Things change! Da's okay.
19/07/17 21:22
Bedankt iedereen voor de reacties!
Ik heb wel een lening af te betalen momenteel, daarom dat ik zo twijfel aangezien ik nu een vaste job heb.
19/07/17 21:24
Ik ben onlangs ook van werk veranderd omdat ik echt niet graag op mijne vorige werkplaats was, en ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Loon is minder maar ik ben echt veel blijer etc en ik vind dat belangrijker. Nu, het is ook maar tijdelijk werk voor mij dus misschien niet helemaal hetzelfde. Ik geef het maar mee :D
19/07/17 23:32
Gho ge moet nog lang genoeg werken, dan best iets waar ge graag naartoe gaat en u gelukkig in voelt hoor :D ik snap de beslissing om te veranderne helemaal!

Ik heb zelf een vriendin die bij de bank werkten met dus een hele hoop voordelen, die is veranderd naar iets totaal anders met veel minder loon en is echt veel gelukkiger nu.
20/07/17 01:03
CMYK
Een auto kost al meer dan een maandloon per jaar plus de aankoop ervan. Geld dat ge met uw huidige job in uw huis kunt investeren of waarmee ge tijdens uw 30 dagen verlof (wa veel is) een leuke vakantie kunt doen. Ik denk als ge begint te tellen dat ge zou verschieten van hoeveel geld ge eigenlijk verliest. Dusja... Afweging die ge zelf moet maken he. Als ge echt ongelukkig wordt van uw job en elke dag tegen uw zin moet gaan werken dan is dat ook maar niks. Maar het gras is altijd groener...
20/07/17 01:18
Ik zou ook veranderen denk ik. En als het toch niet uitdraait zoals je verwacht, zoals je hierboven ergens zegt, als verpleegkundige kan je snel (vast) werk vinden waarmee je dan weer meer zou verdienen. Dus het risico valt mss nog wel mee.
20/07/17 06:47
Ik ben dit jaar ook van job verandert. Had een aanbieding gekregen die me interessanter leek en het was meer uren..van 4/5 naar voltijds.

En ben na een maand gestopt omdat het niks voor mij was en ben nu nog steeds werkloos. Ik heb zo hard spijt dat ik er niet tot einde schooljaar heb gewerkt dat wel...

Ik weet niet wat die nieuwe job inhoud maar zorg wel dat het je ding is...:)

Ik dacht ook dat die nieuwe job leuker en uitdagender ging zijn. Het laatste was zeker correct maar leuker was het helemaal niet ...