Mobile forms

17/09/18 15:04
Hallo Noxa,

Ons bedrijf is op zoek naar een nieuwe manier om data te transfereren via EDI. De bedoeling is dat onze vertegenwoordigers via een applicatie op hun gsm barcodes kunnen inscannen die gelinkt zijn aan een database van onze producten. In die database staat bv de barcode nummer, artikel nummer leverancier, minimum bestelhoeveelheid, omschrijving en prijs. In de applicatie zou dus meteen alle info moeten verschijnen nadat ze een barcode scannen. Deze info moet worden opgenomen naar een soort van ordersheet die via EDI kan getransfereerd worden naar onze server/ERP systeem. Zo kan onze client support desk deze verwerken naar bestellingen. We werken op het moment samen met bluefields, maar we zijn kei hard ontevreden over de samenwerking. Hun support trekt op niks en de toestellen zelf mankeren telkens wat nieuws. De techneut die zich hiermee bezig hield is vertrokken en ik moet plots een oplossing gaan zoeken maar heb geen idee van andere bedirjven de dit doen.

Een snelle zoektocht op google levert me enorm vele opties op maar vaak bedrijven die zicht niet in Belgie bevinden. Weet iemand van zo'n bedrijf af of heeft iemand wat tips naar applicaties en dergelijke.

als reserve werken we ook met Scan-it to Office maar de info die we hiermee kunnen verwerken is heel beperkt en niet efficient voor ons.
17/09/18 15:49
woah you lost me bij de eerste zin.
17/09/18 16:21
Alle bedrijven hun toestellen mankeren vaak iets, dat gaat ge met elk bedrijf hebben. Also ik heb toevallig net een barcodescanner-app gemaakt voor iOS en android, is dat een optie? om te scannen met een gsm?
17/09/18 16:23
en ge hebt helemaal geen EDI nodig om van een mobile app die barcodes scanned naar een ERP en/of server te gaan, dat doet ge met een backend in bvb C# of ruby ofzo.
17/09/18 18:03
Met welk erp-systeem werken jullie?
18/09/18 07:30
quote door

Alle bedrijven hun toestellen mankeren vaak iets, dat gaat ge met elk bedrijf hebben. Also ik heb toevallig net een barcodescanner-app gemaakt voor iOS en android, is dat een optie? om te scannen met een gsm?


Dat is mogelijk als die inderdaad ook meteen een overzicht geeft aan onze vertegenwoordigers van wat ze inscannen. We werken nu met zo'n barcode scanner app. Maar het enige wat ge bij die kunt doen is een barcode scanner inscannen en een aantal ingeven. (Scan it to Office app) Voor de rest zien de vertegenwoordigers dus niet wat ze inscannen, hoeveel dat artikel kost en wat minimale bestelhoeveelheid is. En het order komt ook niet direct door in ons ERP maar wordt dus in een excel sheet gestoken die we wel kunnen importere. Maar dat vergt extra werk en tijd.

Terwijl met bluefields hebben we echt scanner apparaten die gelinkt zijn aan database. Maar 2 toestellen zijn al maanden stuk en zijn al meermaals verzonden voor herstelling. We hadden een onderhoud contract voor 2 jaar, die is nu verlopen en elke keer we een toestel nu verzende' zijn we 500euro kwijt aan kosten, terwijl ik vroj zeker ben dat ze niks echt herstellen.
18/09/18 07:31
quote door

Met welk erp-systeem werken jullie?


We werkten eerst met Briljant maar zijn overgeschakeld op AX
18/09/18 10:34
quote door
Terwijl met bluefields hebben we echt scanner apparaten die gelinkt zijn aan database.


Mijn mobile barcodescanner app is ook gelinkt aan de database? Dat is niet iets dat enkel mogelijk is met zulke toestellen, maar ik geloof graag dat bluefields jullie dat wil doen geloven :p

Als mensen hun gsm kapot is moeten ze het zelf fixen & die barcodescanner apps zijn enorm stabiel, nog nooit problemen mee gehad en onze oude barcodescanner app draait al zeker 2 jaar mee in de haven van Rotterdam, nog geen enkele slechte review gehad sindsdien.
18/09/18 13:23
quote doorMijn mobile barcodescanner app is ook gelinkt aan de database? Dat is niet iets dat enkel mogelijk is met zulke toestellen, maar ik geloof graag dat bluefields jullie dat wil doen geloven :p

Als mensen hun gsm kapot is moeten ze het zelf fixen & die barcodescanner apps zijn enorm stabiel, nog nooit problemen mee gehad en onze oude barcodescanner app draait al zeker 2 jaar mee in de haven van Rotterdam, nog geen enkele slechte review gehad sindsdien.


en het updaten van die database, is dat iets dat jullie klanten zelf kunnen aanpassen en in hoeverre kunt ge die persoonlijk aanpassen met bepaalde informatie? Hebt ge ergens een demo waar we kunnen zien hoe het exact werkt? Want als het iets heel effectief is en heel simpel in gebruik willen wij daar wel in investeren. Onze vertegenwoordigers zijn nogal van de oude garde en vernieuwing schrikt hun af.
18/09/18 13:27
Wij hebben zelf geen databases dus dat is iets dat onze klant zelf voorziet & dus ook zelf kan aanpassen. En wij hebben niet echt een demo voor groot publiek aangezien wij eigenlijk enkel apps maken voor havens, maar de mogelijkheid is er dus wel zeker. Baffles me dat er IT'ers zijn die ni snappen hoe simpel een back-end kan zijn in 2018 tbh en ga naar eender welk bedrijf dat mobile apps maakt en die gaan u wrs kunnen uitleggen hoe simpel zoiets is, maar een demo krijg je nergens gratis.
18/09/18 15:26
Ik ben geen IT-er dus ik weet idd niet hoe simpel zoiets is, het is iets waarvoor ik niet ben geschoold. Ik kreeg enkel de taak om een oplossing te zoeken. Hebben jullie een site?


18/09/18 16:07
Is ook geen kritiek naar u toe hoor, weird dat ze een niet IT'er naar een oplossing doen zoeken tho?

Mijn bedrijf maakt helaas geen apps voor iedereen, tenzij je een haven bent :p
enkele bedrijven die u wel gaan kunnen helpen zijn :

https://appwise.be/
http://www.appsonly.be/
https://www.easi.net/services/mobile-development
https://app8.eu/

18/09/18 16:58
Ja we zijn een klein bedrijf in Belgie bestaande uit 5 personen, overkoepelend door een groot bedrijf in Duitsland (300+werknemers). Maar heel de werkmethode ginds is anders tegenover de onze, aangezien we veel kleiner izjn en ook alles op kleinere schaal doen. De persoon die zich bezig hield met ons is nu weg, en de nieuwe IT-ers ginds begrijpen niet goed dat hun oplossingen niet doelgericht zijn naar ons toe en onrealistich zijn qua financieel aspect.

Helaas geen haven, maar super bedankt voor de links ik kan hiermee weer voort.
09/10/18 11:49
Bij ons doen wij ongeveer hetzelfde met medicatie en medicatielabels, en wa ik doe is maak van die naam van da product, lotnr + de cnk code een numeriek token da ik omzet in een barcode me een publieke library in java. Dan moete ze daar etiketten van printen en plakken en daarmee scannen ze die in.
09/10/18 12:07
Ctrl + alt + delete
29/10/18 15:53
Het bedrijf waarin ik werk (nog niet zo lang btw) hebben ze al apps gemaakt die zaken konden scannen. Die case staat nu toevallig nog niet online maar je kan wel al eens kijken naar onze andere cases!

AwareMaar je post is al een maand oud dus mss zijn het vijgen na pasen!
29/10/18 20:55
Jullie kunnen allemaal thuis een barcodescanner app maken :3 :

https://developer.telerik.com/featured/scanning-barcodes-nativescript-angular-2/


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.