Tent meepakken of niet? (Zuid-Amerika)

13/08/19 10:46
Hey Noxa,


Ik ben serieus aan het twijfelen of ik al dan niet een tent zou meepakken voor mijn reis naar Zuid-Amerika (7 maanden in Ecuador, Peru, Bolivië en Paraguay). Er zijn voor- en nadelen aan beiden en ik krijg van verschillende mensen verschillende dingen te horen, dus ik wou jullie mening hierover wel eens horen. Ik heb nog 10 dagen om te beslissen dus ben het internet wel al aan het afschuimen voor advies en ervaringen maar het blijft toch een dubbeltje op zijn kant, de meeste verhalen zijn koppels of een stel vrienden die overland reizen maken enzo maar zelden zijn er solo females te bespeuren...


+
Kamperen joepie
Low-budget
Vrijheid om te gaan en staan waar ik wil
Mogelijks leuke mensen ontmoeten door in hun tuin te kamperen enzo


-
Extra kilo's
Veiligheid (kamperen als vrouw alleen is blijkbaar niet echt common in de regio)
Campings zijn meestal niet dichtbij openbaar vervoer
Migratie (veel venezolaanse vluchtelingen op campings)


Zijn er mensen die zelf al gekampeerd hebben in de regio of die mensen kennen met ervaring? Beide keuzes kunnen 'spijt' opleveren (als ik geen tent meeneem ga ik spijt hebben dat ik altijd naar nationale parken enzo maar dagtripjes kan doen, als ik hem wel meeneem en hem ni vaak gebruik ga ik vloeken op die extra kilo's) dus ik zit echt in dubio :o .

Noxa to the rescue?
13/08/19 12:17
Voor zover dit een nuttige bijdrage kan zijn...
Ik zou de tent zowiezo daar pas kopen tbh.

Zo'n 2p pop up tent kost nu ook geen stukken van mensen dus eventueel een kopen daar , een tijdje kamperen en dan aan n dakloze of n weeshuis als speelgoed wegschenken?
Doe half kamperen en half op motel als dat is wat ge bedoelde?

Aangezien ge in Amerika zijt , schaf u een groot jagersmes aan. Altijd handig op trektochten + voegt toe aan uw veiligheid (sgevoel).

Voor de rest weinig ervaring met trektochten , sorry :]
13/08/19 12:40
'k Geloof da hier ni zo veel avonturiers zitten die u gaan kunnen helpen.
Maar wa zegt uw buikgevoel? Eerder wel of eerder ni?

Waar is uw eerste plek waar ge naartoe gaat? Gaat ge daar effie hangen en socializen met locals? 'k Zou daar gewoon ook eens bij horen, die weten het meestal het beste. Als zij en gij vinden dat 't oké is om te camperen, zou 'k er daar eentje aankopen. Gebruikt ge ze ni of te weinig, dan geeft ge ze weg of verkoopt ge ze opnieuw. Met wat chance krijgt ge er zelf wel eentje van iemand cadeau ;)
13/08/19 12:57
Ja van wat ik gehoord heb is kampeermateriaal best duur in zuid-amerika (luxe-product) dus daar kopen zou mij wel een pak duurder uitkomen (aangezien ik thuis de belangrijkste dingen 'gratis' heb liggen) denk ik..

'K ga de eerste week wel in Lima bij vrienden logeren dus kheb het daar ook al aan gevraagd en zij zeggen dat ze liever niet hebben da'k da alleen zou doen, ma als ik op een 'degelijke' camping of in de tuin van een hostel/hotel zou kamperen dat da geen probleem zou zijn ofzo.. Mja dan zit ge met de extra 'zorg' da ge nog altijd moet zoeken achter accommodatie enzo en dan is de 'vrijheid' wel wa weg?

Jagersmes weet ik ni of ik mezelf daar wel mee vertrouw zuh

En kga in Ecuador stage doen dus dan ga'k sowieso wel twee maanden iets van airbnb ofzo een lokaal cohousing project zoeken ofzo ma 't is vooral voor de andere 5 maanden da'k dan die tent wel zou gebruiken (af en aan eh, zo paar dagen kamperen, dan paar dagen in't stad op hostel of couchsurfen ofzo)...

Misschien is het inderdaad beter om gewoon daar te zien en andere mensen te zoeken die graag kamperen mja da's dan ook weer zo beetje bizar, als die een tweepersoonstent hebben en ik mezelf ga 'uitnodigen' om mee te gaan zonder tent, da's toch super 'close' nee? Allez tenzij er idd andere backpackers zijn die hun spullen van de hand willen doen, misschien moet ik daar eens achter zoeken! Al lijkt het dat da dan weer meestal mensen met een busje zijn en kweet ni of ik daar zoveel centen aan wil geven (+ wegen in Peru zijn best slecht dus 'k durf daar ni zelf te rijden denk'k )
13/08/19 14:21
Gaat ge het durven om alleen wild te kamperen? Dan zou 'k het meenemen, aangezien het daar zo duur is. Als ge het ni vertrouwt en toch altijd op zoek moet gaan naar een plek om te slapen, zou 'k het niet doen. Dan sleurt ge toch maar van alle materiaal mee dat ge niet gaat gebruiken.

Of fix u zo'n speciale hangmattent? Dat gebruikt ne vriend van mij altijd en overal. Neemt niet zoveel plek in beslag en ge hangt ineens weg van alle kriebelbeesten op de grond, haha.
13/08/19 14:54
weet niet als dat echt de moeite is om mee te nemen, hier koopt ge bvb voor 100$ een tent in Ecuador
https://www.facebook.com/AntisanaSport/
13/08/19 17:27
Koop uw tent ter plekke! Altijd veel betere optie volgens mijn ervaring. En dat maakt het slapen ook veel meer go with the flow ;)

Ecuador is de moeite schijnt, mijn schoonzus is van daar en die heeft daar al wel veel amusante dingen over verteld :D
13/08/19 17:51
Daar is de aankoop misschien duurder. Maar als ge dat van hier de vlieger moet meenemen ... Is dat überhaupt mogelijk? - dat is dadelijk best wat kilo's denk ik en zo wordt het misschien dan net duurder?
13/08/19 18:01
Ik ben een vrouwelijke alleen reiziger, ik zou het niet doen. Ik zou eerder in hostels slapen, lijkt me veiliger en ik zou geen tent willen meesleuren voor zo'n lange tijd. Vermoedelijk zal je het ook niet zo vaak gebruiken?

PS. Als je een Facebook account hebt, kan ik je de groep 'female solo travel | woman group travel (go wonder)' aanraden.
14/08/19 14:40
Merci voor alle tips en tricks!
En atox, 't is inderdaad niet onvindbaar maar de kwaliteit is meestal toch wa minder als hier en meestal is da enkel in de grote steden, dus als ik daar dan ni passeer (kga wa meer off track), is da misschien ni evident, ma tweedehands of viavia aan een tent komen zou idd misschien ook wel moeten lukken :) .

Meenemen met de vlieger gaat zeker hoor, als ge dat gewoon aan uw rugzak vastmaakt en daar zo ne hoes ofzo over doet :) . Ken nog mensen die dat gedaan hebben!

't is idd het goedbedoelde advies van mensen (ook uit Zuid-Amerika zelf) die mij hebben overtuigd om geen wild kamperen te doen ofzo (tenzij met meerdere mensen), ma er zijn ook nog wel wa opties om in hotels hun tuin enzo te slapen, of via couchsurfing enzo.. (iOverlander is echt een supergoeie app om al die spotjes en tricks te vinden :D ). Merci voor de FB groep, kheb er ook al enkele gevonden ma 't zijn precies uiteenlopende profielen daar (meer mainstream, luxury reizigers en da zint mij ni zo echt ^^). Ma kga het zeker ne keer uitchecken!
Als ge nog andere tips hebt voor zuid-Amerika mag je mij altijden Pm'en.

('t is ni mijn eerste soloreis en ben ook al in Zuid-Afrika, Turkije en de niet toeristische delen van Indonesië geweest dus kvind het wa moeilijk om het 'gevaar' in Zuid-Amerika in te schatten..)
15/08/19 01:09
Ik ben als man al een geruime tijd met een tent op reis in Australië, wa uiteraard een volledig andere situatie is.
Maar ik wou toch efkes delen dat mijn tent (lichtgewicht, <2kg) mij een zekerheid en gemoedsrust geeft dat ik op het eind van de dag sowieso een dak boven mijn hoofd heb. Ik heb mijn tent lang nie elken dag gebruikt de voorbije maanden, maar ze was er wel altijd indien ik ze nodig had. En dus moet ik me geen zorgen maken over een dak, want uiteindelijk was mijn tent er altijd en die kunt ge als het er op aankomt overal neerpoten
16/08/19 23:44
quote door

('t is ni mijn eerste soloreis en ben ook al in Zuid-Afrika, Turkije en de niet toeristische delen van Indonesië geweest dus kvind het wa moeilijk om het 'gevaar' in Zuid-Amerika in te schatten..)


In Turkije en Indonesië voelde ik me overal super veilig. In zuid Amerika minder. Niet dat ik denk dat me hier meteen iets ergs zou overkomen, maar kans op beroofd etc te worden lijkt me gewoon groter. Ik heb ook het gevoel dat ze hier sneller wapens zouden gebruiken.
Tot nu toe voel ik me hier veilig hoor. Maar ik heb wel al het meeste problemen gehad in zuid Amerika (Peru eigenlijk om precies te zijn).
Wees gewoon voorzichtig, gebruik je gezond verstand en ga altijd op je gevoel al. Dan komt het wel goed! En deel ook steeds je locatie met iemand.
Klinkt alsof je wel een ervaren reiziger bent, dus dat komt wel goed!

Ikzelf heb ook een lichtgewicht tent, waar ik heel tevreden van ben. Maar als je alles bij elkaar neemt (matrasje, slaapzak) vind ik het persoonlijk wat teveel om mee te sleuren. Zelf reis ik met enkele handbagage en dat vind ik zo handig.

Veel plezier alleszins!
22/08/19 22:13
also neem geen mes mee ( koop er ook geen daar ) draagt misschien bij aan uw veiligheids gevoel maar het is eigenlijk écht niet veiliger . messen kunnen enorm gemakelijk tegen uzelf gebruikt worden . ik had er vroeger ook altijd een opzak tot ik me er eigenlijk een beetje in begon te verdiepen en er over nadacht . schaar ( sounds strange maybe ) neem ik wel mee als ik ergens naartoe ga .
23/08/19 10:16
En hoe gaat gij uw groentjes schillen dan?
23/08/19 21:27
haha ma nee ge moogt wel een mes meenemen om uw pattatjes te schillen he , maar ik zou nu echt niet rondlopen met een echt fatsoenlijk mes. of het naast u leggen als ge slaapt. zo'n dingen .
08/09/19 10:06
Travel light.

Als ge iets vandoen hebt zult ge het wel ter plekke vinden en anders vinde wel iets anders. Plannen veranderen toch altijd op zo een reizen ;)
Van al men reizen buiten Europa zijn er tot nu toe heel weinig maar bij het origineel idee gebleven eigenlijk
08/09/19 12:28
Een 'echt' mes kan als meer dienen dan alleen verdediging...
Takken kappen voor een kampvuur , spalk , wandelstok / speer ...
Eetbare plantjes afsnijden , fijnkappen , konijn villen (als ge echt hardcore gaat kamperen) , ...
Heel stom , sommige verpakkingen openkrijgen.


Om op deze topic te kunnen reageren moet je ingelogd te zijn.