Nieuws
Ik denk dat we hier in België meer en meer zijn aan't afglijden naar USA toestanden, en da suckt echt.

Een tijdje terug zag ik een docu over hoe de republikeinen in de USA eigenlijk altijd konden winnen door 'law en order' te claimen en hun enige punt was vaak gestoeld op 'oh my god there's crime, vote for us and we'll stop it'. Omdat dat natuurlijk een vrij gemakkelijk iets is waar weinig mensen 'tegen' zijn dus de democraten hadden het altijd moeilijk om zich daartegen te verdedigen.

Awel wat zien we nu in België: rechts profileert zich super hard elke keer als mensen zich misdragen (bij betogingen bv. als er wat schermutselingen zijn of dergelijke, bij rellen in bxl/blankebergen) en combineert dat dan vaak ook nog met migratie en dergelijke, wat VB enkel maar versterkt dat hun tactiek werkt. Daarnaast gaan ook zogezegde 'linkse' partijen mee in heel het verhaal van 'ja meer handhavening, meer controle, meer blabla...', wat eigenlijk totaal absurd is en de reden waardoor SpA niet meer is wat het ooit was (denk ik).

Maar dan enter deze week: man sterft tijdens politie-interventie én politievrouw stelt strafbare daad (hitlergroet), en toch hoor je hier amper politci zich over uitspreken?

Terwijl tot vorig jaar ( hierzo ) een hitlergroet brengen op foto nog een reden was voor VB uit de partij te zetten, is dat nu plots geen probleem meer?

Ik weet niet wat het is, maar het toont voor mij wel dat er al lang geen staatsmensen meer in de politiek zitten maar enkel mensen die uit zijn op kortetermijn gewin en populisme. De enige politieker die ik zich er heb over uitspreken is jongeling Samy Mahdi, al is dat maar een druppel op een hete plaat vrees ik...

Of tl;dr: wa leven we toch in een apeland eh, mss betaal ik mijn belastingen volgend jaar wel in pindanoten.
Kzit met een dilemma, ik denk dat ik een people's pleaser ben en kwil daar vanaf.

Na corona leek dat allemaal vrij goed te lukken door gewoon eerlijk te zijn tegen vrienden als ik geen tijd/goesting had om met hen af te spreken maar toch heb ik schrik om vrienden te verliezen door minder moeite te doen ofzo?

Ik heb denk ik veel vriendschappen waar mijn investering erin echt wel hoger is dan die van de ander ma misschien beseffen die dat gewoon niet en moet ik dat eens aankaarten?

Ook in het dating leven moet ik misschien een beke minder pleasen en meer te weten komen wat ik zelf wil,

zo'n existentiële crisis zegt, en dat tijdens coronahittegolftijden pfoe, puffen!
Sommige vrienden zijn echt de beste, gisteren de beslissing genomen om dan toch niet naar Finland te gaan vanwege risico en allerlei andere shit, krijg ik een berichtje van een vriend: tonight the moon and jupiter are dancing beautifully.

Dus onderweg naar huis op de fiets toch ne keer omhoog gekeken en 't was inderdaad een schoon schouwspel met de volle maan en alles, en dan daar rechts een superhelder jupiter. Tussen de twee stond nog een andere (iets minder heldere) stip die mij niet echt een ster leek..

Wat bleek vanmorgen (zelfde vriend antwoord), yes the little dot was saturn.

Oké dan, kga echt nog een profi hemelspotter worden
Belgische aanpak bij eerste golf: er zijn niet genoeg mondmaskers dus we gaan iedereen vertellen dat ze geen nut hebben. Wat volgt is een vrij strenge lockdown en maatregelen, mondmaskers blijven 'nutteloos'.

Belgische aanpak bij tweede golf: ondertussen heeft iedereen een mondmasker en we maken dat zaligmakend en laten mensen het overal dragen, want KEI NUTTIG. Andere regels die bij de eerste golf wel werkte? Naaah want moniezz.

Oké dan Belgische politici, go f*ck yourselves of spring uit een raam ofzo

thanks
Toch wel een hallucinant verhaaltje/voorbeeld van de (imo) ongewenste bijverschijnselen van dingen zoals cancel culture

De School - Amsterdam

Allez volgens mij is het echt niet voordelig voor uw beweging door een systemisch probleem op te willen lossen door elk 'individueel' geval helemaal de grond in te boren.

Wat er hier gebeurd is, is toch totaal niet constructief op lange termijn? Ik snap dat mensen gefrustreerd zijn en dit zien als een manier om hun ergernissen te uiten maar los daarvan lijken er niet echt 'oplossingen' te bestaan voor de club in kwestie? En wat is dan het gevolg: de club gewoon weg en probleem opgelost? Nee he
Vrienden
Karakter
Fotos
23/06/20 15:43
Tags
Info
Leeftijd 31
Geboortedatum 27/7/1992
Geslacht v
Registratie 21/11/18 15:53
 
20/07/23 10:13
Ik vind uw mening mooi verwoord. :)
14/10/22 10:39
Dat laatste zal ik zeker doen, ik kan de gedachte niet verdragen dat die vreemden ook maar een rotte cent van mij zouden krijgen. :s
13/08/22 14:34
Als ik lees wat ge zoal schrijft " in de buurt van de grotere sterren te veel licht", dan lijkt het me dat de eisen om vallende sterren te kunnen zien erg hoog zijn. Om te beginnen een echt kraakheldere lucht, zo vaak komt dat niet voor. Luchtvervuiling, een hoge luchtvochtigheid, vliegtuigsporen,... kunnen allemaal de lucht vertroebelen. Verder zal je een plaats moeten vinden met echt zeer weinig kunstlicht, daar zijn er amper nog van in dit zwaar verstedelijkte, overbelichte land. Misschien in de Ardennen, ver van alle steden, maar aangezien ik niet over een auto beschik, is het voor mij niet gemakkelijk in zulke afgelegen gebieden te geraken. Er zal ook niets van maanlicht mogen zijn.
21/07/22 17:06
Jij zegt eigenlijk gewoon wat ik de hele tijd aan Sofie duidelijk probeerde te maken.
07/07/22 21:22
Op de duur zal ze niet meer met mij willen afspreken, vrees ik.
06/07/22 20:43
Dat ze vaak dwingerig, dictatoriaal is, daar ben ik het mee eens. Ze doet zelf allerlei dingen die zij me misgunt. Als een bepaald gedrag van mij haar stoort, laat ze dat telkens duidelijk, vaak op een onaangename, agressieve manier, merken. Maar als ik er eens voorzichtig op wijst dat een bepaald gedrag van haar míj stoort, voelt ze zich dikwijls onderdrukt, gekwetst.
14/06/22 18:29
Er is inderdaad nog wat landbouwgrond in de ruime omgeving van mijn huis, maar echt op de boerenbuiten woon ik niet. Waar ik woon, is de straat dichtbebouwd. Achter mijn tuin is een kanaal.
24/09/21 13:46
ghoh ja dat wel.
Maar ik ben oprecht ook niet zo geïnteresseerd in al die mensen. Niet meer. En zij ook niet in mij.
Ik kreeg efjes een mini mini angstaanval toen ik iedereen zag babbelen. Allemaal zo vlot en vanzelfsprekend maar voor mij was dat het niet. Ik was ook gewoon volledig op. Ergens zo alleen toekomen met die 2 kinderen.. op zondag om 16u.. een feest dan nog.. Ge moet er deftig uit zien, die kinderen ook en een cadeau mee hebben.. awel twas me duidelijk wat veel. Goed nadenken zat er nu ook niet meer in :/
24/09/21 09:54
Het jaar 2092 zal ik niet halen, tegen dan heeft mijn hart al láng opgehouden met slaan.
23/09/21 20:26
Die waterkooktemperatuur klopt tenminste onder bepaalde omstandigheden. Maar dat de herfst begint op 22 september, is fundamenteel onjuist. De andere seizoenen beginnen soms wel degelijk op de 21ste van de maand, maar de herfst is nog nooit op de 21ste september begonnen.